Morris och den långa röda linan!!!

Igår när vi var till staden så inhandlade vi en 15 meter lång, röd och lätt spårlina till Morris. Tanken är att vi ska lägga manken till och träna lite inkallning med honom samt kunna ha honom mer lös på gården!

Idag har han haft dem på sig mest hela dagen och vi har haft grinden öppen, han har smitit till grannen 2 gånger och 1 gång efter några turister som kom och gick med sni hund/hundar annars har han hållit sig med oss!

Någon gång då och då har vi knutit fast linan i något, såna tillfällen då man inte kan hålla koll hela tiden...
man får ju bara ha hunden i lina 2-2,5 timmar/dygn annars om den sitter fast i någonting.. som vi gjort så kan han ju röra sig över hela tomten som han vill, bara det att vi har större chans att få tag i honom om han sticker eller är på väg att sticka om han har linan efter sig!

När jag kallat på honom så har jag undvikit att ens ta i linan utan sett till att han kommer med ri vilja när jag t.ex. ropar hit och klappar i marken bredvid mig när jag sitter på täcket med barnen då han sett något intressant på vägen, och det har fungerat bra!

Igår tränade jag honom lite vid grinden, jag sparkade boll med honom och lite då och då sparkade jag den med vilje utanför grindhålet och sa då åt honom att inte gå utanför, gick han utanför fick han gå in igen utan att jag tog i linan och det fungerade det också! han fattade vinken så det är bara att öva, öva,öva ;0)...

Ja, tänkta bara skriva lite om det och nu ska jag väcka Göran som nog inte ens vet om att han somnat på soffan ;0) och så ska jag ner i källaren och kika till pannan innan vi går och lägger oss!

En av fördelarna med att Göran börjat praktiken är att han är mer morgonpigg även på helgerna och det uppskattas!!!!

Puss och natti natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus