Barnens nappar!!!

Fick en fråga igår om inte Meja är för stor för att fortfarande ha napp???

Jo kanske hon är det, både Jonna och Casper slutade när de var 2 år, med Casper gick det jätte bra men med Jonna blev det en lång och jobbig kamp... nappen var liksom viktigare för henne på något vis. Vi fick göra 3 försök och det sista lyckades och det vi pratade om och bestämde var att när bebisen (Meja) kom så skulle hon sluta med den och det gjorde hon!

Med Meja är det lika, nappen är väldigt viktig för henne även om hon absolut inte har den på dagarna, vid frukosten läggs den bort och sen får hon den igen när det är läggdags. jag frågade tandläkaren sist vi var på kontroll med henne och det var ingen fara om hon hade nappen tills hon var 4 år, är egentligen inte skadligt alls förrän de får sina riktiga tänder men 6-7 år kanske är lite väl länge!!!

Melvin han bryr sig inte så mycket om nappen, får den när han ska sova men har den oftast inte i under natten, kommer till oss ibland och har lämnat den i sin säng men det bryr han sig inte om... han skulle nog kunna sluta med sin nu i morgon om det skulle vara så!

Vi har i alla fall pratat med både Meja och Melvin om att de ska sluta med nappen båda två i sommar, när de fyllt år så ska nappen bort och det är de båda med på så det är bara att förbereda! jag tror det kommer att gå jätte bra!

Vad det gäller Hilma och nappen så har hon den också bara när hon ska sova även fastän hon fortfarande är liten... hon har inte heller brytt sig så mycket om den förrän lite nu sista tiden, ser hon den vill hon gärna ha den, speciellt nu när hon haft lite ont i munnen och de senaste tänderna har kommit. Men det är ju inget som säger att hon får den bara för att hon vill... sovdags = nappen!!


Kommentarer
Postat av: tess

Hur gamla är barnen? Jag tappar alltid kollen... hi hi... kram

2010-12-30 @ 20:52:00
URL: http://tessedholm.blogg.se/
Postat av: majja

3 år är ingen ålder. Och absolut inte om hon bara har den på natten. Du är en supermamma Kim. Kramar

2010-12-30 @ 20:56:18
Postat av: Kimsan

Casper är 9,5 år

Jonna 6,5 år

Meja 3,5 år

Melvin 2,5 år

och Hilma blev 1år i oktober!!

2010-12-30 @ 20:57:26
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Monika Weisten

Jenny fick stränga order av tandläkaren att sluta med nappen i våras pga tänderna. Har dom nappen för länge kan det blir tutthål mellan framtänderna. Vi tog bort samma dag som tandläkaren sa det. Första veckan då var jag dummaste i hela världen. Fy vad hon hatade mig just då.

2010-12-30 @ 20:59:34
Postat av: Kimsan

Nä jag tycker inte att 3 år är så överdrivet, har sett 5 åringar med nappen i mitt på dagen... Huvudsaken är tycker jag att de ska vara mogna för att sluta så det inte blir påtvingat för då blir det en kamp med eventuella otäcka upplevelser för livet...

Tack för komplimangen och kram tillbaka!

2010-12-30 @ 21:01:34
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Thomas

Det har väl alltid varit en massa debatt om nappens vara eller icke vara, en del säger att barn som inte använder napp för att stilla sina sugbehov lättare blir överviktig då dom ersätter med annat och kanske till och med äter mer... men jag håller med Kim, för vissa barn är nappen och "snuttis" en viktig del av liv och trygghet och så länge det inte är nån fara för skador så varför då ta den tryggheten ifrån dom?



Jodå, så finns det dom som tycker och tror att nappen ersätter annan trygghet... kanske är det sant i vissa fall men knappast i majoriteten! Jag vet i alla fall att det inte stämmer i ert fall, tryggheten finns där och det vet man om man känner kidsen och er!



Jag tror och siktar på att till som senast 4-5års ålder kan dom få ha den, men sedan får man fasa ut den så barnet slipper deformation av gom och tänder, och i slutändan tandställning vilket ingen tycker är roligt, i alla fall ingen jag vet och känner!



Kim, ja och Göran med för den delen, är bra föräldrar, dom gör misstag som alla andra och lär av dom... Jag skulle alls inte tyckt illa om att ha haft föräldrar som er om jag själv vore barn... Bevis för det får man när man snackar med kidsen och märker vilka underbara individer som fått lov att bli... precis som det ska vara! Och det viktigaste av allt dom är bortslämda, mycket bortskämda med KÄRLEK och OMSORG!!



Kram på högen



Papps/Moffa :)

2010-12-30 @ 23:23:30
Postat av: Helena

Ebba hade nappen tills hon va 4 år.. Siktar in på att Lukas ska sluta helt vid samma ålder, alltså till sommaren! Men han har den inte ofta heller, mest när han ska sova, och inte alla gånger då heller!

Kram

2010-12-31 @ 12:08:23
Postat av: Milla

Hej Kim,

Trillade in på din blogg när jag skulle söka på ngt helt annat ;). Mkt trevlig läsning. Är själv mamma till fem barn och väntar nu nr sex (är i v 30). Vi bor sedan fyra år i Belgien och vi trivs jättebra. Jag är hemma på heltid sedan flytten. Jag önskar dig all lycka till med nya bebisen, ska bli spännande att få läsa sen. När har du BF? Kika gärna in på min blogg, är inte lika duktig som dig på att uppdatera, men så ofta jag hinner.

Kram Camilla

2010-12-31 @ 13:25:58
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Anki

Hoppas du inte tog illa upp av min fråga angående nappen,menade absolut inget illa och jag tvivlar inte en sekund på att ni är bra föräldrar.Du verkar ha sån energi och tålamod med dina och det är ju ett par stycken,själv så tycker jag att det är jobbigt när min 3-åring sätter igång och jag har bara 1 :) Måste också säga att det är så skoj när du uppdaterar med bilder.Gott nytt år,kram/Anki

2010-12-31 @ 13:38:49
Postat av: Kimsan

Anki: Jag tog absolut inte illa upp för att du frågade, jag anser att frågar man inte får man inget veta!! jag gillar när ni ställer frågor här på bloggen!

Jag anstränger mig inte så himla mycket på bloggen, hur jag skriver eller hur många inlägg det blir, uppdaterar när jag känner för det och skriver ur hjärtat! Bilder är alltid skoj att dela med sig av, blir ju lite roligare då! Men det är roligt ändå att jag fått ett gäng som följer bloggen!! Verkar ju som att ni tycker den är intressant!!?



Milla: Va roligt att du också har många barn och väntar ditt 6:e!!! Jag ska självklart kika in på din blogg också! BF är den 6/1 enligt ul men enligt mensen så är var första datumet 22/12... så vad vet man!? Verkar som det blir en januari bebis i alla fall!



Helena: Nä jag har märkt på meja också att hon släpper den lite mer självmant nu, i morse hade hon lagt bort den själv för hon orkade inte ha den längre ;0)



Avslutar med att önska er alla ett Gott Nytt År!!!

Kram på er!

2010-12-31 @ 18:59:20
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus