Casper lagade middag!

Fick gjort det vi skulle idag men inte så mycket mer...

Towe som sov när jag skrev tidigare idag vaknade rätt snabbt så det där med barnens rum blev förskjutet några timmar... men det blev gjort i alla fall!

Tvättat lite har jag gjort också, Göran fixade i ordning bland alla korgar då vi fått tillökning på förvaringsfronten!

Göran och Casper var för övrigt ute i garaget flera timmar och när de väl kom in var det nästan dags att börja med middagen...

Jag gick till köket för att börja plocka i ordning så att det gick att laga middag, medan jag väntade på Göran... i stället kom Casper och ville hjälpa mig!
Han frågade först om han fick och sen talade han om för Göran att han inte behövde komma för att han själv skulle hjälpa mig idag...

Pizza stod på menyn och medan jag gjorde degen så plockade Casper fram allt som skulle vara till, sen tog han fram kniv och skärbräda och började!
Han höll till vid köksbordet och började med att skära skinkan, sen tog han paprika, mozzarella, bananer, annans och till sist löken!
Fast allra sist så rev han osten.

Under tiden Casper skar så fixade jag och Melvin pizza salladen, vi rev vitkål och morötter, tillsatte salladspaprika samt olja, vinäger och kryddor.

När degen jäst klart efter 30 minuter så bakade jag ut pizzorna och Casper penslade plåtarna med olja.
Casper dukade ställde fram allt på bordet och sen började han garnera pizzorna, han ville göra allt själv, frågade bara ibland i vilken ordning osv...
När han var klar stoppade han in dem i ugnen och ställde tiden, sen gick han till Göran och talade om att nu hade han gjort middag!

Casper var så stolt över sig själv och jag som mamma känner att jag nog har underskattat honom lite, han kan ju massor och han kan själv utan att jag behöver vara där och styra och hålla koll!
Mamman i familjen har ett litet kontrollbehov som spökar... mest för att allt ska gå så smidigt som möjligt men även för att det ska bli rätt på en gång...
Men mamman måste inse att om inte barnen får pröva så lär de sig inget och lär de sig inte så kan de heller inte hjälpa till... det lönar sig definitivt att låta barnen var med i köket och inta bara vara där utan att verkligen få vara MED!

Towe som sovit under tiden vi lagade maten vaknade lagom tills att vi skulle sätta oss och äta... men det gör ju inget, bara ganska typiskt små barn!
Alla tyckte maten var jätte god men Casper tyckte nog att den var lite extra god just idag ;0)

Jag röjde av diskbänken och satte igång diskmaskinen innan middagen så när vi var klara kunde jag inte mycket annat än att bara ställa tallrikarna och glasen på bänken i en prydlig hög, det får stå där och vänta tills i morgon efter frukosten.

Vad gjorde vi sen?
Minns inte riktigt vad jag gjorde... eller det var nog kanske då jag assisterade Göran när han fixade i garderoberna! Jo det var det och jag vek och hängde lite tvätt precis när vi var klara!

Barnen kikade på tv en stund, jag bytte på Towe och gjorde henne klar för natten. När jag sen nattade henne strax innan 19.30 så fixade Göran med Hilma, som för övrigt hade både varit ute och blött ner sig och bajjat i blöjan. Hon fick ny blöja, pyjamas och välling.

Strax innan 20.00 åkte Göran iväg på bandy och Casper gick ut med hunden. Jag nattade Hilma och sen satte jag Jonna med ett fotbad medan hon, M&M borstade tänderna.
Medan jag fixade med hennes vårta under hälen så badade M&M också fotbad!
Sen var det natti natti för M&M, Jonna och Casper satte sig i soffan och kikade på en film som gick på tv:n... ett drama av något slag tror jag att det var "Den osynlige" hette den i alla fall.

M&M somnade efter ett bra tags läsande i sängarna och Melvinhan sprang upp minst 5 gånger innan han till slut tvärnitade under täcket, Meja var som sagt inte långt efter...
Jonna och Casper har nyss lagt sig och Göran kom hem från bandyn strax innan och har precis duschat.
Nu tror jag att min mage är lite sugen på något att fika!

I morgon är Meja inbjuden på sommaravslutning på dagis mellan kl 10.00-11.00 och 10.30 ska vi ha utvecklingssamtal med P.
Förmodligen ska både jag och Göran vara med på den, vi tar med oss Towe och så får Casper passa de andra en stund, dagis ligger ju så nära så det går säkert bra!

Puss puss♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus