Lördag, Söndag & Måndag

Lördag:

Blev en heldag staden, åkte härifrån vid 09.00 tiden och kom hem vid 18.00 tiden om jag inte minns helt fel!?

Först tog vi en sväng på stan, åt kebab till lunch och sen lite glass innan vi åkte upp till Lillänge.
Först blev det Team Sportia där vi inhandlade en sparkcykel till Jonna, samt hjälmar till Casper, Meja och Melvin, egentligen skulle de tre senare få sina när de fyllde år men de behöver dem ju nu så det blev lite tidigare presenter!

Sen en sväng på Jula där vi skaffade en gräsklippare! Den vi skulle ha fanns inte, blev utsåld tidigare samma dag så vi fick ta en annan...

Innan hemfärd så tog vi en snabbis på Barnens hus där pappa köpte hopprep och rockring till Jonna och vi köpte en bilstol till Meja, hade tänkt vänta men det var 599 kr i stället för 1299 kr så vi passade på, sen fick vi 100 kr ytterligare i rabatt så vi är nöjda!

Jonna hade varit med Nikita hela dagen, både här hemma och hos henne, Casper hade också varit lite här och var, men vi hade kontakt över telefon då och då så vi visste vad de gjorde och vart de var, sen var ju farmor hemma om det skulle ha varit någonting

När vi väl var inne så fick barnen lite fredagsmys innan det var dags att sova, Casper sov hos Tony och Nikita blev kvar här en natt till!

Jag bakade först en vanlig tårtbotten och sen en marängbotten med krisp i innan jag myste ner mig i soffan med de andra... minns faktiskt inte riktigt vad vi gjorde, tror vi befann oss både i köket och i vardagsrummet.... jo vi dukade fram fika i vardagsrummet! Så var det!!!


Söndag:

Kom sent på lördag kväll på att det var idag som Jonna skulle befinna sig i Klövsjö och uppträda med kören på en gudstjänst... och vi som skulle ha kalas!
Jag ringde och killade med Åsa och Jonna fick åka med dem, hon trodde att de skulle vara tillbaka senast 13.30 här i Rätan.
Nikita ville stanna här under tiden var borta och det gick ju hur bra som helst! Jonna åkte 09.20...

Nikita lekte med M&M, de spelade spel, ritade och pysslade...
Hilma och Towe sov bra länge ute i vagnen och jag bakade klart tårtorna så de skulle vara klara tills det blev dags för lite kalas!
Göran och Casper åkte iväg en sväng, pappa och Milla lade sig på soffan och vilade när Jacob sov så ett tag var det väldigt tyst och lugnt här hemma!

Det var ju inget riktigt barnkalas vi hade ordnat för Jonna utan med för familjen men hon hade i alla fall både Nikita och Elin här och det blev ju bra det med!

I morse ringde jag till Hasse och kollade om han hade tänkt komma idag och i så fall tala om att han skulle komma efter 13.30, men han var nästan helt säker på att han skulle kika förbi en annan dag då det var mycket på G i helgen.

Susanne, Patrik och Tony kom också och fikade, barnen fick börja tidigare och de satt vid lilla bordet inne i lekrummet, de skötte sig fint och vi väntade lite då Susanne och Patrik var tvungna att bogsera en båt som blivit fast ute på sjön...

Vi fikade och hade trevligt, lite senare blev det även middag men innan det så fick Hilma och Jacob sig ett bad! Pappa och Milla passade på att åka en sväng medan jag badade lillebror och Hilma, Melvin var också med på ett hörn och badade!
Jag eldade och lite senare ville Nikita och Jonna också bada, även Meja fick sig ett bad på sluttampen och då passade Melvin på att doppa sig igen!

Nikita åkte hem och barnen nattades, marsvinen fick åka tillbaka i samma veva också och Morris blev brydd!
Pappa & co. blev kvar länge de kikade på BB med oss innan de åkte, Jacob nattade de som vanligt och väckte honom när de skulle åka.

Det blev en trevlig dag med lekande barn och massa god tårta!


Måndag:

När klockan ringde i morse så hörde jag att Casper redan var uppe + att Göran sovit på soffan så  han var ju nere redan... i alla fall så såg jag ingen större anledning till att kliva upp så jag låg kvar och mös med Towe! Vi mös rätt länge, M&M kom upp en sväng, Hilma vaknade och Jonna tog med alla ner och vi låg kvar! Någon gång efter 09.30 så tassade vi ner och då höll Göran på att plocka ur diskmaskinen!

Vi åt en mysig frukost och sen kikade barnen på film.
Jag bytte och klädde på Towe och Hilma, Towe hade jag redan klätt på en gång men hon lade ett rejält lass i blöjan så det rann över så det var bara att tvätta och byta! jag satte igång en maskin med tvätt och sen bäddade jag ner två trötta barn i vagnen, tog vovven i koppel och så gick vi en promenad! Blev ju inga riktiga promenader i helgen, förutom då vi var i stan då...

Hemma igen så var klockan 12.30, vi var borta en knapp timma och då fixade Göran lunch. Towe vaknade precis innan vi skulle äta och Hilma hon sov över lunchen...

13.30 hade vi precis avslutat lunchen och då kom Casper hem från skolan, Nikita var också med som planerat, hon skulle vara med Jonna samt hämta sin cykel som hon lämnade här igår.

Sen dess så har barnen lekt både ute och inne, de har sprungit lite ut och in som de har velat, Melvin gick till farmor efter lunchen och meja gick inte ut till en början utan kikade lite till på film. Jonna och Nikita har cyklat en hel del!

Ugnskorv och potatis blev det till middag och efter middagen fortsatte barnen att leka.
Nikitas mamma ringde och talade om att hon skulle iväg på möte och undrade hur länge Nikita fick vara här... hon visste inte ifall Nikitas pappa skulle vara hemma så jag föreslog att Nikita kunde sova över om hon ville!
Jonna och Nikita cyklade hem till Nikita för att hämta lite grejer, sen blev det hem, äta kvällsfika, bädda och sen borsta tänder och lägga sig!

Jonna och Nikita har bytt väskor på prov, jag sa att de kunde ju pröva först så att de inte ångrade sig sen så de ska ha varandras väskor tills att skolan slutat och sen ska de bestämma sig!

Melvin har i helgen sovit nere hos Jonna och Meja och  jag tror inte att han kommer att vilja sova uppe något mer... vi har ju tagit in sängen som ska vara under våningssängen så det går ju jätte bra, lite strul innan de väl somnar men de måste väl vänja sig antar jag!

Nu sover i alla fall alla barn, alla 7 varav Casper lade sig före 18.00! han hade väldigt ont i huvudet och det blev bara värre så han drack vatten, tog en alvedon med mer vatten sen sa jag åt honom att klä av sig och bädda ner sig i sängen, somnar han så somnar han men han måste i alla fall vila!
Han somnade, en inte på en gång enligt honom själv då han strax efter 18.30 var upp och kissade, men nu sover han i alla fall! Får se om det blir någon skola för honom i morgon!?

Göran har satt igång ugnen för han har bestämt att det blir vårrullar till kvällsfika lite senare!
Jag ska passa på att byta om och ställa mig på crossen och köra lite, hoppas bara att ingen av barnen vaknar för jag tycker inte om att bli störd... även om Göran kan gå iväg så är det ändå ett störande moment som jag gärna slipper!

Har lite bilder från helgen också men de får jag uppdatera med i morgon!

Tack å hej
puss puss från mig!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus