Att möblera om... IGEN!

Jo nu har familjen Meyer varit i farten igen! Jag tror vi har möblerat om säkert 10 ggr sen vi flyttade hit 2004 och då är det inte att möblera om i ett rum utan att byta rum!

Att vi gjort det rätt ofta beror nog på att vi bor rätt litet och är många, eller blir fler och fler kanske man ska säga och i alla fall så ändras behoven allt eftersom och denna gång var det mest för Jonnas skull.

Jonna behövde få ett eget rum, men helt eget blev det inte utan hon får dela med Meja men de är på ganska samma nivå nu vad det gäller intressen så det funkar nog bra! Både behöver få vara ifred från sina småsyskon emellanåt!

I alla fall så var tanken först att Jonna antingen skulle få det "gula" rummet uppe, det som för några år sedan var hennes rum, eller att Casper skulle få det rummet och att Jonna fick ta hans rum nere, intill vardagsrummet... Det var tanken men så här blev det!

Jonna och Meja fick ta Caspers gamla rum, det intill vardagsrummet. Våningssäng och ett varsitt skrivbord där de kan ha sina egna saker utan att någon av de mindre sliter och rotar!

Melvin och Hilma fick flytta upp till det "gula" rummet, det rum som varit Hilmas sovrum samt gästrum. Melvin tog den stor sängen som varit gästsäng, han hade den sängen då han för en tid sedan delade sovrum med Hilma. Hilma fick ta Melvins säng som han hade här nere, en typ av juniorsäng som mamma en gång snickrade till Mysan. Alla leksaker fick följa med upp!

Casper, han fick tillbaka sitt gamla "blåa" rum uppe, det som han hade från första början och de rum som han haft som sitt större delen av tiden vi bott här, det som vi tills igår hade som vårt sovrum!

Ja och vi, jag och Göran, vi fick ta det rum som vart över, det vill säga det stora rummet som barnen hade, det som vi till större delen av tiden har haft som vår sovrum i omgångar och Towe hon sover med oss!
Det finns ingen dörr till det rummet, men då får helt enkelt den lite lättväckta Towe lära sig att det kan skramla från köket även på kvällarna! Hon har dessutom senaste tiden börjat sova bättre så det blir nog bra!

Vi började med att plocka ur allt ur Caspers gamla rum och göra klart Jonna och Mejas rum och sen tog vi Hilma och Melvins. Plockade undan så gott som allt i det som skulle bli vårt sovrum, flyttade ner sängarna och sen kunde Casper få in en säng i sitt rum så pass han kunde sova där. Lilla hallen uppe blir som en tv-hörna till barnen för filmtittning och lite tv-spel.
Mer än så hann vi inte förrän det var dags att natta trötta barn och fösta natten för alla på sina nya rum gick faktiskt bra!
För oss var det rätt ovant med att inte ha snedtaket ovanför oss, det blev mycket mer luft överallt!
Towe sov också bra under natten, vaknade och gnydde någon gång men inte så att vi behövde gå upp någon av oss!

Idag efter frukost gick Casper och Göran upp för att göra i ordning på Caspers rum, en massa prylar och hyllor som skulle upp, affischer och annat. Det tog några timmar men blev jätte bra! Under tiden hjälpte Towe mig att rensa ur en av garderoberna från barnens gamla rum som var proppat med grejer som inte hade någon annan plats...

11.30 åt vi lunch och strax efteråt var Susanne förbi för att hämta Tony som sovit här i natt och med sig tog hon både Jonna och Hilma, Towe fick gå ut och sova i vagnen, hon hade varit vaken hela förmiddagen!
Sen så kom Leon på besök för att frisera sig lite inför dagisfotograferingen på tisdag! Det ska bli spännande!

Plockandet fortsatte men ganska snart så var det dags för den stor utmaningen! Att bära ner ekskåpet från övervåningen!!!
Vi plockade av och ur, tog bort två lådor och skruvade av dörrarna och sen bar vi! Vi tog det sakta men säkert och vips var det nere och jag kände mig lite blåst på att det inte blev besvärligare! Skönt i alla fall att det gick smidigt! Så nu står det på plats i sovrummet och ser så fint ut!

Eftermiddagen blev lite lugnare, men det plockades fortfarande, lite grejer bars ut, ekskåpet fylldes med spel och pussel... kanske inte vad vi hade tänkt men någon stans måste ju allt ta vägen!
En garderob åkte ut och eldades upp i tunnan och den andra står på prov i hallen. Ett bord och lite annat bars ut i lagårn och det blev dags för oss att ta en sväng på Grindes. Meja och Melvin fick följa och Casper var hemma med Towe som precis hade vaknat.

När vi kom hem och klev ur bilen kom Jonna och Hilma hem, in klä av, plocka ur varor som jag fick nästa för mycket hjälp med av Meja, Melvin och Hilma. Göran som stannade ute en sväng kom in och vi hjälptes åt att hålla ordning på barn samt laga lasagne.

Strax efter 18.00 satt i och åt, eller ja klockan var nog nästan närmare 18.30!? Sen fick barnen hemgjord isglass som vi haft i frysen ett tag.

Sen gjorde vi ett ryck i sovrummet, Göran satte upp tv:n och jag fixade med tavlor, vi flyttade någon hylla och plockade i ordning och sen var det dags för Göran och Casper att åka iväg på bandyn.

Jag hade tänkt att natta barnen direkt men vi tog det lugnt, barnen fick stoja av sig lite till medan jag plockade det sista, fixade lite i köket och vid 21.00 låg alla i sina sängar!

Towe var den som somnade sist och med mest protester, hon åt sin välling med Jonna i soffan medan de andra tvättade sig och borstade tänderna och sen fick hon somna själv i sin säng. Hon var inte helt nöjd och var ledsen en stund men somnade till sist... Jag har suttit här och skrivit och nu kom grabbarna hem och Towe vaknade...

Dags att sluta skriva nu då...

Puss puss♥

Kommentarer
Postat av: Faster Nena

Jösses, jag blir bara mer och mer impad :o)



Vilket slit, men vilken familj också :o)Härligt!



<3

2011-11-02 @ 23:24:57
URL: http://boerjesdotterblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Kimsan

Hihi, man måste ju göra lite förändringar då och då! Men vi är ju som sagt ganska vana och har ju nästan rutin på det hela! Denna gång gick det riktigt smidigt utan några större utbrott!



Kram <3

2011-11-02 @ 23:28:09
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Faster Nena

Jag har möblerat om många gånger genom tiderna också, det är kul :o)



Här är det nästan omöjligt, en jättekonstig planlösning med dörrar och fönster, men det är okej iaf :o) Jag orkar ändå inte mer än flytta kuddar och filtar å sånt idag ;o)

2011-11-02 @ 23:31:58
URL: http://boerjesdotterblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Kimsan

ja det är ju tråkigt det där då man har mindre bra planlösningar, då går det ju oftast bara att ha på ett vis...

Det som är lite jobbigt i detta hus är att det finns inget rum som egentligen ÄR vardagsrum... inga rum har givna användningsområden...

Men som sagt det rä roligt att göra om ibland!

Kram

2011-11-03 @ 19:02:01
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus