Ute en stund...

Som jag skrev tidigare så var det ingen förkylning som jag direkt kunde sova bort... har snorat och kraxat mest hela dagen men ändå känt mig ganska så pigg!

Det var ju -21 grader igår när jag skrev och i morse när vi vaknade var det bara -10 och så började det snöa under förmiddagen! För någon timma sen så var det -14 och nu är det -10 igen så det är en himla väderväxling!

Fyllde vedvagnen och lämnade meja på dagis vid 09.00 tiden och sen satt vi och kikade på film med Melvin och Hilma, Jurassic park, började kika innan jag lämnade Meja så den blev ganska snart slut.

Minns inte om jag gjorde något speciellt under förmiddagen, pratade med pappa en stund och lagade en overall men inget mer tror jag, sen var det dags för lunch! jag kände mig ganska så hungrig!

Precis när jag skulle börja med lunchen så kände jag att det luktade kattpiss i köket, letade en stund och konstaterade att Majsan (mest troligt hon) hade gjort sina behov i diskhon... trevligt värre men ganska snabbt åtgärdat... fast det luktar fortfarande ur själva avloppet, hoppas bara att det va en engångsgrej!

Efter lunchen klädde jag på Melvin som gick ut i garaget med Göran medan jag klippte lite, Hilma var kvar inne med mig men vi gick ut sen när jag var klar! Väl ute så var det snart dags att hämta Meja på dagis, Jonna och Casper hade nyss kommit från skolan och Jonna gick till Elin med det samma.

Hilma älskar att vara ute, både gå och krypa i snön är skoj tycker hon! fast när hon var ute i djupsnön och kröp tappade hon vanten och det var inte lika trevligt tyckte hon...

Innan jag och Melvin tog bobben och hämtade Meja på dagis så bäddade jag ner Hilma i enkelvagnen med fårfällen, ullfilt och fleecefilt, nappen och snusen!! Ser så himla mysigt ut ju!

Hämtade Meja men orkade inte bra dem båda på bobben hem för den gled så dåligt, gnuggade in skidorna med stearin när jag kom hem men vet inte om det blev bättre för jag glömde bort att prova...

Vi var ute tills 15.30 ungefär, då tyckte vi att det var kallt och vi började bli lite hungriga. Gick in klädde av oss, Göran och Hilma var kvar ute, Göran roade sig med att sortera en massa lådor i garaget, dem som han och pappa var och hämtade i Mora i lördags, massor av skruvar, verktyg ja och allt möjligt, hittade synålar till en symaskin också så det är ju lite spännande, man vet aldrig vad som kan dyka upp!

Det blev enkel middag, ravioli, det har vi inte ätit på flera år och så värst god var den inte heller men det gick ner, lite hårdbröd till så! Medan maten stod på värmning så ritade jag lite med Meja och Melvin, Casper gjorde läxan och sen fick han lov att spela lite tv-spel tills det var mat!

Jonna åt hos Elin sen gick de på kören som började 17.00 och strax innan 19.00 gick jag och mötte henne och Elin på täckten, de hade en ficklampa och var lite rädda för de trodde sig ha sett björnspår! Men tror nog att det var andra spår än från en björn men man ska aldrig säga aldrig...

Sen var det kvällsfika och sängen för barnen, de fick ligga och läsa lite, ganska skönt att de är i säng där vid 19.30 tiden för då känns det som man har mer tid till om det eventuellt skulle dra ut på nattningen.

Kikade lite på tv, gjorde fika, kikade lite till och sen nu sitter jag här... Göran vill prompt ha resten av ostkrokarna som är kvar sen helgen så jag måste ju tjuva några jag också!!! Men sen är det sängen!

Puss puss






Kommentarer
Postat av: Anki

Varför går inte Melvin på dagis,han är ju ändå ganska stor och är Majsan sterliserad?Annars kan det ju vara en bidragande orsak till att hon skvätter lite varstans.Ha en fortsatt trevlig vecka!

2010-11-23 @ 23:27:20
Postat av: Kimsan

Jo Melvin går inte på dagis eftersom jag ändå är hemma, det var inte tänk att Meja skulle börja förrän hon var 4 heller med tanke på det ekonomiska, från 4 år går de 15 timmar i veckan gratis. Men i somras ändrades detta och gratistimmarna börjar redan från 3 år och då fick hon börja ändå! Skulle kunna ha Melvin där och betala för det men det kommer att kosta 500kr/månad och de pengarna behövs på annat håll när ena föräldern är arbetslös och har dålig a-kassa och den andra (jag) är mammaledig. Tror ärligt talat att Melvin tycker det är ganska skönt att få vara hemma själv med bara Hilma och så 15 timmar i veckan ;0).

Vad det gäller Majsan så är hon steriliserad så det är inte bara att hon går och småskvätter utan hon gör verkligen sina behov!! Dock inte där hon bör eftersom hon inte gillar hundarna och är tjurig...

2010-11-24 @ 09:21:08
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus