En slaskig måndag...

Melvin var först upp i morse efter att ännu en natt sovit i sin säng hela natten! Han var in till mig fram och tillbaka innan han gick in till Hilma som också hade vaknar, han klättrade ner i hennes spjälsäng och sen satt/låg de där och skrattade och lekte en stund!

Jag tuttade klart Towe som också hade sovit hela natten i sina säng! Jag tog bara upp henne för att tutta vid 03.35 tiden, sen lade jag tillbaka henne!
När hon ätit klart klev även jag upp, tog med mig Hilma och Melvin ner och klockan var nu 06.50.

Hilma och Melvin gick raka vägen in till Jonna och Meja som fortfarande sov, Hilma spelade på ett "piano" som låter jätte mycket och Melvin sprang runt och stojade! Jonna vaknade och tyckte att jag skulle ta ut dem därifrån för de störde henne!

Jag väckte Casper som gärna hade sovit längre, han klädde på sig och åt frukost, sen lagade jag både täckbyxor och jacka innan han gick med vovven och sen till bussen för att åka till skolan... vi andra tog det lugnt en stund till och jag gjorde så småningom frukost, lagade ett par täckbyxor till när jag ändå var i farten!

När alla ätit frukost, Towe fått ny blöja, kläder och tutte så gick jag och duschade, Hilma hade jag bytt på innan frukost!

Ganska snart var det dags för lunch, barnen åt blodpudding, jag och Göran åt lite andra rester och Jonna åt hos Elin för hon ringde strax innan vi skulle äta och de ville leka på en gång!

Efter lunchen klädde vi på barnen och gick ut, det var +10 grader så det fick bli galon kläder idag! Hilma och Towe bäddade jag ner i vagnen där de sov gott!

Göran stängde grinden så Morris fick vara lös en stund! Rätt som det var upptäckte vi att han smitit och jag gick för att leta reda på honom. Hann bara till slutet av cykelvägen då jag såg honom i svängen uppe hos Susanne, jag ropade och han kom på en gång!!!! Trodde nästan att jag drömde, det var duktigt av honom och han fick beröm!
Lite senare precis innan vi skulle gå in så lyckades Melvin släppa ut honom men han smet inte utan kom på en gång då jag lockade på honom och då var han väl förtjänt av lite godis som jag hade i fickan! Kanske han kan bli lydig våran lilla vovve!?

Vi pysslade på med lite av varje ute idag, jag packade 3 Ikea kassar med ved som Göran senare bar ner i källaren, packade även vedvagnen så det skulle finnas något att elda med i kaminen nu ikväll!
Jag drog barnen i pulkorna runt huset några varv, knöt ihop pulkorna efter varandra och band ett spännband i den främre pulkan och knöt sedan bandet runt mina höfter! Mycket bekvämare att dra då! Meja och Hilma satt i den främre pulkan och Melvin i den bakre och det kändes i låren att dra dryga 50 kg i lös halvtinad snö!

Klockan var 16.30 när vi gick in, det blev att hänga upp lite blöta kläder, duscha Melvin som kissat på sig i ren förtvivlan eftersom jag inte kom och hjälpte honom på en gång! Tidig morgon och flera timmar ute i snön utan att sova middag, då blir en liten Melvin lite trött och kinkig!
Sen var det äntligen dags att göra middag! Jonna kom hem i samma veva som vi gick in och det passade ju jätte bra för då behövde vi inte ringa hem henne! Dessvärre hade hon varit lat och kissat på sig så hon fick också ta en dusch.... tänk om hon kunde sluta upp med de där dumheterna någon gång! Men det har ju blivit mycket bättre och det händer sällan...

Vi åt, Jonna retade mig till vansinne, precis innan vi skulle gå från bordet, jag lämnade bordet och gick upp och lade mig på sängen en stund för att samla mig! Göran röjde i köket och barnen städade leksaker, när det var klart ropade Göran ner mig igen!

Göran och Casper gick ut en stund till, jag hängde tvätt och barnen kikade på bompa, Hilma var med mig och Towe. Hilma är väldigt fascinerad av Towe men förstår inte alltid att hon ska svara försiktig så man måste hålla koll på henne, men för det mesta är hon jätte försiktig när hon ska pussas och kramas med sin syster!

När tvätten var hängd hittade jag Melvin sovande i soffan, det var tur att han redan hade pyjamas på sig för då var det bara att ta med honom för att kissa och sen gå upp och lägga honom i sängen! Han var så trött och slut att han inte ens vaknade till ordentligt varken när han kissade eller när jag gick upp med honom!

Hilma fick sin välling och när Göran kom in så skulle jag precis lägga henne. Göran hade skottat hela uppfarten och tagit bort allt slask, han var dyngsur om t-shirten när han kom in!!!

Göran satte sig med Casper i soffan, han skulle läsa upp en berättelse som han skrivit i skolan, den skulle läsas igenom och rättas innan han i morgon ska läsa upp den för klassen. Casper som inte gillar att göra saker grundligt eftersom det tar för lång tid hade knåpat ihop en berättelse på 8 sidor (!!!), Göran trodde aldrig att den skulle ta slut ;0).

Under tiden bytte jag på Towe och gjorde henne klar för kvällen och sen fixade jag kvällsficka till barnen, de åt och strax innan 20.00 var de i säng, Göran borstade tänderna på dem och jag satt här i soffan och tuttade Towe!
Towe sover också nu, hon ligger uppe i sin säng och jag har barnvakten här bredvid mig, känns tryggare så att jag hör på en gång om hon vaknar!

Det var denna dag, i morgon kommer en ny och då ska vi ha möte med Jonna och skolsköterskan, hälsokontroll som alla 6 åringar får göra. Det ska bli spännande! Benny ska passa de andra barnen, typ Hilma och Melvin så att både jag och Göran kan gå på mötet!

Nu ska jag fixa lite fika, det blir te och goda havre te-kakor med ost och paprika!!

Puss puss



Kommentarer
Postat av: Nena

"Galonväder" Jag kan känna lukten och känslan av mina egna byxor och vantar när jag var liten och känslan av det iskalla vattnet som alltid letade sig in nånstans :o) Men äh.... lite kallvatten har ingen dött av tänkte man och när man tog av stövlarna på bron så var de full i vatten :o) Men en varm fotogenkamin att lägga upp fötterna på och lite limpmacka och varm oboy så var man nöjd och trött :o) Så härligt.

2011-03-21 @ 22:21:44
Postat av: Kimsan

Våren är verkligen härlig även om jag inte riktigt gillar när det är som slaskigast... inte som amman som får ta reda på det efteråt i alla fall ;0)... men det hör ju liksom till! Vi ska vara glada för våra årstider!



Kram

2011-03-21 @ 23:29:12
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus