1:a advent och gudstjänst med sång!

Dagen började lite halvkrasst, Göran tog barnen när de vakande och gick ner, han sov på soffan i natt... jag hade inte sovit bra alls, illamående, halsbränna och allmänt svårt att sova... men höll i alla fall elden i kaminen vid liv de gånger jag var upp och kissade!

Barnen kikade på bompa, Göran kom upp till mig och vi pratade om det ena och det andra, barnen höll sig ganska så lugna men efter någon timma började de klaga på att de var hungriga och jag fick dåligt samvete... frukost är viktigt och det får inte dra ut för mycket på tiden, det är min princip men idag skippades den totalt... Göran sa "herre gud de dör inte och det händer ju nästan aldrig att frukosten blir sen".

Tillslut klev vi upp efter att ha pratat igenom saker och ting och ibland behöver man sån tid! Vi gjorde väldigt sen frukost, varm choklad, smörgåsar, juice och äggröra! Vågar nästan inte tala om vad klockan var... men den var 12.00!!! Fy skäms på mig! Men barnen dog inte och de åt ordentligt för en gång skull!

När frunchen var överstökad och alla hade borstat tänderna och fått på sig kläder så klädde vi på oss ännu mera och gick ut i den -12 gradiga kylan... Hilma bäddade jag ner i åkpåsen för att sova, sen satte jag Melvin på fällen i enkelvagnen och så knatade vi på Grindes, handlade pålägg, mjölk och glögg! På vägen hem somnade han två ggr men vaknade båda gångerna när jag försökte lägga ner honom...

Väl hemma igen så var vu ute någon timma till men strax innan 16.00 gick jag, M&M in... in i värmen av kaminen, klädde av oss, jag satt vid datorn en liten sväng och sen var det dags att värma dagens middag! Korvgrytan sen i förrgår, smidigt värre! Jonna, Casper, Hilma och Göran kom in precis när maten var klar!

Jonna fick snabba sig på att äta upp för 17.00 hade de samling med kören inför gudstjänsten kl 18.00 där de skulle medverka! Göran skjutsade iväg henne så hon slapp gå eftersom hon var sen, det var kallt och det var mörkt!

När klockan började närma sig 18.00 klädde jag på M&m och så begav vi oss av till kyrkan, vi tog bilen! Kom in precis när gudstjänsten börjat, vi smög (efter bästa förmåga) in och satte oss i en av bänkarna bakom alla de andra! Melvin hade en aning svårt att förstå varför man skulle vara tyst i kyrkan men verkade fatta galoppen efter en stund... trodde jag.... men jag ska inte klaga, de skötte sig faktiskt ganska bra och jag förstår att de båda blev rastlösa och även barn är ju välkomna i kyrkan har jag hört samt att barn måste få barn är också något som är accepterat, i alla fall av prästerna! Det ska ju vara folket som ha en annan åsikt då kanske men då får det stå för dem! De gjorde inte så mycket väsen av sig ändå, kunde ha varit värre!

Kören sjöng flera gånger och de var så duktiga, Jonna var minst av dem som sjöng, men hon såg så härlig ut där framme när hon både sjön och dansade, alla andra stod stilla men hon svängde med i musiken, gospel kanske är något för henne!? Viktigast är att hon tycker att det är jätte roligt och det syns verkligen!!!

Efter en fin gudstjänst bjöds det på varmkorv och fika i församlingshemmet och vi var inte sena att hoppa på, även där skötte de sig bra tycker jag, Jonna åt två korvar, 3 bullbitar och lite pepparkakor... en aning hungrig kan tänkas!? M&M åt varsin korv, en bulle och några pepparkakor och ett antal koppar saft! Jag tog en av varje jag!

När vi äntligen var hemma igen å var klockan efter 19.30 och det var dags för nattning av barn, Göran gjorde välling till Hilma och Melvin, Melvin orkade inte alls in, konstigt?? nej!! Vi hade tänkt att de tre äldsta skulle få vara uppe längre men alla verkade trötta och kunde inte sitta stilla och ta det lugnt så då åkte alla i säng!

Jag och Göran har druckit årets första glögg och ätit mammas pepparkakor som hon skickade med i går!! Eldar på gör vi för det känns lite kallt, antar att det drar ganska bra från källaren men det går inte att göra någonting åt nu, pannan måste ju ner först innan vi kan stänga för som sagt...

Temperaturen ute ligger runt -15 grader, Göran har adventspyntat lite mad en stake, en stjärna och  två ljusslingor! Gardiner tar vi senare i veckan då vi kör städning, skippade det idag, kändes inte som prio ett när dagen ändå inte började på topp... bra prioriterat enligt mig för då blev det färre konflikter!

Nu blir det nog strax sängen och så får jag hoppas på att kunna sova bättre i natt! Upp tidigt i morgon igen...

Puss puss

Kommentarer
Postat av: Linn

Vad ni håller igång på dagarna, ni är så duktiga!!

Idag börjar 15-timmars veckorna för oss, ska bli spännande att se hur vi klarar av det =)



Bor ni nära Brunflo, läste att ni varit där tidigare? Jag har en bror som bor där...

2010-11-29 @ 06:18:09
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Jag tycker inte att vi gör så jätte mycket om dagarna men jag kanske är "hemmablind" på det området!? Ja era 15-timmars veckor ser ju lite annorlunda ut än våra, det är tur du har nära till dagis!

Vi bor ca 7 mil från Brunflo, passerar där när vi åker till la stada! Bor han där själv, har han bott där länge? Kram

2010-11-29 @ 07:10:51
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus