Full fart!!!

Ja idag har det varit mer eller mindre full fart hela dagen men ändå i ett trivsamt tempo och god atmosfär!!!
Alla barnen upp 06.30, frukost, skola för Jonna och Casper, lite mys framför bompa för de andra tre! Vi tog det helt enkelt lite lugnt fram tills klockan var 08.25 ca då borstade vi tänder och klädde på oss. Hilma ut i vagnen för att sova innan jag och Meja promenerade i regnet ner till dagis, hon hade sitt rosa paraply med sig!!!
Väl på dagis så var hon med i svängen på en gång och det är så roligt att se!! Rita lite, sen städning, samling med frukt och sen utgång i det fortfarande regniga vädret så galonisar och stövlar på... hade tänkt stanna tills lunchen men kände mig frusen så efter 10 minuter ute sa jag:
- Nä nu Meja tror jag att jag ska gå hem en stund!?
- Ja, gör det du mamma!!

Puss och sen gick jag hem!

Väl hemma kommer jag inte ihåg vad jag pysslade med men snart var det dags för lunch, Hilma vaknade precis när den var klar! Hela kalaset var undanstökat redan kl.12.00 och det är ju skönt att det blir i tid för en gång skull!
Vi bar ut insamlingen ur skrubben för Göran skulle fara med den innan han fortsatte mot Svenstavik för möte på arbetsförmedlingen. Jag klädde på Melvin kläder och la ut honom i vagnen, han hade bara en stor t-shirt på sig, enligt honom en klänning!!

Jag fördrev lite tid med att vika och hänga tvätt, sitta lite vid datorn och vara lite social med Hilmafisen! Hon fick lite mellis och sen kom Casper och Jonna hem vid 13.30 tiden.
Innan jag gick för att hämta Meja på dagis lade jag Hilma i sin säng för att sova, Casper spelade lite tv-spel och Jonna satt vid datorn, Melvin sov fortfarande.

Meja var trött när jag hämtade henne, det märktes på vägen hem för hon gnällde och grät nästan hela vägen för hon ville rida på min rygg, men får hon göra det en gång så blir det en ful ovana sen...
Hemma igen fixade jag mellis, smörgås och mjölk och sen satte jag och meja igång med att göra degar och baka kladdkaka!
Efter sen stund tröttnade Meja och satte sig vid datorn med Jonna, Casper hjälpte mig att röra ihop kladdkakan och breda ut den i formen. Det blev dubbel sats med havrelimpor, efterlängtade limpor, både Casper och Göran har frågat efter dem sen den sista togs ur frysen.

Medan degarna jäste började jag förbereda maten, fiskgratäng och ris. Dukade och fixade i min egen lilla värld, Sms:ade till Göran om när maten beräknades vara klar, han stannade hos en kompis efter mötet.
Melvin vaknade strax innan 16.00 så han var nog ganska trött, ovant att kliva upp tidigt!!

Bakade ut limporna alladeles innan maten, vi åt, gräddade limpor, tog in den nya tumlaren och ut med den gamla!! Skurade badrummet, tvättade handdukar så att jag skulle få pröva tumlaren!! Vi hade mycket handdukar och badrockar som låg och väntade!!

Gjorde välling strax innan 19.00, Jonna och Casper skulle äta kvällsfika i köket medan vi gjorde i ordning de små för sängen, det slutade med stjaffs mellan dem och så fick de också gå och lägga sig!! 19.15 låg alla barnen i sina sängar!!! men jag tror faktiskt att det var behövligt!

Tumlaren verkar super, torrt på inte ens två timmar!!! Med den förra tog det 4 timmar!!!!! Låter mycket mindre gör den också... tvättar en maskin till med handdukar nu så att jag får tumla lite mera!!!
Märket på den efterlängtade är Candy, ett nytt och billigt märke som verkar jätte bra!!! Svärmor har köpt en tvättmaskin av samma men har ännu inte kopplat in den... Vår tvättmaskin håller än så länge så en ny får vänta...

Ja som sagt så har dagen rullat på och ganska mycket har vi/jag hunnit med och barnen har varit ganska så lugna! Har inget att klaga på!

Nu blir det till att borsta gaddarna, sen sova... nätterna känns väldigt långa när man kommer i säng i tid men framför allt så är man piggare!

Satte igång en fördeg på surdeg nu ikväll som jag förhoppningsvis kan premiärbaka på i morgon!! Håller tummarna!

Tack för en nära på underbar dag!


Kommentarer
Postat av: Britt-Louise

Kan Du inte lägga upp receptet på limporna?!

2010-08-25 @ 11:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus