Födelsedag, finlunch och kräkor...

På förmiddagen klippte jag av svärmor håret, hon tyckte det var jätte hemskt men hon skulle ha tyckt det oavsett så jag tar inte åt mig på fel sätt, jag gjorde mitt bästa och hon behöver nog bara vänja sig... inte lätt när det saknas hår lite här och var... lider med henne!

Melvin och Hilma lekte och plötsligt så var det väldigt tyst... då hade Melvin lagt sig och somnat i Mejas säng!

Vid 11.30 hämtade vi upp Susanne (svärmor) och Maria och styrde mot Åsarna, Susanne ville bjuda på lunch och vi tackade inte nej! Tack så mycket, det var gott! Vi åt på Sibylla, Hilma och Melvin gillade det också!

Precis när vi var framme och hade beställt vår mat så ringer telefonen, det var från dagis och meja hade kräkts rakt över matbordet! Vi år och sen for vi hem för att hämta henne...
Det hade inte blivit något mer och hon såg ut att må rätt bra! Det visade sig att när de var ute innan lunch så hade Meja blivit snurrad på en gunga flera gånger och fick ont i magen efter det, fröknarna tyckte att det var ju ändå från börja då de var ute men både jag, Casper och Jonna är känsliga! Om jag åker en karusell och blir illamående så kan det hålla i sig flera timmar och ibland går det inte över förrän jag fått kräkas... Men jag förstår att de vill att man hämtar barnen för säkerhets skull!

Jonna och Casper hade ju med sig cyklarna på skolan idag, Göran skjutsade dem i morse men de fick cykla hem. När de kom hem så talade jag om för Jonna att det skulle bli tårta på Söndag men om hon ville så kunde vi fika något idag för att fira henne lite i alla fall!
Vi bestämde kladdkaka med grädde och bär och Jonna fick cykla till Grindes och handla lite, Casper ville inte följa så hon fick åka själv men det gjorde tydligen inget! På lappen stod det med stora bokstäver: BANANER, 3 DL GRÄDDE, 1 PKT FRYSTA BÄR, 3 GRÖNA MJÖLK. Veronica hade varit snäll och hjälpt henne så det blev helt rätt, Jonna trodde att hon skulle köpa 3 st grädde, men det är ju inte så lätt!
Hon kom hem och var glad och nöjd i alla fall!

Hilma som inte sovit någonting i bilen fick sova senare, jag bäddade ner henne i sängen strax efter 14.00 och hon var väldigt nöjd med det och somnade bums!
Towe skulle också sova men där var det lite tjurigare så jag gick upp och tuttade henne på sängen. Hon hade svårt att komma till ro så jag låg kvar där med henne en stund. Nere skrek och gnälldes det från alla hålla och kanter, det var Jonna, M&M som kivades och retades med varandra och Towe blev en aning störd av det också, slutade med att jag låg kvar och slumrade en stund jag också! men jag sov inte riktigt då jag hela tiden hörde allt ljud nerifrån men ändå drömde att jag hade ont i benen, jag tror jag låg konstigt...

16.20 var klockan när vi kom ner, då hade Towe vaknat och var pigg! Mamma hade tydligen ringt och tänkte komma och hälsa på, Tina hade ringt och sjungit för Jonna!
Vi skulle egentligen äta pannkakor idag men Göran var lite osäker på smeten då jag sov/vilade och så vet jag inte om han tyckte att det inte var någon höjdare att bjuda sin svärmor på pannkakor!? Så det blev lasagne i stället... vegetarisk med spenat och keso! Den hade vi aldrig gjort förut så det var spännande, och den gick ganska snabbt och lätt att slänga ihop, Göran skulle hjälpa mig med den men när han väl kom så var den redan i ugnen!

Medan lasagnen var i ugnen så fick Jonna baka en kladdkaka, M&M var jätte sura för att de inte fick hjälpa till, men Göran lovade att när de fyllde år så skulle de också få baka själva!

Mamma kom strax innan maten var klar, hon hade med sig lite kläder till Towe som Hjärtat (en kvinna på mammas jobb) hade plockat ihop, lite godis till barnen, en poncho till Jonna samt två drickor, present till Jonna ska hon handla när hon är i Italien, hon åker 20 juni och blir borta till den 4 juli.

Lasagnen smakade bra, barnen gillade den ganska bra också, Casper vispade grädden till efterrätten och det blev nästan smör.... men som han sa: "hur ska jag veta!?" Eterrätten var i ju såklart omtyckt, bara Meja som ville äta sin kladdkaka utan både grädde och bär...

Moffa ringde och grattade Jonna strax innan vi skulle fika efterrätt och tydligen så var varken Jonna eller Casper särskilt pratglada idag ;0)

Tony har varit här på eftermiddagen, han åt här också men gick hem nästan direkt efteråt då Susanne och Patrik var hemma igen. Bra att man kan ställa upp och passa varandras barn när det behövs! Småbröder räknas ju så klart också!

Mamma åkte strax innan 20.30 och då stoppade vi barnen i säng, Towe tog lite tid att natta, vet inte om magen strular lite på henne men nu sover hon sött!

Strax efter 21.00 ställde jag mig 30 långa minuter på crossen, när jag var klar rann svetten och jag körde några styrkeövningar som avslutning, Towe vaknade till mitt i allt så jag gick upp och gav henne lite mer tutte.

Sen åt jag en banan och ett kokt ägg, tjuvsmakade även lite på chipsen som Göran sä lägligt tagit fram när vi skulle kika på BB!!!

Nu ska jag snart duscha av mig lite snabbt och sen ska jag krypa till kojs!

Puss puss


Kommentarer
Postat av: millan

Jag hoppas verkligen att det var pga gungan hon kräktes lilla tösen. För magsjuka vill vi inte ha. Men Thomas sa att även han är känslig för karuseller ink barnkaruseller.



Du få höra av dig så vi vet, jag har fobi för magsjuka.



Kram kram

2011-05-20 @ 09:28:19
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Det var inte alls magsjuka som det verkar! Så det är lugnt!

2011-05-20 @ 11:25:38
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: milla

Låter bra det. :) Kram

2011-05-20 @ 12:08:34
URL: http://johanssonochegeklint.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus