Lyckat!!!

Det blev både morotskaka, pain richer och chili con carne! Lyckat allt samman och bäst blev chili con carnen för det satte jag Göran på att laga!!!

Göran förhörde Casper på tabellerna samtidigt som han lagade mat, jag ammade Towe och bakade bröd, ja fast inte precis samtidigt ;0).

Middagen åts utan större bekymmer, det rykande nybakta brödet var nog höjdpunkten för alla, bara ett bröd kvar av 4!!
Alla åt ganska lugnt och vi satt och pratade om både det ena och det andra, satt kvar lite längre till och med även fastän alla i princip var klara, hade lite diskussioner om det viktiga här i livet.
Pratade lite extra med Jonna om att hon upplever allt orättvist rätt som det är och att man ska tänka efter före innan man gör eller säger någonting!

Fick även veta av Casper att en tjej på skolan säger fula saker om Jonna till andra elever på skolan, denna tjej är samma tjej som orsakade den tidigare anmälan mot Jonna... ska forska lite och skriva mer om det senare!

Barnen fick provsmaka morotskakan till kvällsfika och alla tyckte den var god men inte kletet uppe på, de är lite känsliga för om det blir för sött och sliskigt... brukar barn vara så!? Trodde alla barn gillade allt som var sött, ända tills jag mötte mina egna! Meja och Casper är speciellt känsliga...
Hilma fick välling som vanligt men sen tror jag kanske att hon fick smaka lite kaka av de andra!

Tandborstningen gick också bra, känns att vårt badrum börjar bli trångt, även om det faktiskt är ganska stort! men när alla är där inne samtidigt så krymper utrymmet! Å andra sidan så är det vi som valt att alla ska in samtidigt och att alla ska hålla sig där inne tills man är helt klar, annars gillar de att stå i hallen men då blir det lätta att en springer iväg åt ena hållet och någon annan åt ett annat... bättre att ha alla samlade och att det blir klart snabbare!

Melvin kom ner och skulle bajsa, fastän han bajsat förut idag! fast idag ville han nog bara ner för sakens skull, har somnade ju på soffan någon gång efter 13.00 och sov ca 1 timma s han var inte lika trött som han brukar på kvällarna! det roliga r att han skulle bara hålla i Towes napp och snus, sen bara smaka lite på den och till sist så somnade han med den lilla nappen i sin stora mun!

Barnen har varit väldigt lugna idag och det har inte varit några större bråk eller tjafs dem emellan! et är skönt när man ser att det fungerar!
Somnade gjorde de utan större protester också!

Göran åkte iväg på bandy strax innan 20.00 och kommer nog hem strax... jag har myst med Towe i soffan och kika på ett program på 5:an om förlossningar, i reklamerna har jag kikat på Sveriges mästerkock!
Nyss var det vad blir det för mat med Per Morberg, repris som jag sett förut så jag satte mig här och nu är tv:n avstängd... den stänger av sig själv efter vist länge om man inte trycker på tv-dosan så ett meddelande om avstängning kommer upp. Tyst och skönt är det i alla fall!

I morgon ska vi betala räkningarna, ska bli skönt när det är gjort, det är det alltid!

I morgon är det kyrkis men Karin kommer inte att vara där men lovade att fixa en smörgåstårta till oss! ta en titt på gipsavtrycken som vi gjorde förra gången ska vi göra och jag hoppas att de blev bra!

Nästa gång vi planerar att åka in till staden så måste jag ringa BB-fotografen Jörgen Nilsson och boka en tid! Vi måste ju ha en bild på oss alla, för så har vi gjort alla gånger och de brukar bli så fina! har alla stående på en hylla ovanför tv:n, en till går nog att få plats med men sen är det fullt!

När jag handlade idag så handlade jag inför helgen också, inte så bra på ett vis för då kan det vara svårt att låta bli... vet att Göran är lite extra sugen på chipsen och jag lite på chokladen! det värsta är att jag kan hålla mig om jag vill, och Göran kan säkert också men i kombination med varandra så blir det svårare... för Göran brukar övertala mig lite lätt, eller snarare försöka få med mig och då blir ju jag också skyldig i slutändan!
Chips ostbågar och choklad blev det, Meja la till två Malaco godispåsar, hade inte tänkt det egentligen men kändes helt ok! Vindruvor har vi också och allt detta ska vi spara tills fredag eller lördag! men det går nog bra för vi har ju morotskaka också!

I morgon kväll ska jag ge mig på att baka en marängbotten till Görans tårta, skulle vilja överaska honom med tårta på sängen också men funderar på om det kan bli lite klurigt med alla barn, tallrikar osv... man vill ju inte behöva springa flera gånger en sån gång då man ska överraska!!! men med tanke på trappan så... ja jag vet inte...

Nä kanske jag ska lägga upp lite bilder!?

Lite nyare bild på Towe!!


Melvin och Jonna leker prinsessor en dag då bara de två är hemma!


Finaste Jonna!


Snölyktan som vi gjorde härom dagen! Fint tycker jag!


M&M i de nya klänningarna!!


Denna gigantiska morot blev ingrediens i morotskakan, jag var bar tvungen att knäppa kort på den!


Lyckades få med lillebror på bild! Kvällen innan den stora flytten, och knappt två dagar innan Towe föddes!



Mössan som jag gjorde till lillebror i julklapp!

Det var bilderna jag hade att bjuda på för denna gång!

Puss puss

Kommentarer
Postat av: Elin

Ååh vilken fin mössa. Måste bara fråga om du stickar eller virkar dom? Superfina iaf !

2011-01-26 @ 22:59:13
URL: http://elinpetersens.blogg.se/
Postat av: Pappsen

Låter som det är lugnt emellanåt i alla fall och det kan nog behövas som kontrast till dom där "helvetesdagarna" då allt går käpprätt, men som jag sagt förut så är jag både glad, stolt och ofta förvånad över att ni klarar det så himla bra ändå... Som jag ser det så skulle jag troligen ha skallen helt fel påskruvad efter en av de värre... Men ni fixar det ändå galant i slutändan :o))



Visste förresten inte att Göran fyller år... Kanske kan det bli en tripp upp men samtidigt så skulle det vara skönt att få bort det sista här hemma också, så vi får se, annars hinns det ju med då ni ju är betydligt närmare nu :o))



Älskar er alla



STORJÄKLAKRAMEN



Papps/Moffa & Milla Pilla + Bubbas

2011-01-26 @ 23:33:55
Postat av: Milla

Vad roligt med fina bilder på barnen, de är så söta allihop. Vad härligt att mornarna fungerar bättre, hoppas det får hålla i sig. Bakar du mkt? Jag skulle vilja baka mer, gärna matbröd då de inte har så kul bröd här i Belgien. I går bakade dock Ludvig kanelbullar och Wilma kärleksmums så jag har ju egna små bagare ;).

Hoppas ni får en bra dag, själv ska jag i väg med Alva och storhandla då min syster med familj kommer i morgon. I kväll ska vi ut och äta på Wilmas favorit resturang då det är hennes födelsedag i dag.

Kram Milla

2011-01-27 @ 10:01:47
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

jag brukar faktiskt baka en del, inte överdrivet men det är väldigt sällan som vi köper matbröd!Sen brukar jag ju baka lite bullar och mjuka kakor emellanåt också! Roligt är det att baka och är man ändå hemma så är det inte mycket jobb med det heller!

det är roligt när barnen kommer upp i de åldrar så de klarar av att baka själva!

Hoppas ni får det supermysigt när familjen kommer på besök och att ni får rå om varandra ordentligt!

Hälsa Wilma grattis från oss och hoppas ni får en fin kväll!

Kram

2011-01-27 @ 17:08:22
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus