Vi försov oss...

Jag ställer alltid alarmet på mobilen först på 06.00 och då stänger jag bara av och sen på 06.30 för då ska jag kliva upp! Vid 06.00 brukar jag se till att mata Towe så att hon lugnt kan sova vidare då vi stökar på med frukost och barnen ska iväg till skolan.

Idag vaknade jag av att Casper ropade " mamma kom ner nu då!!" Då var klockan 07.15 och jag begriper inte hur det gick till, men troligen så tröck jag nog på fel knapp på telefonen och stängde av alarmet...
Casper fick själv gå ut med hundarna på gården en snabbis medan jag fick upp Jonna, hon sölade som vanligt men tillslut så hade även hon gjort sig klar på 15 minuter och de fick en varsin banan med sig som frukost. Hade först tänkt att vi nog fick skjutsa dem till skolan men det här gick ju också bra! kanske lite lite frukost men de är inga riktiga frukostmänniskor i alla fall så de klarade sig bra!

Vi andra åt i alla fall frukost som vanligt, lite mer lugn och ro kanske det blev just idag men annars flöt allt på som det brukar.
Göran lämnade Meja på dagis, hon fick åka pulka dit idag! hade egentligen lovat henne att få ta skidorna dit men med tanke på att det töade igår och sen frös på så skulle det nog ha blivit väldigt halt med skidorna och det svaret var hon nöjd med och tog pulkan i stället!

Göran hade tid hos arbetsförmedlingen kl 11.00 och vi andra hade tänkt följa. Egentligen var det planerat ett hembesök från bvc idag men jag ringde och sa att vi kunde komma dit i stället och det gick jätte bra! Vi fick tid 11.30.

Vad som gick mindre bra var när vi skulle åka... vi var lite sena men ändå inom en bra marginal att hinna ända tills jag skulle byta blöja på Towe och klä på henne... precis när jag tvättat hennes lilla rumpa så bestämde hon sig för att spruta lite bajs överallt! På overallen, mig och golvet... sen kissade hon ner skötbordet också när jag väl tagit bort allt bajs!

I alla fall så var vi ute genom dörren 10.40 och då skulle vi bara hinna tanka också och sen hinna till Svenstavik innan 11.00!!! 10.45 lämnade vi macken i Rätan...
Under tiden vi åkte så ringde jag arbetsförmedlingen och efter mycket om och men så fick jag tag på någon som kunde hälsa Görans handläggare att han skulle bli lite sen och allt löste sig! Men så jätte mycket försenad blev han inte...

Göran parkerade utanför arbetsförmedlingen och gick in på en gång, jag  packade ur dubbelvagnen ur bilen, monterade ner både Hilma och Melvin i den och tog Towe på magen i bärsjalen, låste bilen och sen promenerade vi bort till hälsocentralen för att väga och mäta Towe!
Vi var lite tidiga och det var bara bra för då hann Towe få i sig lite tutte också! var lite orolig för att Hilma skulle springa iväg men hon stannade så snällt med Melvin och lekte medan jag matade!

Vägning och mätning gick jätte bra, ja fast först var lilla Towe tvungen att både bajsa, kissa och kräkas på skötbordet och ändå hade hon ökat 280 gram sen sist vilket var en knapp vecka!

Göran blev klar före oss och väntade utanför, han höll koll på vovvarna i bilen medan jag lastade in både ungar och vagn och sen kunde vi bege oss hemåt! Men vi mellanlandade i Åsarna på kiosken för att få i oss lite lunch... ibland måste man få lyxa till det lite och speciellt när det är mitt i lunchtiden!

Väl hemma i byn så var jag in på Grindes och handlade grädde och potatis, sen förbi svärmor och lämna nyckel till Casper och Jonna så de kunde gå hem medan vi hämtade Meja på dagis. Meja ville åka pulka hem så Göran åkte i förväg och vi kom gående efter...
Jonna och Casper tog in hundarna, Göran tog ur Melvin och Towe ur bilen, jag tog vagnen och Hilma och Göran lastade till sist vedvagnen och sen var alla inne!

Lite öppnande av post, avklädning av barnen och annat stök, Towe ville äta och sen kunde jag äntligen ställa mig i köket för att klippa både Casper och Tony... Göran hann jag inte med för klockan var redan 16.30 och det var hög tid att laga middag! Johanssons fiskgratäng, potatis och lite kokta ärter, majs och paprika!! det är mumma det!

Barnen hoppade över bompa och kikade på film i stället, sen var det kvällsfika och sängdags! Göran diskade undan några kastruller som inte fick plats i diskmaskinen och jag fixade ny blöja på Hilma och kvällsfika till de andra. Sen vek och hängde Göran tvätt och jag borstade tänder på barnen! Ibland är vi grymma på att samarbeta!!! tack älskling!

Towe är väldigt mycket vaken på kvällarna och vill äta mycket men det gör ingenting för det är ju då vi har mest tid för henne!
Hon la nyss av ett rejält lass i blöjan och är just nu lite gnällig... bubblade ganska mycket i magen förut så det kan ju tänkas att hon har lite knip men det ska vi nog kunna råda bot på! En ny blöja och lite mys!

I morgon ska Göran till Hede och hjälpa Benny och en av hans kompisar att montera stora och tunga fönster!!

Puss & Kram

Kommentarer
Postat av: Milla

Hej Kim,



Blev lite nyfiken på hur ni bor, har förstått att ni bor lite på landet... hur många bor det där ni bor? Har ni en egen gård? Har förstått att barnens farmor bor nära er, det måste vara toppen. Vem är Tony? Det blev många nyfikna frågor ;).



Åker barnen skolbuss? Våra barn har precis börjat åka buss och jag tycker det är sååå skönt att inte behöva stressa iväg med Alva (och snart en bebis till) tidigt på morgonen. Nu kan Alva ligga kvar och sova tills hon vaknar.



Hoppas ni får en fortsatt bra vecka

kram Milla (som äntligen börjar känna sig lite bättre)

2011-01-19 @ 14:28:14
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Ja vi bor på landet i ett hus med 4 rum och kök! Har en stor tomt på 2700m3 där både barn och hundar kan springa som de vill!

Barnens farmor bor på kvarteret bredvid, bara två hus emellan egentligen och det är skönt!

Tony är Görans lillebror och han är 5 månader yngre än vår äldsta (Casper)!!

Barnen åker skolbuss och det är jätte bra, de går bara 150-200 meter ner till vägen som går genom byn och står vid dagiset och väntar på morgnarna!

Även om de åker bussen så kliver alla upp strax innan 07.00 för att äta frukost tillsamman, i stället för att behöva fixa frukost flera gånger ;0). Tisdag - torsdag går meja på dagis mellan 9-14 så då är det bara bra om vi kommer upp i tid!



Hoppas du fick svar på dina frågor och ställ gärna fler om du undrar över något!

Hoppas även att du blir frisk snart! När har nu fått datum för bebisen?

Kram Kram

2011-01-19 @ 14:45:50
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus