Hilma 1 år!!!

Hon har hunnit bli stor lilla tjejjen!

Vi började dagen som vanligt med tidig frukost, skola för Casper, tv mys för resten, jag vek tvätt (3 tvättkorgar), eldade lite, la Hilma och sen blev det en välbehövlig dusch! meja gjorde mig sällskap och fick bada en stund!

Sen blev det påklädning i lugn och ro, fönade till och med håret till dagens ära! Melvin kom med hårspännen som han ville ha! Undrar just när han kommer att börja förstå skillnaden mellan tjej och kille!?

När jag var påklädd så var det melvins tur för han skulle få följa farmor till Svensta en sväng idag, och innan det så skulle han få provåka lite traktor/skördare med Patrik i skogen! Förra gången så vägrade han men denna gång hade det gått jätte bra, skrek lite när de fällde första trädet!

Jag hade skrivit en handlingslista under morgonen och jag var ju faktiskt tvungen att handla innan jag kunde sätta igång med baket och eftersom Casper inte var hemma så ville vi inte åka båda två, fast jo det ville vi men inte och lämna Jonna med de små... Men när Susanne kom för att hämta Melvin var hon snäll och stannade en stund och passade barnen så vi kunde åka och handla tillsammans, mycket roligare så ju!

Jonna har haft kompis närstan hela dagen idag, och de har både skrattat och gråtit, det blev lite konflikter här och var om vem som skulle bestämma men det redde vi ut och sen var det bra!

I alla fall så hjälpte Meja mig att baka marängbottnarna, hon lyssnade lite halvdåligt och lyckades tappa mjölskålen på golvet, som tur var så landade den rätt och det vara bara lite som åkte ur, så det var bara att fortsätta baket!

Sen passade jag på att göra hallongrottor också, gjorde av vanlig mördeg smaksatt med vanilj, lite kolasnittar blev det också när jag ändå var igång!

Lunch åt vi någon stans mitt i allt, lasagne som var kvar sen i veckan!

 

Så här fin blev Hilmas tårta!

 

Jonna och Elin hjälptes åt med att göra den, meja fick snällt titta på eftersom hon hjälpte mig med den stora tårtan!


Gott var det med tårta!

 

Här är en bild på både kaor och tårtor!

 

Nu var det tomt på tallriken!!! Hon åt väldigt fint och försiktigt å jätte kladdigt blev det inte... hade förväntat mig mycket mer kladd än så!!!

 

Några av presenterna; Xylofonen från mamma och pappa och strumpbyxor från farmor, mer väntar!



Blev något sen middag, klockan var 17.45 ungefär när vi satt till bords, alla kanske inte var så väldigt hungriga men äta måste man ju ändå för  att inte bli hungrig! Som tur var ade vi ju baconpannkakan som jag gjorde igår så det var bara att värma!

När vi nästan vara klara så kom barnens momma på besök, hon fick sig också lite pannkaka och senare tårta, hon valde att smaka på marängtårtan som innehöll hallon och björnbär och grädde såklart! Den rinda tårtan innehöll banan och marsan! Den var mest poppis bland barnen!

Göran åkte på bandy vid 19.00 tiden, skönt för honom att det börjat igen för an tycker att det är så skönt att få komma iväg lite samt att få springa av sig lite energi!

Mamma och jag nattade de små innan 20.00, då började Idol som mamma, jag och Jonna kikade på, Meja kom upp efter en stund och sa att hon vara sjuk ;0) hon fick sitta uppe med oss en stund, momma var ju här och då kan det vara lite svårt att komma till ro och somna! Hon somnade i hennes knä lite senare!

Mamma åkte hem strax innan 21.00 strax efter att Göran kommit hem, och nu väntar vi på att se vem som inte klarar sig kvar i finalen!?

Göran ska till Svensta i morgon och kika på folkrace, en liten tävling mellan clubbarna fattade jag det som, ingen vanlig tävling.. han skulle ta med sig Melvin och Casper som jag förstod det, jag har nog ingen lust att fara dessutom skulle Görans mormor förmodligen komma under morgondagen.

Nä så får det räcka för idag!

Jo vädret idag då!? Jo det var soligt och fint, Jonna, Elin och meja var ute bra länge och lete där mitt på dagen efter lunchen och innan kalaset!

Puss puss



Kommentarer
Postat av: Milla

Så stor hon har blivit Hilma tjejen. Åååå vad man önskar att man var där och kunde gratta henne.



Present kommer iallafall inom kort. Hoppas att hon kommer gilla det. Kram

2010-10-08 @ 23:09:44
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Absolutvardag

Men vad hon är söt!! Och jag tycker Hilma är så fint namn

2010-10-09 @ 00:26:40
URL: http://absolutvardag.com
Postat av: Helena

Men va lik Göran hon va på det där kortet :) Vad är det för hjärtan du har på tårtan? Och grattis i efterskott till Hilma! Kram

2010-10-09 @ 22:48:48
Postat av: Kimsan

Ja hon är väl lik oss båda på sitt sätt precis som de andra men på helt olika vis ;0).

Det är chokladhjärtan, Göran köpte, det är från Dr Oetker!! man får med två ark med mörka och ett med vita!!

Kram

2010-10-09 @ 23:24:55
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus