Promenad och en överhettad panna!

Lördag = sovmorgon, i alla fall får man sova lite längre än till 06.30!
Göran sov på soffan i natt igen... han sover nu också men jag ska försöka få honom att vakna till liv så pass att han kan gå och lägga sig i sängen!

Jag och Towe sov näst längst idag, meja sov allra längst, fick väcka henne innan frukosten och då var klockan närmare 10.00 om jag inte minns helt fel!
Göran kom i alla fall upp och myste en stund med oss i sängen , eller han halvsov och var ganska tråkig mesta delen av tiden om jag ska vara ärlig...

Vi gick så småningom ner och jag fixade med frukosten, Göran körde en rejäl rens på datorn, därav har jag inte suttit någonting förrän nu sent på kvällen...
Efter frukosten fortsatte Göran med datorn och jag plockade undan i köket innan Towe fick sig lite tutte, ny blöja och kläder fick hon innan vi åt frukost.

Jag satte mig i soffan tillsammans med Göran och tuttade Towe, kände mig lite låg, Melvin ville ringa farmor och Meja ville leka med Ottilia... Det var ok att Melvin kom till farmor en sväng, meja ringde Ottilia som var ute med kompisar men hennes mamma sa att Meja också kunde gå dit och leka med dem...

Hilma hade bajsat och klockan tickade på, den var 12.10 och Grindes stänger kl 13.00 på lördagar... här någon stans tappade jag humöret totalt och blev världens grinigaste, skällde, stressade och kände mig arg och ledsen, skällde mest på Göran... allt kändes så jobbigt just då och det viktigaste var nog att jag sa precis som jag kände just då och där!

I alla fall så kom vi så småningom iväg, bytte på Hilma, klädde på henne, Meja och Melvin och sist men inte minst mig själv, tog bilen, lämnade Melvin hos Susanne, meja fick följa på Grindes innan jag skulle lämna av henne. Vi handlade och sen åkte vi en sväng till Thunells kvarteret igen för att Meja skulle få leka med Ottilia... men nu hade de gått in och Ottilia ville inte leka, Meja blev så klart ledsen och det slutade med att hon också ville vara hos farmor... men hon tyckte ändå att det var mitt fel att inte Ottilia ville leka...

Jag åkte hem, kände mig fortfarande irriterad men inte lika mycket.. det blåste som bara den ute men det var ändå ganska varmt, minst 5+ och jag kände verkligen för att ta en promenad!
Jag parkerade bilen, gick in och packade upp varorna sen frågade jag Göran "ska du med ut eller ska du sitta här?" Han frågade vart jag skulle och jag svarade att jag skulle ut och gå!
Hilma fick en banan, sen klädde jag på henne och bäddade ner henne i vagnen, jag tog på mig själv strumpor och överdragsbyxor, klädde på Towe som sov och lade ner henne i vagnen, hon vaknade till och log men somnade snabbt om igen!
Göran klädde också på sig och satte på Morris koppel, sen gick vi! jag hade meddelat Jonna som var hos Elin och Casper som var hos farmor att vi skulle ut en sväng.

Det var jätte skönt med en promenad! Det tog i och blåste rejält lite då och då men det var ändå skönt! Vi gick till crossbanans infart och tillbaka, vet inte riktigt hur lång tid det tog men skulle tippa på 50 minuter kanske... Högerfoten var rätt om när vi kom tillbaka, mina fötter är inte vara vis skorna än, mina fötter gillar inte skor alls... men det lär ge sig med tiden!!

Hilma vaknade på vägen tillbaka, Towe sov fortfarande men vaknade kort efter att vi tagit in vagnen, jag åt en halv banan och drack vatten, ringde Susanne och talade om att vi var hemma igen samtidigt som jag tuttade Towe. Sen gjorde jag plankan, några utfall, armhävningar, triceps övningar och sen kände jag mig nöjd!

Susanne skjutsade hem meja och Melvin en stund senare för de skulle iväg en sväng, de hade med sig chips som vi hällde upp i en skål, plockade fram godiset från igår och så satte vi oss i soffan och kikade på film... jag somnade efter en stund...

16.30 var filmen slut, jag hade hört Hilma och Melvin i köket medan jag satt och halvsov... jag bad Göran kika och han skakade på huvudet och skrattade! De hade lagt ut bordstabletter, grytunderlägg, bakmått och lite annat på golvet i hallen och köket!!! Melvin hade gömt knivar och saxar i vagnen!!! Farligt, tror vi måste fixa barnsäkert lås på lådorna också... men nej, Melvin lärde sig ju igår hur de fungerar så det är ju ingen ide...

I alla fall så tog vi reda på knivarna, talade om att man absolut inte får ta knivarna och att de är farliga sen fick barnen plocka ihop resten medan vi lagade mat.
Tacofyllda paprikor med sallad, majskolvar och natcho chips! Gott var det och i morgon gör jag paj på resterna!

Vi åt, jag röjde i köket, Hilma satt länge i sin stol och Göran låg på kökssoffa och var stundvis social... klockan tickade iväg och när vi var klara i köket var det dags för nattning av de yngre barnen, Hilma hade fått sin välling redan då hon inte år så mycket av maten...
Vi nattade Hilma, Melvin och Meja, jag eldade i källaren, tände upp innan vi åt middagen, jag satte på Towe pyjamas och sen fick hon sitta med Casper medan jag vek 3 maskiner tvätt! det gick ganska snabbt!

Sen var jag ner i källaren och kikade, det såg ut att snart kunna bli lite för varmt så jag tog en väldigt varm dusch, var sen ner i källaren och insåg att pannan snart kommer att koka... bad Göran vrida på varmvattnet och jag vred på fullt ut på elementen... vi spolade varmvattnet tills det var slut och det blev väldigt varm inne! Tänkte mig inte för när jag lastade pannan full med ved en gång till... hädanefter tänker jag mig nog för! Både pannan och tankarna var nästan uppe på 100 grader!!!!

Till slut fick Towe som var trött äntligen sitta hos sin mamma och mysa, äta tutte oh somna sött!
Jonna och Casper åt chokladbollar och det sista godiset och kikade på film, Göran fixade det sista på datorn, han fick blåsa den två gånger då det blev något tok första gången...

Nu sover alla, jag har slumrat på soffan innan jag satte mig här, ska nu väcka Göran och ta med mig honom upp, sova gott och vara pigg i morgon då jag hoppas att det blir en skön promenad igen!

Natti natt!



Kommentarer
Postat av: Pappsen

Inte lätt att lära sig hur pannan funkar tydligen, men man lär sig med tiden, nu har det ju varit varmare ett tag också så det suger inte lika mycket värme om termostaterna på elementen fungerar och då stannar ju värmen kvar i systemet, blir nog bättre när ni får ved som passar bättre i pannan, sedan kom jag på en annan sak också, det är skillnad på fura och björk också, nått man också bör ta med i beräkningen då man eldar panna... björken är ju bra mycket mer energirik än furan som dessutom brinner snabbare och faktiskt kan orsaka kok bara för det! så man bör kanske blanda ungefär lika var gång för att veta hur det kommer att brinna! Man får ögon för det till sist :)



Hoppas ni får en bra dag imorgon och vi har nog planerat att komma över på lördag om inget händer på vägen... ska bli kul och det blir ju bra mycket roligare för Jacob också med alla syskonbarnen runt sig :)



Älskar er alla



Kram

Pappsen :)

2011-04-10 @ 01:35:14
URL: http://patetiskabloggen.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Vi lär oss nog med tiden som du säger och vi har endast björkved så det är lite svårt att blanda ;0)... det var jag son inte tänkte mig för och lastade fullt när tankarna redan var uppe på 70 grader i snitt!



Förstod du vad jag menade på lördag?? Patrik fyller då och jag vet ju att lillebror fyller på söndag! Men att jag inte visste ifall Susanne ville att vi ska fira med dem på lördagen, men det ska jag ta reda på idag!



Puss puss



älskar er också!

2011-04-10 @ 13:00:19
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Pappsen

Jag fattade nog inte då kanske men för oss spelar det ingen roll bara Jacob får fira lite och öppna sina paket så blir det bra... men kolla du :o) Om vi är bjudna då förstås ;o)



Kram från oss



Papps, Milla och lillebror

2011-04-10 @ 15:39:15
URL: http://patetiskabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus