Barngympa & Äppelpaj!

Jonna och Casper var jätte duktiga i morse! De klev upp och gick ut med hundarna innan jag ens hade klivit upp och jag klev upp 06.35!!!
Jag behövde bara gå ner, lägga i kaminen och sen börja koka gröt!

Ingen tv blev påslagen förrän klockan var närmare 09.00, barnen lekte tillsammans på rummet med lite av varje och de stökade faktiskt inte till så mycket... inte på en gång i alla fall!
Jag passade på att bada Towe, hennes första riktiga bad! Känns som att det var dags även om de inte blir speciellt smutsiga när de är så små och man tvättar ju lite ändå där det behövs men idag blev hon riktigt ren från topp till tå! Klockan 09.00 var hon nybadad och nyäten och väldigt trött!

Jag fick hjälp av Hilma att koka en grönsakssoppa, det blev både blomkål och morötter kvar sen vi dippade i lördags och det passade ju bra att ta reda på, hittade även lite spenat i frysen som jag slängde i, 1,2 liter vatten och två tärningar grönsaksbuljong.  Soppan åt vi till middag och innan servering rörde vi i en burk (2 dl) creme fraiche också och det blev jätte gott!

Slängde ihop en äppelpaj också när soppan kokade! men gräddade inte pajen utan ställde den i kylen eftersom jag inte riktigt visste när vi skulle  kunna tänkas äta den... svaret blev typ om 30 minuter!!! Barnen får äta det som blir kvar till mellis i morgon!

Tvättat lite har vi hunnit med också, det är ju faktiskt sånt som vi gör nästan dagligen här och det är ju kanske inte så konstigt... en rogivande syssla tycker jag! Att hänga och vika tvätt alltså, Göran får lägga det på sin plats som vanligt ;0).

Mutade barnen en sväng efter lunchen som bestod av köttbullar och makaroner, jag utlovade en varsin klubba om de städade upp leksakerna utan att gnälla och tjura! Det var mest kaplastavar som låg utspridda överallt...
Jonna och Melvin hakade på direkt men meja hon sa att hon inte ville ha klubba och så satte hon sig och ritade i stället!! Det fungerade ju på 2 av 3 i alla fall ;0)

När Casper kommit hem från skolan och vi hade kikat igenom posten och hittat ett brev från sotaren så ringde jag röris. Sotaren kommer den 3:e mars och då skulle det ju passa bra om pannan är inkopplad så han kan besikta den på en gång så röris sa att vi skulle sikta på att ha det klart tills dess!!!!

Sen plötsligt slog det mig, Göran skulle ju till arbetsförmedlingen idag!!! Klockan 10.00 skulle han ha varit där och det hade vi totalt glömt bort!
Göran ringde några samtal sen satte vi oss i bilen allihopa och sen åkte vi... han fick tag på sin handläggare och de hade mötet senare än tänkt och han slapp bli utskriven och gå miste om stämpeldagar!!!

Passade på att gå in på Ica Supermarket, köpte lite ost, köttfärs, mjölk och annat! Som nästan alltid när man kollar kvittot när man handlat där så var det FEL! Två gånger var det fel, både på ost och juice... de hade tänkt snuva oss på dryga 60 kr, kanske en skitsumma men rätt ska vara rätt och sen får man ju en rabattkupong med 25 kr för varje felslag i kassan där så 50 kr extra blev det så då passade jag på att köpa kotletter som var på extrapris också!

När vi kom hem var det bara till att värma soppan, duka, skiva bröd och sen äta! Alla barnen åt av soppan och det är ju ett bra betyg på en soppa tycker jag! Den gör vi om fler gånger!!!

Sen var det till att snabba på lite, jag matade Towe samtidigt som jag åt och sen tog jag med mig de 4 mellersta barnen och åkte på barngympa! Den börjar 17.45 och det brukar vara fri boll lek första 15 minuterna men idag började de 17.45 vilket är bra för då hinns det med mer! Sen att vi var lite sena var ju vårt problem!!! Försöka vara i id nästa gång!!!

Hem och ge barnen kvällsfika för att sen stoppa dem i säng, Jonna tog sig en dusch! de andra barnen får duscha i morgon, Melvin duschade i morgon och de mindre blir inte så svettiga på gympan...

Har nyss kikat på familjen Annorlunda och myst med Towe! Stackarn är snuvig och hostar slem, i natt hostade hon första gången men inte så mycket men det såg ändå ansträngande och jobbigt ut... i morse hostade hon mer och det kom tillslut upp slem och lika nu ikväll... har aldrig varit med om att de haft slemhosta eller hosta alls när de är så här små men det är väl olika antar jag!?

Nu ska jag gå och röra ihop lite vaniljsås och sen ska jag mysa ner mig i soffan och mumsa paj med älsklingen! Klockan 22.00 ska vi kika på Magnus Betnér


Puss puss




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus