Fråga med svar!


Fråga:
Varför går inte Melvin på dagis,han är ju ändå ganska stor och är Majsan sterliserad?Annars kan det ju vara en bidragande orsak till att hon skvätter lite varstans.Ha en fortsatt trevlig vecka!



Svar:
Jo Melvin går inte på dagis eftersom jag ändå är hemma, det var inte tänk att Meja skulle börja förrän hon var 4 heller med tanke på det ekonomiska, från 4 år går de 15 timmar i veckan gratis. Men i somras ändrades detta och gratistimmarna börjar redan från 3 år och då fick hon börja ändå! Skulle kunna ha Melvin där och betala för det men det kommer att kosta 500kr/månad och de pengarna behövs på annat håll när ena föräldern är arbetslös och har dålig a-kassa och den andra (jag) är mammaledig. Tror ärligt talat att Melvin tycker det är ganska skönt att få vara hemma själv med bara Hilma och så 15 timmar i veckan ;0). Dessutom går vi på kyrkis en gång i veckan där han får träffa andra barn samt att han har den sociala biten ändå med tanke på alla syskon, skulle det däremot vara så att vi märkt att han behöver mer umgänge med andra barn för hans egen sociala utveckling så hade han självklart fått börja!

Vad det gäller Majsan så är hon steriliserad så det är inte bara att hon går och småskvätter utan hon gör verkligen sina behov!! Dock inte där hon bör eftersom hon inte gillar hundarna och är tjurig...

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vi har ju haft Avin på dagis 15 timmar i veckan i över ett år nu. Maxtaxa (1250:- tror jag) har vi fått betala och det är skitdyrt när han bara får vara 15 timmar. Fick veta för två veckor sedan att eftersom jag jobbar (väldigt lite men jobb är det ju i vilket fall som helst) så kan han vara upp till 25 timmar och det blir ju 5 timmar varje dag vilket gör det mer prisvärt. Han trivs bra och det känn skönt!

Du gör det bra som är hemma med flera barn, jag har så svårt sysselsätta ens mig själv. Vad ska man hitta på om dagarna?!

2010-11-24 @ 10:21:57
URL: http://perfectbynature.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Men gäller inte maxtaxan för heltid?? Du borde inte behöva betala mer än hälften ju, det borde du genast kolla upp ordentligt! Helt klart mer prisvärt om han kan vara där 25 timmar och ännu mer eftersom han trivs också!

För mig känns det nästan som man är ledig med bara två barn hemma! Får se hur det blir sen när bebis kommer men det ska nog gå bra, Melvin är ganska så lättsam och även Hilma, Meja var lättsam tills hon fyllde 3år!! fast det är ju ingen fara med henne heller, bara att man märker att hon testar och protesterar mer nu är förut!

Man kommer in i det där med att hitta på saker om dagarna, ibland har man mer fullt upp och andra så tar man det bara lugnt! Brukar ju baka och tvätta, fixa och dona!! Önskar jag kunde vara hemmafru och bara jobba ibland när jag kände för det!

2010-11-24 @ 13:15:58
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Anki

Kul att du tog dig tid och svarade.Gillar din blogg och är inne och kikar varje dag.Kram!

2010-11-24 @ 13:17:01
Postat av: Kimsan

Tack det värmer i hjärtat! Klart att jag svara på frågor, det är ju jätte roligt!! Ställ gärna fler om du har! Kram!

2010-11-24 @ 14:34:41
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Helena

Melvin blir väl 3 till sommaren och då kanske även han börjar dagis? Kram

2010-11-24 @ 15:59:09
Postat av: Maria T

Hej!

Läser kommentaren om dagis.

Här i vår kommun så betalar man lika mkt för 15 Tim som för heltid. Det sitter ju egentligen inte i tiden... Det ska ju ändå ha lunch, mellis och så är det ju personal. Men, dagis kostar ju, så klart och självklart kan det ju kännas lite knepigt att betala som om man hade de på heltid fast man inte har det! Jag tror på att dagis är bra för barn, men det är ju upp till var å en om man vill ha de hemma eller på dagis... Kram på dig!

2010-11-24 @ 17:46:52
URL: http://Duochjagemil.blogspot.com
Postat av: Kimsan

Jo de säger ju att när barnen kommer upp i 3 års ålder så börjar deras riktiga behov av det sociala med andra barn och det är väl kanske därför som de har ändrat ålder för själva förskoleverksamheten som de kallar det.



Här betalar man för hel eller halvtid där halvtid är upp till 25 timmar/vecka och det tycker jag är rimligt. De 15 timmar som jag har Meja på dagis inkluderar endast lunchen och vi får inte bestämma tider själva för de har extra personal för dessa "förskolebarn" mellan kl. 9-14 men det är helt ok!



Dagis är absolut bra för barnen men som jag ser det nu så har Melvin inte riktigt behovet av dagis men han ska självklart få börja efter sommaren, han får inte börja förrän i augusti då skolan startar.

Det är ändå mysigt att ha honom hemma och han är så nöjd med det, han tycker att det har blivit extra skoj nu när Hilma börjat gå också för då kan de leka och skoja på ett helt annat sätt!



Kram kram

2010-11-24 @ 20:16:15
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus