Midsommar 2011!!!


Har varit jätte dålig och inte skrivit någonting på hela helgen! Men jag ska nu försöka mig på en uppdatering, börjar skriva lite i alla fall så får vi se när det blir klart!

Torsdag:
Vad gjorde vi då?
Jo jag tror att jag tog tag i den där listan jag skrev sist och prickade av några punkter i alla fall! Sen vid 16.00 tiden tog jag cykeln till Grindes för att handla lite av varje, typ mjölk, grönsaker och  kryddiga korvar till middagen!
Hemma igen så satte jag igång med att laga middagen, Göran kom och höll mig sällskap en stund.
Vi åt och sen gick barnen ut.
Det hade nog regnat en del om jag minns rätt för barnen var ute både med och utan kläder och härjade i vattenpölar, Hilma blev som vanligt skitigast av alla!
Pappa & co. anlände när barnen plaskade som mest, så de fick ett glatt välkomnande av små skitiga och blöta barn!

Så småningom blev det dags att plocka in barnen och det var bara att ställa dem i duschen allihopa, sen hoppade de i sina pyjamasar och myste inne resten av kvällen.

Har för mig att nattningen blev lite si och så... jo Towe somnade som hon skulle men värre var det med Hilma som sov tills jag stack på affären, hon hojtade och tjoade där uppe, klädde av sig både pyjamas och blöja. Tog på henne blöjan och gick ner igen, nästa gång hade hon tagit av sig den igen samt kissar ner sängen....

Under tiden stod pappa i köket och mixade till en marinad att lägga köttet i inför morgondagens grillning!

Hilma fick hur som haver komma ner och det var helt otroligt att både Jacob och Towe fortsatte sova utan att bli väckt!

Hilma var vaken tills jag och Göran gick och la oss, vi försökte ha henne i vår säng men när hon efter en stund lyckats väcka Towe så lade vi ner henne i spjälsängen i alla fall och hon levde om i ca 10-15 innan hon äntligen somnade!
Towe fick i samma veva komma till vår säng och snutta lite och i vår säng blev hon kvar!

Milla som gick och lade sig ganska tidigt hade inte hört någonting alls av allt oväsen när vi frågade henne morgonen efter och det var ju tur! Jacob sov också som en stock hela natten om jag minns rätt!?

Fredag:
Självaste midsommarafton!
Vi klev upp, jag var lite sur och grinig på Göran som inte ville äta frukost... men det gick över så fort jag fått i mig min frukost!

Barnen gick ut efter frukost och det är rätt skönt att vi numer kan ha dörren öppen! ja så länge som inte Jacob är vaken för då smiter han ut! Liten busig lillebror!


Busig lillebror på upptäcktsfärd!


Stannade till för att leka lite med Towe

För övrigt lekte han och Hilma väldigt bra med varandra men det hann jag aldrig få på bild...

Jag tog fram papper och penna, sate mig i soffan med de andra för att planera inför middagen, vad som skulle ätas och handlas... jag trodde att vi skulle handla lite här på Grindes men pappa tyckte att han och jag skulle åka till Svenstavik för att handla!
jag sa att eftersom klockan redan var 11.00 så måste vi skynda oss i så fall! Jag tog med mig Hilma och Melvin och sen åkte vi, Towe hade vid 10.00 tiden fått tutte och hon sov vid det här laget så hon fick stanna hemma!

Det blev en tur till Berg för att hämta pärer, sen en sväng på ICA och sist men inte minst en sväng på Dollar där det endast var onyttigheter i vagnen! Chips, godis och dricka i stor lass!

Sen var det full fart hem eftersom jag var så smart och handlade glass på ICA...

Hemma hade Towe vaknat och ville ha tutte direkt så jag satte mig med henne efter att jag set till att glassen och bären hamnade i frysen och att potatisarna hamnade i en kastrull med vatten och började koka så att vi kunde få lunch någon gång!

Det blev en sen lunch med sill och ägg, barnen fick köttbullar i stället men alla fick i alla fall så lov att smaka på sillen!

Dagen fortsatte, det fixades mat, pappa gjorde bönsallad, jag bakade 2 rulltårtor barnen lekte och jag minns inte hlt och hållet och i vilken ordning...

Middagen blev i alla fall väldigt sen, närmare 21.00 var klockan och vi hade vid det här laget redan nattat en trött Hilma och en trött lillebror, Towe däremot vaknade precis när vi skulle äta...

Vi åt, barnen nattades, de skulle egentligen få vara vakna så länge som de orkade men alla var trötta och somnade utan större bekymmer! Tror möjligtvis att Casper sov över hos Tony men är inte säker...
I alla fall så plockade vi vuxna fram både godis och chips och så svullade vi lite lätt!

Lördag:
Solen sken när vi vaknade, vi var nog ute mest hela dagen, vi åt rester till lunch och så blev det sjömansbiff till middag!
Jag hade tänkt baka bullar med Milla men hon kände sig lite vissen och hade ingen lust... hon gick och lade sig på eftermiddagen och sov några timmar...
Under tiden fick lillebror leka med de andra barnen i sandlådan, sen leka med play-doo som han inte alls gillade smaken på!


Jacob degar...


...och smakar...


Alla de 5 bagarna


hallå alla barn!
Vid 17.30 gav jag honom middag, vi andra väntade på Göran som hux flux fick vara lite chaufför...
men vid 20.00 tiden blev det i alla fall middag! Bättre sent än aldrig!

Barnen fick glass efter middagen och Melvin som hade svårt att välja fick ta sist... han skulle slutligen ha en "jåttan jåttan" är alltså en åttio åttan (88:an) hos en knapp treåring som inte an säga "R"!!! Vi skrattade gott åt det resten av kvällen!

Göran och Casper fixade lit mest hela dagen, packade och gjorde i ordning allt tills de skulle åka på natten... de skulle nämligen till Göteborg över söndagen och gå på Liseberg!

Casper och Tony gick och lade sig vid 23.00 tiden om inte tidigare!? de fick vara vakna tills de skulle åka om de ville men kände sig så trötta så de ville lägga sig.

Jag satt uppe, Göran sov i soffan och jag och ställde klockan ifall jag också skulle somna... och det gjorde jag!
Pappa väckte mig vis 01.00 tiden, han hade då redan försökt få liv i Göran men inte lyckats... eller det var i varje fall svårt sa han ;0)

Göran var i alla fall rätt som det var vaken, Tony och Casper klädde på sig, Göran packade det sista och sen åkte de. Jag gick upp och lade mig och pappa bäddade ner sig i soffan.

Söndag:
Towe vaknade vid 07.00, jag tog upp henne så hon fick ligga med mig och tutta innan det var dags att kliva upp. Jag pratade med Göran under tiden och de hade då 7 mil kvar till Karlstad... han hade valt fel väg i Mora och åkt till Borlänge.. så det blev lite längre att åka men lite annan och roligare väg! han skulle höra av sig senare när de var framme!

Vi andra åt frukost och sen gick barnen ut, de lekte jätte bra hela dagen och tog hand om och såg efter varandra!
Vi vuxna tog det lugnt och var inne på förmiddagen... fast dörren stod öppen och vi kikade ut lite då och då för att se vad de små sysslade med.

Till lunch blev det pannkakor med grädde och hjortronsylt! Uppskattat av alla, eller ja lillebror var inte så förtjust i pannkaka fast å andra sidan så verkade han inte vara så hungrig alls...

Göran hörde av sig strax innan 12.00 och då hade de kommit fram, hämtat upp Benny som vid det tillfället var iväg och fixade biljetter, de skulle strax gå in.

Barnen fick hoppas i vattenspridaren en stund efter lunchen, Josefine kom förbi och lekte i några timmar.
Efter blöt ute lek gick barnen in och bakade med play-doo några timmar innan det blev dags för oss att äta middag.


Härligt med vatten!


Melvin blev kissnödig!


Publiken...


Jacob lånar Melvins gamla solhatt!


Jonna gjorde en play-doo mask...
Det blev potatis, köttbullar och sås med gelé till, poppis bland alla barn!
pappa och Milla åkte iväg och handlade lite efter lunchen och det var strax innan som Milla kom på idén med köttbullarna och det visade sig som sagt vara en mycket bra ide!


När pappa och Milla var på affären åt dessa tre lite glass!

Towe var lite svårnattad den kvällen, men efter mycket om och men så sov även hon precis som de andra barnen.

Pappa och Milla åkte vid 21.00 tiden iväg och fiskade en sväng, Jonna, M&M kikade på Emil i Lönneberga och åt chips innan de en dryg timma senare gick och lade sig. De somnade på stört, fast det kan ju ha att göra med både att de var trött och att jag var lite griniga på dem för att de inte var tysta nog när de borstade tänderna så att de lyckades väcka Jacob...
Men han somnade om rätt snabbt igen, gav honom nappen och så fick han ligga och gnälla en stund, somnade efter ca 5-10 minuter, Towe somnade i samma veva.

När pappa och Milla kom tillbaka myste vi ner oss i soffan och kikade på en gammal klassiker! "Drömkåken"! Så klart så somnade jag och missade de sista 10 minuterna på filmen... pappa väckte mig och frågade ifall jag skulle gå och lägga mig samt hur man gick tillbaka i menyerna på tv:n. han hade vid det laget redan dukat bort från bordet så det var bara för mig att borsta gaddarna och sen gå och lägga mig!
Milla gick och lade sig lite tidigare då hon också slumrade på soffan...

Under de tidiga morgontimmarna tittade jag upp och då hade Göran och pojkarna kommit hem och Göran skulle precis krypa ner hos mig och kramas lite innan vi somnade om båda två!
Jonna hade kommit upp till mig tidigare den natten, men vi fick ju plats ändå!

Måndag:
Göran hade tidigt på morgonen när han kom hem berättat för mig att de hade haft roligt och allt hade gått bra, han sa även att jag skulle väcka honom senast 09.00!
Själv gick jag ner vid 07.30 då både Hilma och Towe vaknat, Melvin var också vaken, han vaknar alltid tidigt på morgnarna och finular runt lite, kommer och gosar en sväng innan han nästa stund kommer på att han ska leka lite...

Göran fick i alla fall ligga kvar, vi andra åt frukost och barnen gick direkt ut i det fina vädret!

Jag tvättade lite, plockade med disken och ja, det vanliga... gick upp och knuffade på Göran emellanåt, för min del så fick han sova men eftersom han varit bestämd på att jag skulle väcka honom vid 09.00 så tänkte jag att det var lika bra att försöka få liv i honom.

Han klev i alla fall upp närmare lunch, han tog ett par smörgåsar innan lunch och jag plockade fram rester till oss andra.
Jag åt sill, potatis och ägg + lite bönsallad, barnen ville inte ha någon lunch så det blev bara jag, pappa och Milla som åt.


Towe har också börjat göra små upptäcktsfärder!
Här under stolen där pappa sitter och datar!
Meja följde med farmor till Svenstavik en sväng.

Pappa & co. åkte hem tidigt på eftermiddagen. Milla hade hemlängtan och varit i startgroparna sen hon klev upp... Hade de stannat längre så hade Göran tänkt att han och pappa skulle ha åkt och fiskat en stund... men det kommer ju fler tillfällen!
Pappa glömde ju ändå masken här i kylskåpet så han får väl ta med sig spöna och komma hit någon dag, antingen själv eller med Jacob och Milla eller bara Jacob för den delen, det skulle ju funka hur bra som helst det också!

Melvin fick lite senare efter en tupplur i soffan följa med Benny!
Vi kikade för övrigt på "Fast and Furious 5", Benny som var trött efter en hård helg somnade också en stund, Göran somnade till i slutet av filmen och jag höll mig nog vaken vad jag minns!

I alla fall så blev det lite grillat till middag. Men innan Göran kunde grilla fick han ta in och diska gallren för efter pappas hemmagjorda grillolja med på tok för mycket lök i så var det ganska geggigt och sotigt! Men han är ju inte van vår grill ;0)...

Jonna åt hos Josefine, Melvin var fortfarande med Benny hos farmor och åt där, Meja som varit ute och cyklat i flipp-plopp kom hem och åt efter en incident då hon skrubbat tån.

Efter middagen blev det så småningom läggdags och barnen somnade ganska direkt med undantag för lille Melvin som sovit en stund på dagen. han var upp och bytte täcke tre gånger innan han somnade, fast allt detta på endast 15 minuter så jag ska inte klaga!

Jag och Göran fixade lite fika, te och smörgås och sen glodde vi på tv en stund innan vi kom på att vi borde betala räkningarna... lika bra att få det undanstökat... sen gick vi och lade oss.


Tisdag (idag):
Melvin kom upp i går kväll/natt och lade sig med oss en stund, sen försvann han ner till sin säng igen då han antagligen blev sur på någonting...
I morse vaknade han som oftast tidigt och kom upp till oss, men han är inte den som kommer upp och låter en massa utan han kommer upp och frågar ifall det är morgon och så får man en härlig puss!
Towe och jag var redan lite smått vakna när han kom, tror om jag inte minns helt fel att han kröp ner och slumrade till med oss!?
frågade Göran nu och enligt honom har Melvin sovit med oss hela natten! fast på insidan av Göran, kanske därför jag inte märkt av det ;0).

I alla fall så klev vi upp efter en stund, klockan var då redan 08.30 och Melvin talade om för mig att Hilma var vaken!
När jag kom in till Hilma så var hon full i bus och lade sig ner på kudden i stället för att vilja komma upp!
Jag var väldigt kissnödig så jag lade ner Towe hos henne och sen gick jag ner och kissade, Melvin stannade kvar uppe med dem och när jag kom upp igen å låg Hilma och myste så fint med Towe, snott hennes napp hade hon också!

Vi knallade ner och hämtade täcket för att lägga Towe på i köket, Melvin gick in till Jonna och meja och vred på lampan så att de skulle vakna! Jonna blev inte så jätte glad och meja brydde sig inte... henne fick jag väcka med "våld"...

Jag dukade frukost och gick tillbaka till Meja för att skaka liv i henne så pass att hon klev upp, under tiden kom Göran ner för trappan! jag som trodde att han skulle vilja ligga kvar längre!
han gick på toa och sen åt han frukost med oss!

Det var 19 grader ute redan när vi vaknade så barnen borstade tänderna, klädde på sig och gick ut på en gång!
Göran passade Towe medan jag klädde på Hilma och om det var före eller efter vet jag inte men medan jag tuttade Towe på soffan i köket så plockade Göran ur diskmaskinen! tror att det var före.

När alla inklusive jag var påklädda gick lade jag en trött Towe i vagnen och så knatade vi över till Thunells där Göran hjälpte Benny med slutsteget i bilen, barnen lekte i lekparken och jag puttade på Hilma som ville gunga. Klockan var ca 10.00 när vi gick hemifrån.

Göran och alla barn utom Hilma och Towe tog sina cyklar dit och strax innan 11.00 var det dags för Göran att sticka iväg, idag var hans första dag på 2 veckors intro på Östgärde (äldreboendet här i byn).
Vi andra stannade kvar hos Svärmor, barnen fick lite frukt och sen blev vi även tillfrågade om vi ville äta lunch där!
Tortellinisallad blev det och den var riktigt god denna gång!

Plötsligt stod Elin i dörröppningen, hon hade varit hem till oss för att hälsa på Jonna men när vi inte var hemma så antog hon att vi kanske var hos Susanne.
Både Jonna och meja följde med henne hem men först var de hem med cyklarna, de parkerade dem så fint framför garaget!

Vi andra gick hem en liten stund senare, jag åt klart, tuttade Towe, tog med lunch till Göran och sen låste jag dörren och vi andra gick också. Patrik hade vi det här laget åkt och jobbat och Susanne hade också gått till jobbet för att avklara några timmar.

Jag hade lovat barnen att vi skulle gå och bada, men eftersom det började blåsa så mycket så avvaktade vi, det tyckte till och med Casper var en bra ide!
Casper, Melvin och Tony sprang en stund i vattenspridaren i stället innan de tog en paus inne och spelade lite tv-spel.
Hilma sov  i vagnen, Towe hade nyss vaknat från sin tupplur och Melvin han somnade i soffan. Under tiden satt jag här och skrev det mesta av denna sammanfattning!
Klockan var då 15.00 ca...

Vid 15.15 tiden kom Göran hem på lunch/rast, han å och sen åkte han igen... han hade endast 30 minuters rast.

Vid 16.00 tiden väckte jag Melvin, Hilma hade vaknat och jag tuttade Towe. Jonna och Meja kom hem och med sig hade de Agneta som de mötte efter vägen, hon var på väg till Susanne men hade ingen brådska då hon fortfarande hade ca 30 minuter kvar på jobbet.
Vi gjorde Agneta sällskap en bit då vi ändå skulle till Grindes för att handla lite nödvändigheter...

Tony följde också med oss och in på affären, alltså hade jag 7 barn med mig in! M&M tog en varsin liten vagn, Hilma gick bara rakt in tillsammans med de andra och jag hade Towe på höften!
Vi plockade några mjölk och någon fil, lite lök, köttbullar, bananer och flingor. Hilma försökte sig på att få provsmaka jordgubbar men jag hann stoppa henne och sen plockade hon lite nudlar och annat som vi fick ställa tillbaka, men i övrigt så gick det hela jätte bra!

Klockan tickade, vi kom hem, jag tog in tvätten och sen lagade jag mat, pasta och baconsås blev det idag och under tiden jag fixade maten så hoppade barnen längdhopp i sandlådan!

Vi åt, Susanne kom förbi och efter en lite sen middag som drog ut extra på tiden tack vare lilla Mejapip så bytte barnen om och vi knatade ner till sjön för att bada. Eller barnen stod för badet och jag kikade på!
Susanne var med oss ner, vi kastade lite stenar och Towe satt glatt i vagnen och tittade på!


% av de badande barnen!


Nöjd Towe bakom myggnätet!


Meja klättrar på stenar i vanlig ordning!


Melvin har här precis kommit upp efter att ha ramlat i vattnet... men lika glad är han för det!


Alla badande barn på en och samma bild!


Nej, melvin har inte slagit sig på en sten... en eller tre knott har bitit honom!

Det har från och till varit väldigt mycket knott idag, måste ha varit vädret. det var så kvavt ett tag och himlen var mörk så vi trodde att det när som helst skulle komma världens skur men det kom aldrig något regn, inte här i alla fall!

När vi kom hem från bad turen så hängde jag upp lite tvätt innan vi satte oss för att fika kakor och mjölk som Casper köpte på affären tidigare. Vi hade tänkt fika ute men vi fick så lov att gå in tack vare alla små härliga knott och småsvén...

Efter lite fika så var det bara nattningen kvar, klockan var nu strax efter 20.00. Casper fick ta hand om Towe en stund medan jag gjorde de andra klara för sängen, sen var det Hilma och Towes tur.

Casper var ute och sparkade lite boll, Tony kom så småningom, han ska sova här i natt och vid 21.00 tiden kom Göran hem.

Casper och Tony var ute och sparkade boll och vi gjorde fika, satte oss i soffan och slappade.
Casper och Tony kom in efter en stund då Casper hade ramlat och gjort sig lite illa. de satt vid datorn en stund innan de gick och lade sig vid 22.30.

Towe har vaknat några gånger nu under kvällen, antar att både mage och tänder spökar, gned på lite alvedon på tandköttet nyss men hon gillade nog inte smaken ;0), hoppas hon sover för natten nu då!

Jaha, det var en redig uppdatering och jag tror att jag fått med det mest!?!

Nä just ja, Görans telefon ringde ju härom dagen och vi fick en glad överraskning! Grattis till dem det gäller!

Nu ger jag mig i alla fall för denna gång, ska se om jag hittar lite bilder att komplettera med också!

Puss puss♥

Kommentarer
Postat av: millan

Men det var inte lite du bloggat, Jag tror nog att du fått med ALLT :) Kul att läsa. Själv är jag super kass på att blogga, blir bara några få rader :)



Underbara bilder du lagt ut, men jag ser ju hemsk ut huuvva. Men så gillar jag inte att vara med kort heller. Du behöver absolut inte ta bort kortet.



Ha det gott och hälsa familjen och ge en kram till trollungarna från oss i Sveg.



Kram kram

2011-06-29 @ 09:38:02
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Hege

Millan: Du ser underbar ut! :)

Likte også bildet av de tre barna som leker i engen. Nydelig bilde. (Det over bildet av Melvin som tisser)

2011-06-30 @ 22:23:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus