Mjöl i halva köket!

Vid 14.30 tiden började alla bli lite små hungriga... vi hoppade över lunchen idag på grund av senare frukost, blir ju lätt så på helgerna...

Vi skulle i alla fall äta middag hos svärmor men det var ju inte förrän vid 17.30 tiden så vi beslutade oss för att baka lite scones och dricka blåbärssoppa till!!!

Alla gick in i köket, pappsen skulle fixa blåbärssoppan och jag sconesen. Men det blev så att jag var tvungen (kanske egentligen inte) att hjälpa honom med soppan och samtidigt försökte jag mäta upp mjöl och bakpulver som jag sen skulle blanda lite lätt i assistenten innan jag tillsatte övriga ingredienser.

MEN, näär jag startade assistenten så lät det jätte konstigt! Det lät verkligen som att någonting gick sönder och jag drabbades av halvt panik så i stället för att stänga av den så vred jag på fullt och det sprutade mjöl över halva bänken samtidigt som jag skriker: "Det låter som att någonting är trasigt"!!!
Jag lyckades tillslut stänga av och då visade det sig att jag antagligen glömt ett dl mått i mjölpåsen som jag inte sett då jag mätte upp mjölet... det var vid det här laget inte längre helt oh det var bara att ta fram dammsugaren och börja om på nytt, efter att vi städat upp!

Göran försökte in i det sista att hålla sig för skratt, kanske inte var rätt tillfälle att skratta lixom men tillslut var han tvungen och pappa lika så, men jag förstår dem! De bad om ursäkt och vi skrattade lite till!

En stund senare var i alla fall sconesen klara och i alla hast när pappa dammsög lit av mjölet så vispade jag ihop blåbärssoppan så det slutade med att han inte fick hjälpa till ändå som han hade tänkt...

Jag tuttade en trött Towe medan sconesen gräddades och sen fikade vi äntligen!
Jonna som varit med Elin hela dagen kom hem precis när vi skulle duka av, sconesen var slut men hon fick sig lite blåbärssoppa i alla fall!











Hilma kan konsten att kladda ner sig och hon är så lycklig varje gång! Jag tror vi har en lite "Skrållan" i familjen!!! Finns ju en hel del likheter! Eller vad tycker ni??

Det blev i alla fall en dusch och sen på med rena kläder!

Pappsen begav sig så småningom hem till Sveg, Milla och Jacob, Göran och Casper gick ut i garaget en stund till, jag plockade undan, röjde och dammsög hallen och vips så var klockan 17.20!!!

Jag tuttade Towe, bytte blöja på Hilma, klädde på alla barnen + mig själv, jag hade fortfarande pyjamas på... vi gick ut, Göran gick in och bytte braller och sen var vi på väg och halvvågs till svärmor var klockan 17.48... vi blev sena men det gjorde ingenting...

Vi fick provsmaka en smörgåstårta till förrätt och sen blev det lammgryta, pärer och sallad till huvudrätt, barnen tyckte det var jätte gott och alla utom Meja åt bra, fast Meja åt rätt mycket sallad så man kan väl säga att hon åt bra också!

Vi var hemma igen strax efter 20.00, nattade barnen direkt och det gick väldigt smidigt! Casper fick sitta uppe lite längre, han passade Towe medan jag tände upp i källaren och Göran tog hand om diskberget på bänken i köket!

Ganska precis kl 21.00 var vi klara, Casper gick och lade sig och vi kikade på Big brother. När Towe somnat, vilket hon gjorde rätt snabbt, poppade vi popcorn, åt lite ostbollar och drack ett glas cola!

Nu ska jag kolla till pannan och sen blir det nog god natt!

Mlvin gillar också blåbärssoppa!

Puss puss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus