64 lussekatter & 8 liter pepparkakor!!!

Casper klev upp kl 06.00 idag!!! han smög upp och frågade ifall han fick spela tv-spel och ja, det fick han. Vi andra sov mer än gärna vidare!! Jonna hade kommit till mig bara en stund innan, hon hade ont i huvudet sa hon och somnade om bums! Alla andra låg i sina egna sängar!!!

Det var skönt att gå och lägga sig igår, hela 18 grader var det i sovrummet och det kan man kalla lyx efter dessa kalla dagar!!!

Casper kom upp igen vid 08.30, då ville han sitta vid datorn och det fick han efter att han varit ut med hundarna så de fick kissa, han och Jonna fick gå ut med dem! Jag passade på att gå ner och kissa samt lägga i mer ved i kaminen som fortfarande glödde!!!

Melvin hade varit vaken en stund och Hilma vaknade precis innan jag gick ner så jag kröp ner med dem och mös en stund till! Hilma och Melvin tröttnade ganska snart på att ligga stilla och ville gå ner Casper kom upp och hämtade Hilma, de ville kika på bompa! jag och Göran låg och drog oss till strax innan 10.00!!!

Fixade mysig frukost, plockade ur diskmaskinen, Göran plockade i och körde igång den efter frukosten, barnen borstade tänderna, jag vek och hängde tvätt, Göran la in viken tvätt i garderoberna, jag klädde på mig och så var det lite annat som jag fixade innan jag äntligen kunde sätta igång med dagens projekt bakning!!!

Gjorde dubbel sats av saffransdeg, lika bra när man ändå är igång! Tony kom hit och lekte en stund och sen följde Casper med honom hem, Hilma fick gå upp och sova, Jonna, M&M lekte en stund och lyssnade på musik innan de ville mysa i soffan framför Nils Karlsson Pyssling. Jag fixade i ordning en varsin skål med äpple och banan till dem och strax efteråt var det dags för mig att baka ut degen!!! hade tänkt att barnen skulle få hjälpa mig men eftersom de satt så tysta och snälla i soffan så ville jag inte störa dem, skönt att få baka i lugn och ro ju! 64 stor fina lussebullar blev det!

När de var jästa, gräddade och klara så var klockan redan 15.00, Casper hade kommit hem och det blev dags för att baka pepparkakor! En pajdeg till tacopajen som vi skulle ha till middag hade jag hunnit slänga ihop också!
Barnen gick och tvättade händerna och sen var det full fart med bakningen, fast i lagom takt, alla 4 var faktiskt jätte duktiga och väntade på sin tur med hjälp, kavel, formar osv. Hilma fick inte vara med och baka i år, men hon fick vara med och titta!
Göran assisterade också med att lägga upp alla klara kakor på plåtar och jag hjälpte till att kavla ut degen, den var ganska mjuk och behövde ganska mycket mjöl, men bättre det än att den är för torr! 4 glasslådor = 8 lite färdiga pepparkakor blev det!

Sen slängde jag och Melvin ihop lite citronmuffins också efter att jag röjt undan i köket, tacopajen var id det laget förgräddad, fylld och nästan klar i ugnen. Så in med muffinsen i ugnen, duka och sen var det dags att äta middag!

Melvin och Hilma fick välling och gå och lägga sig redan vid 19.00, de var jätte trötta båda två! De andra tre fick kvällsfika bestående av muffins och ett par pepparkakor och kl 20.30 var det dags för sängen även för dem!

Jag har virkat klart mössa nummer två och kommit en bit på 3:an, jag och Göran har fikat te, muffins, lussebullar och en bit av kladdkakan som blev kvar sen igår. Nu kikar vi på en film som heter Shooter, eller jag ska kika så fort jag skrivit klart och det har jag nu!!

Puss å hej!

Ps. den där städningen hann vi inte med idag, den tar vi i morgon så att vi inte sitter helt järalöus!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus