Dagisfotografering!

Klev upp som vanligt, åt frukost, Casper och Jonna fick stanna hemma från skolan tills efter fotograferingen. Vi duschade och klädde på barnen och oss själva och strax innan 09.00 befann vi oss på dagis!

Det blev lite fördröjning då alla inte kom precis i tid, men så är det ju alltid, vissa gånger är vi sena också så det är ju helt naturligt även om det kanske är lite smått stressande en sån här gång!?

I alla fall så var det gruppfotografering först och fröknarna räknade till hela 24 barn!
Efter gruppbilden radade barnen upp sig på golvet i väntan på sitt enskilda foto, alla satt inte kvar hela tiden, ingen om jag tänker efter även om jag blev förvånad över att Meja och Melvin satt kvar nästan hela tiden!

När det väl blev vår tur så började vi med gruppbilden, samma fotograf som tidigare år, vilken vi inte gillar så jätte mycket men han var faktiskt lite bättre i år!
Han var lite bekymrad över om alla 6 syskon skulle få plats på samma bild men det gick tydligen!
Men det var absolut inte gjort på ett kick... när alla väl var på plats så gäspade först Hilma och sen Towe, Melvin hade svårt att stå stilla på sina knän och sträcka på sig, Jonna och Meja sjönk ihop på varsin kant, Casper sträckte på sig för mycket, Hilma gäspade igen, Melvin kramade om, hängde och klämde ihop sina syskon, Hilma lutade sig framåt, trillade av, Meja satte sin hand som stöd under hennes haka och ja vi fick oss några skratt!

Tillslut tror jag i alla fall att det blev ett gäng bilder och något måste ju ha blivit bra!?
Skulle iofs vara roligt att ha en helhysterisk och stökig bild på dem tillsammans ;)

När syskonbilden var avklarad och de hoppade ner och pustade ut var jag tvungen att stoppa dem... alla skulle ju ta en varsin enskild bild också! men det gick rätt så smidigt även om det blev en hel del falska och tillgjorda smajl, med Casper var jag tvungen att ställa mig bakom fotografen och göra grimaser för att han skulle le naturligt en gång i alla fall!
Så att anlita en clown eller liknande till nästa gång är ju att rekommendera eller kanske att någon fröken står och "fular" sig bakom fotografen ;)

Strax efter 10.30 var vi klara och kunde bege oss... först skjutsade vi Jonna och Casper till skolan, Marcus fick skjuts med oss också!

Efter fotograferingen blev det lunch, innan Göran åkte mot Svenstavik för ett besök på arbetsförmedlingen.

En liten stund senare kom mamma förbi och lunchade, hon och några gubbar från hennes jobb är här och hjälper dagis att flytta till den nya förskolan, nästa vecka blir det alltså 2 km längre till dagis för oss.

Towe lade jag ganska snart ut i vagnen, Hilma ville smaka på mommas lunch.
Vi satt och mös och pratade en stund i köket tills 13.00 tiden då det var dags för mamma att återvända ner till dagis.

13.30 kom skolbarnen hem och de var glada miner i ca 5 minuter, märks att barnen blir trötta av att kliva upp tidigt på morgnarna efter en vecka med sovmorgnar!

Strax innan 14.00 gick jag ner till dagis för att hämta M&M, Jonna satte sig och byggde pussel med Hilma under tiden :)

Bara några minuter efter att jag kommit ner på dagis så kom Göran tillbaka från Svensta, så helt plötsligt var vi båda två som hämtade barnen!
Barnen som för övrigt var ganska så trötta enligt personalen och jag tvivlade inte en sekund på att de hade rätt!

Pratade lite med personalen om vart vi som föräldrar ska vända oss om vi har åsikter om den nya förskolan och i detta fall utemiljön... de visste inte helt säkert men fick några hintar så det blev till att åka hem och ringa.

Fick inget svar någon stans, prövade flera gånger men utan större resultat... men ca 18.18 ringde telefonen och just då blev det något fel så det bröts men jag kände igen numret och ringde upp från mobilen och det var Barn och utbildningschefen Karin Flodin!

Jag berättade varför jag försökt kontakta henne och fick mycket god respons, hon tyckte jag påpekade viktiga saker och för att det ska gå rätt till ska ett föräldramöte ordnas och därifrån ett föräldraråd!
Trodde att loppet var helt kört och att jag skulle bemötas illa men tvärt om och jag blev förvånad! Hoppas bara att det fortsätter lika och att det blir resultat!
Så jag ska prata med personalen i morgon och även med föräldrar som jag stöter på!
Ingenting är omöjligt! :)

Det var dagens, eller delar av den ;)

Puss puss♥


Kommentarer
Postat av: Linn

Plingeling!



Yes, vi har en Brio Sing.

De nyare modellerna har bättre fjädring än den vi har och suflett som går att fälla ner längre.

Annars är jag rätt nöjd. Ganska bred över hjulen där bak men det funkar. Bra lastmöjligheter och enkel att fälla ihop.

2011-11-09 @ 08:37:47
URL: http://viktigalinn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus