Towe föddes!!!

Sista inlägget skrev jag ju strax före 01.00 sen borstade jag tänderna, gick ut med vovvarna och sen i säng! Hilma vaknade till två gånger och när hon väl somnat om och jag skulle ha kunnat somna ja då blev de där sammandragningarna lite kraftigare... jag låg kvar till 02.17 men sen var det bara att konstatera att nu var det dags!!!

Jag ringde förlossningen och talade om hur läget var, och att jag ville ha ambulans då jag var ensam, kändes inte bra att sätta sig i en taxi ifall man inte skulle hinna in, man vet ju aldrig vad man för får chaufför...
Hon som jag pratade med på förlossningen tyckte nog att ambulans lät lite överdrivet men om det kändes bäst för mig och ambulansen inte hade något att invända så var det ok!

Sen ringde jag Svärmor, Milla var ju iofs. här men tänkte att om barnen vaknar så kan det ju vara bra om de var två, med tanke på att hon har Jacob också, kändes i alla fall bättre så för hennes skull.

Medan jag väntade på Susanne och ambulansen ringde jag Göran, han svarade med att han inte hade tid.. han var ganska less vid det laget för då hade de tillbringat nästan 12 timmar i lägenheten med att lasta, packa och slänga... han sa att han kunde ringa så fort de börjat åka och jag sa ok, men jag ville bara tala om att jag åker snart! Jaha, svarade han då fick några minuter över att prata ändå! Men samtalet blev ändå kort och klockan var då 02.38...

Jag gick ut och hämtade väskan i bilen och strax därefter kom Susanne, vi pratade lite medan vi väntade på ambulansen, jag började få kraftigare sammandragningar som alltmer började likna värkar! Susanne räknade efter och ibland var det inte ens 5 minuter mellan varje... Jag passade på att be Susanne knäppa en sista bild på magen!



Ambulansen kom strax efter 03.00 och jag var klar så jag följde med ut på en gång! Fick en liten chock över hur trångt det verkligen var där inne, nästan så jag fick lite ångest men slog genast ort de tankarna för jag hade ju inte så mycket annat val än att åka med!
Innan vi åkte så tog de blodtryck, puls, kollade andningen och syresättningen på blodet, jag kände lite smått panik över att de inte hade så bråttom!!!
Sen blev jag fastspänd på båren innan vi äntligen åkte, bältet gjorde att jag kände mig lite trängd men slog bort de känslorna också...

Han som satt med mig i ambulansen var pappa till en av mina gamla klasskompisar så jag visste vem jag var, vi pratade på under hela resan och han skrev upp tiden varje gång det kom en värk. Han uppdaterade mig om när vi passerade både Svenstavik och Fåker och jag tyckte att resan tog väldigt lång tid...
Värkarna var ganska täta, i snitt var det 2-3 minuter mellan dem, ibland längre och ibland kom det två i följd... det var när det var längre mellan dem som de blev intensivast och jag visste inte vilket jag skulle gilla bäst...

När vi passerat Brunflo så sa han att nu är det inte långt kvar så du kommer att hinna in, hade talat om under resans gång att jag gruvade mig för om vi inte skulle hinna och svarade honom med att vi skulle inte vara så säkra ännu...

Han ringde förlossningen i början av våran resa, mest för att tala om att vi var påväg, det var jag som informerade honom om numret och han skrev upp det på lappen som han hade. När vi närmade oss sjukhuset så blev de sista värkarna väldigt intensiva, jag kände att det där var inga vanliga värkar... började bli riktigt orolig och kände att det nästan var dags att krysta!!! Försökte slappna av så mycket som möjligt för jag ville verkligen att vi skulle hinna fram!!!

Han såg på mig att de två sista värkarna var kraftigare så han tog telefonen och började leta efter numret, men eftersom jag kunde det i huvudet så upprepade jag det för honom mitt i en värk, för det gick snabbare än att han skulle försöka hittade det på lappen!
Han meddelade dem på förlossningen att vi strax svängde ner och att de fick skynda sig för att möta oss, skönt att han förstod att det var bråttom!
Sista värken innan vi stannade så kände jag att kroppen var på väg att krysta, jag höll emot och lyckades avleda den..
När vi stannade och han i ambulansen reste sig upp så rev jag i åt honom att det var bråttom, jag måste ut för snart får jag panik!!! Chauffören öppnade och jag sa att jag måste ut nu för jag måste krysta!! Det stod flera sköterskor beredda och de sa åt mig och andas och hålla emot och jag sa, det går inte!!!

Precis när de lyfte ut båren ur ambulansen spände jag skälv loss bältena, fick panik av dem och mitt i lyftet kände jag att vattnet gick!! Det har aldrig gått av sig själv på mig så jag insåg att NU KOMMER BARNET! Jag meddelade att vattnet gick och sen var krystvärkarna i full gång! de hann in genom dörren och ca 3-4 meter fram i korridoren då jag sa att nu är huvudet ute! Jaha, vi får stanna och ta det här då svarade en barnmorska och slet av mig byxorna och mycket riktigt så var huvudet ute! Jag krystade igen och Towe föddes!! Klockan var då 04.30!! De lyfte upp henne på min mage och vi fick en filt innan de fortsatte in i hisshuset och vi kunde inta förlossningen! Vi möttes av glada sköterskor som gratulerade, de frågade vad det blev men det hade vi inte hunnit kolla ännu.

Jag kördes in på ett rum där vi konstaterade att det var en flicka!! navelsträngen klipptes, vi fick nya filtar och det städades undan. Eftersom det gick så fort så hade jag brustit lite, men bara jätte lite, egentligen hade de inte behövt sy men eftersom det blödde lite så var det lika bra, så det sattes några små stygn så nu har jag testat det också! Det var samma barnmorska som jag pratade med i telefonen när jag ringde och hon sa att det var tur att jag tog ambulansen ändå!

Jag lade henne vid bröstet och hon började suga fint på en gång och vi lämnades ensamma en stund, jag bad om min telefon innan de gick! När vi precis hade kommit in i ambulansen hörde jag att jag fick ett sms men brydde mig inte om att kika då, nu kunde jag se att det var från Göran och han bad om ursäkt att han inte kunde bara med... men vi hade ju pratat om att så kunde bli fallet, fast det värmde ändå ända in i hjärtat! Jag ringde honom på en gång och berättade lite kort hur det hade gått och vad det blev! Vi skulle höras igen senare...

Sen kom de in och vägde och mätte henne, kollade temp och annat som de gör, klädde på och lindade in hene i en ny filt. En liten säng rullades in, hon frågade om hon skulle ligga där medan jag fikade och det gick jätte bra, vi hade ju redan legat och myst en bra stund och det käns ju lite lättare att fka när man har båda händerna fria! Under tiden som jag fikade hann jag ringa Tina en snabbis, klockan var då 06.00 och jag tänkte att hon nog var uppe eftersom hon mest troligt skulle jobba!
Efter fika så duschade jag och bytte om, de tog mina något blöta byxor till tvätten och sen fick vi ett rum på BB, rum nummer 202.
Klockan hade du hunnit bli 07.00 och jag kände mig väldigt trött eftersom jag varit vaken i drygt 1 dygn! Towe och jag bäddade ner oss tätt intill varandra och sen somnade vi båda två!

Towe Elise Meyer
Född 6 Januari 2011
kl. 04.30
3450 gram
52 cm
<3 Underbar <3



Kommentarer
Postat av: Erika

Oj, vad mer kan man säga? Helt otroligt hur fort det kan gå! Supergrattis till Er allafall och hon är ju så söt så man smälter ju en aning.

2011-01-08 @ 22:02:02
URL: http://eriica.blogg.se/
Postat av: Helena

Du är en modig kvinna du :o)

2011-01-08 @ 22:06:52
Postat av: Britt-Louise

så söt!

2011-01-08 @ 22:12:05
Postat av: Susanne

Vilken dramatik! Vilken tur att du insisterade på att ta ambulans och vad duktig du var som ändå behöll fattningen.Tur att du är rutinerad men synd ändå att du inte hade någon med dig. Ser att den lilla även har fått gammelmommas (mommas) namn. Sköt om dig och många kramar.

2011-01-08 @ 22:13:29
Postat av: Monika Weisten

Grattis supermamma o superpappa till ännu en prinsessa =)

2011-01-08 @ 22:14:43
Postat av: Kimsan

ja lite dramatiskt kan man ju säga att det blev!



Alla barnen har ett släktnamn som andra namn och denna gång blev det Elise!



Tack och kram på er!

2011-01-08 @ 22:18:50
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Helena

Vad söt hon är lillan :) Och fina namn har hon fått :) Ebba heter ju oxå Elise.. Finns nog fler som har det som andra namn oxå i släkten!! Hoppas vi kan ses nåt framöver! Kram

2011-01-08 @ 22:24:04
Postat av: Tina

Hon är så fin! <3

2011-01-08 @ 22:26:15
URL: http://tiiiiinaa.blogg.se/
Postat av: farmor

GRATTIS till lilal Towe så himla söt hon är...och du mitt modiga barnbarn,...så duktig tycker bara det var synd att inte pappa Göran fick vara med som stöd för dig ...men du är modig ...kram på er alla i familjen ...<3<3<3

2011-01-08 @ 22:28:03
URL: http://tantans.blogg.se/
Postat av: majja

Elise hade Kevin fått heta i andra namn om han blivit en tjej.:) i övrigt är Jag helt och hållet matt och väldigt imponerad efter att ha läst detta.:) stort grattis till en jättefin flicka.

2011-01-08 @ 23:10:57
Postat av: Kimsan

Helena: Elise är ett fint namn och jag har för mig att det finns någon mer i släkten som heter det! Hoppas också att vi kan ses snart, ni är välkomna att hälsa på!



Tina: Det är klart hon är <3!!



Farmor: Visst var det synd att inte Göran kunde vara med men risken finns ju att om han hade kört mig så kanske vi inte hunnit då heller och då kanske hon kommit i bilen!? Huvudsaken att det gick bra!!



Kram tillbaka!

2011-01-08 @ 23:15:11
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Pappa

Ja, vi visste ju att risken fanns men kunde heller inte förutse att det skulle ta så jäkla tid fast jag hade ju mina aningar... men som du sa innan "jag har gjort det förr och det gör inte så mycket om Göran missar en gång" men samtidigt sticker det ju lite i mig i alla fall för jag vet hur roligt/underbart det är att få vara med från första andetaget!



Vi är i alla fall väldigt tacksam att vi fick låna Göran för det hade nog gått åt fanders annars helt enkelt!



Nu är vi i alla fall här och har fått snusa en massa på både nytt och sedan länge födda barnbarn och vad mer kan man som morfar önska sig? Älskar er alla och det kan jag väl inte säga nog som det känns!



Nu ska jag som siste man på skutan krypa till kojs här :o))



Pappsen/Moffa

2011-01-08 @ 23:56:51
Postat av: absolutvardag

Grattis så otroligt mycket! Väldigt fin flicka det där!

2011-01-09 @ 00:36:44
URL: http://absolutvardag.com
Postat av: johanna

Välkommen till världen Towe! Vilken spännande förlossningsberättelse :-) skönt att det gick bra och att du fick åka ambulans. Stort grattis till er!

2011-01-09 @ 00:39:19
URL: http://godisstrossel.blogg.se/
Postat av: johanna

vilken fin flicka, stort grattis till er! Det var verkligen en spännande förlossningberättelse! Och så fina namn hon fick:-)

2011-01-09 @ 00:43:10
URL: http://godisstrossel.blogg.se/
Postat av: johanna

Välkommen till världen Towe! Vilken spännande förlossningsberättelse :-) skönt att det gick bra och att du fick åka ambulans. Stort grattis till er!

2011-01-09 @ 00:48:29
URL: http://godisstrossel.blogg.se/
Postat av: Erika T

Oj vad fin hon är :) Tur att du hann in! Eller nästan iaf :)

Lycka till med er stora härliga familj!

2011-01-09 @ 00:51:20
Postat av: Linn

Åh, vad roligt att läsa!

Grattis så himla mycket. Har du varit nära att föda på vägen in på någon av de andra barnen också?

Kram

2011-01-09 @ 08:02:20
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: tess

Åh vilken förlossning :-) tur du har rutin o e stark... Hi hi. Stort grattis till vackra lilla tjejen. Kram

2011-01-09 @ 09:44:56
Postat av: Milla

Stort grattis till lilla Towe, hon är så fin. Vilken super kvinna du är Kim, jag är helt imponerad av hur bra du hanterade situationen. Massor av grattiskramar

Milla

2011-01-09 @ 10:07:29
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Lottis

Grattis till lilltjejen! vad snabbt de gick, tur att du har varit med förut:) hur söt som helst är hon:)kram lottis

2011-01-09 @ 10:30:17
Postat av: ida

grattis hoppas ni mår bra Ida borg

2011-01-09 @ 15:35:19
Postat av: Kimsan

tack ännu en gång för alla gratulationer!

2011-01-09 @ 20:04:33
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Åsa

Stort Grattis till lilltjejen! Såå söt! Kram på er!

2011-01-10 @ 15:19:06
Postat av: Elin & Elias

Hon är verkligen vacker ! Hoppas ni alla mår bra ! Massor av kramar !

2011-01-10 @ 15:27:06
URL: http://elinpetersens.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hoppsan!

Stort grattis!

Där gick det undan, men så är du ju rutinerad också =)

Söt liten flicka ni har fått!

Kram

2011-01-10 @ 19:44:22
URL: http://perfectbynature.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Det är nog tur att jag varit med förut för det är nog absolut inte någon förlossning som en förstföderska skulle vilja vara med om... inte en omföderska heller kanske!? Men jag känner min kropp och det gick ju jätte bra!

Kram

2011-01-10 @ 22:24:15
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Tezz

gratttis, men fy va kallt sagt av göran när du skulle föda, hade nog blivit galen, hihi, men kanske lite dåligt samvete att han inte kunde vara med.

2011-01-12 @ 23:45:56
URL: http://misstezz.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Nä det var inte alls på det viset, kan förstå honom, han hade tillbringat 12 timmar i lägenheten och fortfarande var det mycket kvar och han visste ju inte alls att jag ringde för att tala om att jag skulle iväg och föda... rösten blev helt annan när jag sa att jag skulle åka!! ;0)

2011-01-13 @ 20:15:21
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Emma H

Stort grattis till er..

vi födde barn på samma dag.. lite roligt..

jag är glad att det inte hände mej som är inne på mitt första barn.. =)

Det var strongt av dig.. kram ifrån oss

2011-01-20 @ 22:11:05
Postat av: Kimsan

tack Emma! Jo Helena meddelade att du fick en liten pojke på samma dag som Towe föddes! Ganska häftigt tycker jag!

Hoppas att allt är bra med er! Och jo en sån förlossning skulle nog vara rena skräcken som förstföderska! jag visste ju precis var som hände med min kropp och hur det kändes och skulle kännas så det gick kanon bra för mig och Towe mådde ju superbra, det är det viktigaste!

Hor stor var Noel när han kom?

Kram

2011-01-20 @ 22:18:44
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Emma H

Jo absolut är det viktigaste att de mår bra.. Noel han vägde 3080g när han föddes och var 48 ca lång.. jag såg foto på Towe. mamma skickade till mig.. såå söt hon är.. just nu så svävar jag mest på rosa moln och börja förstå att det är verklighet.. jag har en SON.. helt fantastiskt att bli mamma. Vad säger Towes syskon om att ha fått en syster..?? de är väl super glada.. kanske mest mamma, pappa och barn lekar där hemma nu eller..? =)

2011-01-23 @ 17:24:00
Postat av: Kimsan

Ja då var han en lättviktare han då! Tur det kanske när det var första gången!? Hur gick din förlossning?

Ja visst är det härligt att bli förälder och även om det är härligt varje gång så är det inget som slår första gången!

Syskonen tycker att det är jätte roligt men de börjar väl bli vana vid det här laget!

Ja mamma, pappa, barn leks det ibland men nu har det varit prinsessor ett tag, Melvin är den som absolut ska ha prinsessklänningen!!!

Kram

2011-01-23 @ 19:31:50
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Åh vad fin berättelse, blir alldels tårögd. Kram!!

Svar: Tack så mycket! Det var en helt ny upplevelse i sig kan jag säga :). Roligt att du gillar den! Kram!!!
Kimsan

2013-01-17 @ 16:06:13
URL: http://madelein.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus