Ny vecka & frisering av hundarna!!!

Börjar med att berätta att Melvin kom till oss redan strax efter vi lagt oss, Towe hade jag varit duktig att låta somna i egen säng så jag hade tänkt att jag och Göran skulle få ligga nära varandra och somna i varandras armar, det är så mysigt att bara ligga nära! Fast jag tror Göran i princip hade somnat när Melvin kom eller han somnade i alla fall om snabbt och jag fick mysa med Melvin på min kudde!

Senare under natten så vaknade jag av att Meja satt i sängen, hon hade ont i magen och var törstig sa hon. Jag gick ner och hämtade vatten i en pipmugg till henne, passade på att gå på toaletten på samma gång, hann med att lägga  mer ved i kaminen också!
När jag kom upp så drack Meja vatten, jag bar in Melvin till sin säng och sen följde jag Meja ner till hennes säng. Först gjorde även hon ett stopp på toaletten, jag tyckte hon kändes väldigt varm så jag hämtade örontermometern samt alvedon och tur var väl det för hon hade 39.7 i temp!
Hon slurpade i sig alvedonen utan bekymmer sen följde jag henne till sängen och stoppade om henne och där sov hon sen gott resten av natten!

Vaknade vid 06.30 av att Jonna stod vid sängen, hon ville kika på bompa men jag sa åt henne att väcka Casper i stället, klä på sig och gå ut med hundarna på en gång så skulle hon hinna kika på tv en stund sen i stället innan de skulle på skolan. Hon stretade emot lite men gjorde kors i taket som jag sagt åt henne! 10 minuter senare när jag kom ner var det precis på väg ut genom dörren, lite tjafs var det på väg att bli för Casper vägrade hjälpa henne med vantarna... hon vill alltid att man ska dra över dem över jackan även fastän det är onödigt när de bara ska ut en kort sväng. Jag hjälpte henne och sen sa jag åt Casper att om han hade hjälpt henne så hade hon ju varit nöjd och han hade sluppit att hon tjurat... man måste ju ibland välja sina konflikter!

Jag kunde i alla fall fixa frukost i lugn och ro, Melvin klev upp samtidigt som mig och han satt snällt på bänken och höll mig sällskap. När frukosten var klar gick jag upp för att återigen väcka Göran, jag tog med mig Hilma ner så fick han ta med sig Towe.
Vi satte oss till bords och började äta, Göran kom strax efter att vi börjat och Meja brydde jag mig inte om att väcka alls idag, tyckte det var bättre att hon fick sova tills hon vaknade med tanke på febern hon hade i natt.

Efter frukosten satte vi oss allihop i soffan en stund, jag och Towe slumrade till en stund efter hon ätit, Hilma lekte i barnens rum för sig själv, kom in då och då för att kika vad vi gjorde. 9.20 klev jag ur soffan, kom på att jag behövde ringa bvc för att kolla om det fanns tid för vägning i morgon då vi ska med Casper till tandläkaren.
Gick samtidigt in till barnens rum för att kika till Hilma, då satt både hon och meja vid lilla bordet där inne och lekte tillsammans med en av Hilmas leksaker som hon fått i julklapp! Meja såg  väldigt pigg ut och det var ju bra!

Jag kom så småningom fram till bvc och fick en tid vid 10.30 och det passar ju jätte bra eftersom Casper har tid 11.20 hons tandläkaren. Passade på att ringa mvc också för att kolla om barnmorskan hade tid att kika på mina stygn som fortfarande inte hade lossnat, fick en tid kl 11.00 men kommer inte att behöva den för stygnen lossnade nu ikväll när jag duschade!

Vad gjorde vi sen? Jo jag bytte blöja på Hilma och såg till att hon fick på sig lite kläder, sen gick Göran ut med hundarna samt skjutsade fram skidorna till Casper på skolan och när han kom tillbaka så satte jag igång med att bada hundarna! Det var hög tid för det, för de luktade inte alltför gott... de blir sura i pälsen av att vara ute i snön eftersom det fastnar stora bollar i pälsen och sen är de inne och torkar om vart annat.
När jag duschat/badat klart dem fixade Göran lunch, det fanns pizza kvar sen i fredags och det passade ju jätte bra! Efter lunchen var det dags för Hilma att sova och det fick bli inne idag också!

När Casper kom hem från skolan var klockan närmare 14.00 och då satte vi oss alla i köket och fikade, måste ju fika upp det som blev kvar sen vi hade besök igår! Tony hade också kommit med Casper så han hade turen att få lite smaskigt fika han också! Bra timing!
Hilma timade bra hon också för hon vaknade precis när vi satt oss vid bordet!

När vi fikat klart satte vi igång med att klippa hundarna också, lika bra att få det gjort på en och samma gång när de ändå var rena i pälsen och det var inte en dag för tidigt!
Vi höll på ett bra tag, Morris var jätte duktig och det gick ganska snabbt då han har slät päls. Tog en kort paus och matade Towe innan vi fortsatte med Ozzy som tig lite längre tid... även han var jätte duktig! Klorna klippte jag direkt efter duschen så det var redan klart!
Idag turades jag och Göran om att klippa, han började med Ozzy under tiden jag matade Towe i pausen och sen fortsatte han när jag var klar och jag assisterade med att hålla i honom, hunden alltså ;0).

16.30 visade klockan när vi var klara och jag kunde sätta igång med middagen som idag bestod av kyckling med vitlöksris och tomatsallad! jag fixade riset och salladen så hade Göran ansvaret för kycklingen idag.

När middagen väl var överstökad var det en stund med bompa och sen dags för att natta hela barnaskaran! Det blev ingen kvällsfika idag eftersom det bara gått 40 minuter sen vi avslutade middagen.

Med barnen nattade så hoppade jag in i duschen, Melvin kom ner och ville bajsa och idag vart det Göran som fick ta den biten! Han satte Melvin på toaletten och bad honom säga till mig när han var klar så knackade jag i väggen så Göran kunde komma och torka honom! Bra samarbete!!!

Barnen sa att barngympan startade idag också men vi kippade den idag eftersom middagen blev så sen, det kommer ju fler gånger!

Nu ska jag se om det finns någon mer än jag som är sugen på fika!

Puss å kram!!!


Kommentarer
Postat av: Milla

Hoppas Meja frisknar till snart och att ni slipper fler sjuklingar. Härligt med rena och nyfriserade vovvar :). Nu ska jag ta ned mig Alva till tygaffären. Har några små projekt jag vill fixa med innan bebisen kommer. Antar att hormonerna börjar spöka nu ;).

Ha en bra dag

Kram

2011-02-01 @ 09:20:31
URL: http://familjenellison.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus