fullt upp fredag!

I morse när klockan ringde 05.45 så hade Göran redan klivit upp! Jag lade mig igen och somnade om men telefonen ringde 06.15, bad Göran köpa blöjor idag efter jobbet/praktiken och jag hade en kupong som han skulle få och den hade jag ju glömt ge honom.

Jag gick ner och rotade fram kupongen, kissade, sa hej då och sen gick jag och lade mig igen! Det var bara Casper vaken och han klarar sig ju själv på morgonen!
Men han ville ändå att jag skulle fixa en tallrik fil med banan åt honom innan jag gick upp ;0).

Nästa gång jag vaknade var när Melvin satt på toa och ropade! Jag tror att klockan var strax efter 08.00 då så jag fick visst sovmorgon!

Jag bytte blöja på Towe och klädde på både henne och mig innan frukosten, Jonna hjälpte till att plocka ur diskmaskinen och duka. Precis när vi skulle sätta oss och åta å höll Towe på att somna i babysittern så jag lyfte upp henne för att lägga henne i sängen... men det blev ett besök på toa först då hon hade skit över hela ryggen!

Efter mycket om och men så fick även jag i mig frukost, jag dukade av och sen satte jag igång att baka, barnen satt i köket och ritade och spelade spel!

Först bakade jag rågsiktskakor (8 stora) och sen satte jag en dubbel vetedeg också när jag ändå var i farten! Men det blev bara 16 bullar och 4 enorma vetelängder!!! Bullarna blev till när jag var tvungen att stympa längderna för att de skulle få plats på plåten!


Inte vackrast men de blev nog goda! har bara provsmakat en av bullarna!
Två med vanilj och två med kanel!

Klockan tickade på och det började närma sig lunchtid... Elin var här och lekte med Jonna och de andra, så jag bad Jonna och henne att kila över till farmor för att låna en mjölk (då jag bakat upp den vi hade) till pannkakorna som jag utlovat som lunch idag. Meja och Melvin ville också följa!

När de kom tillbaka höll jag just på att baka ut bullarna/längderna, Jonna sa något om att Elin gått hem, jag bad henne se till att Melvin kom in men i stället stack hon efter Elin vilket i sin tur resulterade i att Melvin öppnade dörren och Morris såg sin chans att smita ut! Han höll sig intill Melvin ända tills jag kom upp på bron för att locka på honom... då stack han som ett skållat troll!

Jag bakade klart det jag just höll på med sen ringde jag Susanne som öppnade sin dörr och där stod en Morris och vips var han inne hos henne... då visste jag ju i alla fall vart han var!

Jonna kom inte tillbaka så jag ringde hem henne "ögona böj", Elin ringde upp kort efter och frågade ifall hon inte fick stanna men där var det tvärt NEJ och jag förklarade varför!
En kort stund senare kom både Jonna och Elin och jag förklarade även för Jonna vad som hände på grund av att hon struntade i vad jag sa och i stället stack...

Jonna och Elin lekte, Towe låg på en filt på golvet och kikade, jag satte i gång med lunchen som nu var en aningens sen...

Susanne och Maria skulle ut på en cykeltur och kom hem med Morris!

Hilma ville så klart vara med vid bänken!


Meja och Melvin ville vara med vis spisen...


Och Towe låg på filten i vårt inte alls stora kök...


Vetelängderna låg nu och svalnade!

När alla pannkakor äntligen var klara så dukade Jonna och jag tuttade Towe under tiden, hon kan vara riktigt duktig och hjälpsam lite då och då, tror nog jag ska uppmuntra sånt lite mer för hon gillar verkligen att hjälpa till, i alla fall men "vuxengrejer"...

Efter lunchen sa jag till Jonna att hon fick följa med Elin hem om hon ville eftersom hon skött sig och varit så hjälpsam!

Jag röjde lite smått i köket, bäddade ner Hilma i vagnen, ringde Susanne som lovat meja och Melvin att komma dit en sväng, jag kollade om det passade just då! Och eftersom det passade så bra så bäddade jag ner Towe också i vagnen, klädde på Meja, Melvin och mig själv och sen gick vi!

Jag lämnade av Meja och Melvin och sen tog jag vagnen med Towe och Hilma och gick en promenix! Då var klockan 14.16 och jag var tillbaka hemma igen 45 minuter senare!

Jag tog ner handdukarna som jag hängde igår, satte igång en till maskin med tvätt, öppnade posten som Casper kom med, messade Göran om att han skulle köpa, mjölk och grönsaker också innan han åkte hem. Morris satt ute i kopplet en stund och jag hade dörren vidöppen!

Susanne kom förbi med Melvin och Meja, Hilma vaknade och fick en banan, jag hängde tvätten sen olyckan i morse, innan vek jag den som hängde där sen igår...

vad gjorde vi mer???

I alla fall så kom Göran så småningom hem, Jonna lika så... jag började med maten och Göran bytte däck på Mercan... det blev tacos idag!

Jag ringde hem Casper, Jonna dukade och jag tuttade Towe som just vaknat, sen fick hon ligga på filten på golvet igen!

Göran kom in, vi åt... barnen kikade på bompa, jag plockade undan i köket, Göran höll mig sällskap samt busade med Hilma, jag tände upp i panna, Göran och Casper åkte på bandy...

Så småningom blev det dags för kvällsfika, föst gjorde jag klar Towe för kvällen, bytte blöja och satte på pyjamas och sen medan jag tuttade henne fixade Jonna välling till Hilma!

Towe var så trött att jag fick natta henne före alla andra, men å andra sidan var klockan strax före 20.00...
När jag varit upp med Towe fick de andra bullar och mjölk, Hilma som nyss ätit välling fick smaka bulle hon också, sen var det borsta tänder och natta!

Hade lite små konflikter med både meja och Melvin, någon liten med Jonna också då hon inte kunde göra det jag bad om utan att prata med meja samtidigt och på så vis distrahera henne från det hon skulle göra...

20.30 var alla i säng och då kom Casper och Göran hem.. lite smått irritersamt att de kom precis när alla var nattade och att det hade varit lite kämpigare i kväll än vanligt... men det kan ju inte Göran rå för...

Jonna och Casper fick vara uppe till strax innan 22.00, vid det laget sov redan Jonna i min famn... hon ville så gärna sitta i mitt knä och mysa!!

Jag och Göran åt vårrullar till kvällsfika och kikade på BB... hade tänkt ringa pappsen innan jag lägger mig, ska se om han är vaken på fb så kanske jag kan ringa!?

Fick till bilderna från mobilen också så här kommer lite till från gårdagen!


Hilma försöker gömma sig från kameran...


Trollunge!


Jonna och Meja i vit-saaben...


Hilma på rymmen (första gången)


Här vinkar hon åt någon som ska åka hem från sitt jobb (Östgärde)...


i min famn på väg hem igen!


hemma igen!


roligt att leka vid stugan under granen!


en halv vattenkanna och en kavel kan vara bra att ha!

I morgon kommer lillebror, pappsen och Milla, vi ska fira Jacob som fyller 1 år på söndag!!!

Puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus