Snölyktor!!!

Ni ligger alla barnen i sina sängar, vi har kikat på familjen annorlunda och nu är det wresling... jag är inte så intresserad men Göran gillar det! Så då passar jag på att sitta lite här... håller samtidigt på att koka ägg i köket till våra räkmackor som vi ska fika lite senare!!!

Dagen började nästan med katastrof, det var det gamla vanliga tjafset med Jonna och sen hade Casper klivit upp redan 05.30... iofs hade han legat i soffan och kikat på tv men det märktes att han var trött!
Jag fick så småningom upp Jonna, bad Casper vänta i tv-rummet tills Jonna nästan var helt klar så skulle jag säga till honom... så långt gick det bra men på en gång när han kom ut i hallen så började han gnälla på henne om att de skulle bli sena... Hon tjafsade tillbaka och jag sa åt honom flera gånger att lugna sig och sluta men tillslut så skrek han åt mig när jag sa åt honom och då blev jag så rasande arg att jag nästan började gråta! Jag tappade nästan besinningen eller vad det heter och det kändes som att jag hade kunnat slå honom gul och blå... (men naturligtvis gjorde jag inte alls som jag kände) men jag tog i honom och drog med honom till hans rum... sen stannade jag till i hallen och skällde ordentligt på Jonna också för det är ju egentligen hennes fel att allt blir så här varenda dag! Sa eller snarare skrek till henne att ta av sig kläderna och gå och lägga sig igen!
Samtidigt i köket hade gröten börjat koka och den hade börjat bli lite lite bränd men det fick vara! Göran kom ner och förstod nog att jag inte bara var arg som vanligt för han var helt lugn och bara hjälpte mig med resten och tog med sig de andra små in i köket så vi kunde äta, Jonna och Casper låg i sina sängar och var helt tysta!

Sen gjorde jag något som jag  egentligen delvis tycker är fel... eftersom Casper ändå missade bussen på grund av mig så fick han stanna hemma från skolan och vara "sjuk" idag, han och Jonna skulle få spendera dagen i sina sängar, i alla fall åtminstone fram till lunch!

Vi andra åt i lugn och ro, jag försökte varva ner och jag grät faktiskt en skvätt!!! det har faktiskt blivit riktigt jobbigt det här och att det ska vara samma visa varenda dag och det känns som det bara blir värre vissa dagar... två steg framåt och ett tillbaka!
Sen frågade Göran om jag ville ta promenaden med hundarna så jag fick rensa huvudet lite... och om jag inte ville så kunde han gå, men hans förslag lät riktigt bra och jag gick för att klä på mig!
Såg att grannarna hade soptunnorna ute och det var ju bra för vi hade glömt att det var tömning idag och vår tunna var återigen fylld med blöjor! Så jag passade på att ställa ut den också innan jag gick in.

Förmiddagen gick, Jonna och Casper gnällde en aning, mest Casper men de fick vara i sina sängar och ha riktigt tråkigt, jag talade om för dem varför...
Någon gång mellan 10-11 tiden så fick de ha sina Ds en stund, egentligen inte vad jag tänkt från början heller men jag ändrade mig...

Fick tillfälle att klippa och färga lite på förmiddagen, (det var då de fick sina Ds) och sen blev det färg över så jag färgade även Caspers tuppkam!!! Direkt efter det var det dags för lunch!

Efter lunchen så gick vi faktiskt ut! Jonna fick gå till Elin, hon var här lite tidigare och lämnade ett brev med kort i och frågade om Jonna fick komma och leka efter hon ätit. och eftersom Jonna skötte sig så bra i sängen och inte gnällde och tjatade så fick hon komma och leka och det var jag noga med att tala om för henne också!
Vi andra tog oss som sagt också ut, Casper hämtade liggdelen till vagnen på vinden så Towe kunde ligga i den, Göran byggde en snökoja innan jag väl kom ut, Hilma, M&M satt där så fint i den när jag kom och sen ville de att jag skulle köra dem i pulkorna en stund!

Snölyktor byggde vi också, som vi tände nu ikväll och det blev jätte fint! har knäppt kort på dem men de lägger jag upp senare för jag ids inte nu...

Vi var ute i drygt 2-2,5 timmar sen gick Casper in med Towe och Hilma och vi tog med oss M&M på Grindes och handlade för veckan!!!

Tillbaka hemma så packade vi upp och lagade middag som bestod av köttbullar, mos och grönsaker, Meja som valde!! Gjorde matlista under förmiddagen och alla fick vara med och bestämma! I alla fall komma med önskemål och sen bestämde jag ;0).

Efter middagen blev det ett race i badrummet, alla duschade, Göran gick för att möta Jonna och sen fick även hon duscha! han tyvärr inte med något bad med Towe idag heller men jag ska nog försöka igen i morgon!! Efter duschen var det bompa, kvällsfika och sängen för Hilma och Melvin, meja fick stanna uppe till 20.00 och Jonna och Casper till 21.00 bara för att få se familjen annorlunda!

Nu ska jag ta och göra ficka!!

Jonna och Casper har lovat att sköta sig i morgon och jag ska göra ett tappert försök att kliva upp ännu lite tidigare så kanske det löser sig! Göran har också lovat att kliva upp samtidigt!!

Puss & Kram

Kommentarer
Postat av: Mikaela :)

Hej:) Det verkar jobbigt för dig på morgonen kusinen min:/ Jag tror att du skulle behöva någon (koppla av dag) eller vad man säger:) Kramis din kusin! :)

2011-01-24 @ 22:02:09
Postat av: Mikaela :)

Hej:) Det verkar som att du har det väldigt jobbigt varje dag:/ Jag tror att du skulle behöva någon (koppla av dag/helg) eller vad man ska kalla det.:) Kramis din kusin! :)

2011-01-24 @ 22:06:47
Postat av: milla

Vilken strulig morgon det blev. Inte kul att höra att du blev så arg så du blev ledsen kramar om Men resten av dagen verkar ha gått bra.



Säga vad man vill men det tålamodet som ni har är det inte många som har. Och jag vet att ni gör allt för att barnen och djuren ska ha det bra. De är bortskämda med kärlek och uppfostran, som det ska vara. Ni talar om när de gjort fel och berömmer dem när de gjort något bra.



Hoppas att morgondagen blir lugnare. Kram Milla, Lillebror och Pappa

2011-01-24 @ 22:18:19
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Nä morgnarna vill man ska vara ganska så lugna och mysiga men det är ju inte riktigt så här illa varje dag som tur är men nu hoppas jag återigen att de kanske skärper sig!

2011-01-24 @ 22:47:03
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Milla

Hej,

Vilken jobbig morgon ni fick. Hoppas att barnen fick sig en tankeställare och bättrar sig. Det är så oerhört jobbigt med allt tjafs, vi har en hel del av den varan mellan de större barnen i perioder.

Stor kram

2011-01-24 @ 23:03:16
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Elin

Tycker du sköter dig utmärkt. Är ju faktiskt helt normalt att bli förbannad på sina barn. Jag avundas ditt tålamod ska du veta!



Men inge snack om saken, du är helt klart en superbra förälder !



Kram Elin !

2011-01-24 @ 23:30:11
URL: http://elinpetersens.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Idag gick det mycket bättre men det var tur att jag väckte dem 15 minuter tidigare eftersom de i slutändan var lika sena som vanligt fat utan onödigt bråk och tjafs!

2011-01-25 @ 10:12:51
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Linn

Jag känner så väl igen de där situationerna. Tycker du är sååå duktig och ibland väller det bara över en och ut kommer ord och samtalston som man helst inte vill använda.

Kram

2011-01-25 @ 10:53:05
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Ja så är det ju för det man minst av allt vill är ju att vara arga på sina barn men när man väl blir det så måste det ju få synas också! Vi är så dåliga ändå på att visa känslor i detta land!!

Förhoppningsvis så lär de sig innan tonåren kommer så vi slipper ha onödiga duster då!

2011-01-25 @ 11:16:34
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus