Saffransbröd!

2 paket saffran (1g)
0,5 tsk salt
ev 1 msk okryddad sprit för att ta fram saffran smaken lite extra
50 g jäst för söta degar
175 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1,5 dl vit sirap eller strösocker
1 stort ägg
ca 17 dl vetemjöl (1 kg)

Stöt saffranet tillsammans med saltet, Häll eventuellt på sprit och låt stå i 30 minuter så att saffranssmaken dras ut ordentligt. Eller gör som jag och strö saffranet i det smälta smöret, då kommer också smaken fram bra!

Finfördela jästen i en bunke och tillsätt saffran mes spriten, mjölk och sirap/strösocker. Värm til 37 grader.
Tillsätt söndervispat ägg och häll degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig.

Tillsätt det mesta av mjölet oh arbeta degeb riktigt smidig. Strö över lite mjöl och låt jäsa under duk i 45 minuter.

Knåda degen och dela den i 32 bitar (lagom stora bitar för vanliga lussebullar tycker jag) och forma till önskad form, lägg på plåt (ca 9 st på varje) och låt jäsa under duk i 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225 grader.

Pänsla bullarna med ägg och tryck fast russin om så önskas (man kan även ha russin i själva degen från början om man vill)

Grädda bullarna mitt i ugnen (ev ett hack under mitten) i ca 7-8 minuter, tills de fått fin färg.



Lycka till Hege och alla ni andra!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tusen takk, denne skal jeg prøve i helga :) Ser supergodt ut!

2011-12-07 @ 17:14:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus