Gör en vansinnig!

Nu har det varit i några veckor som Melvin tar väldigt lång tid på sig med gröten och dels är det för att han först äter upp sylten/moset som är ovanpå och sen sitter han där med sin kalla gröt utan smak....

Det gör det ju inte bättre att Jonna också tar lång tid på sig och sitter och gnäller om att hon inte orkar osv...

Sen är det ju så att jag lägger upp en väldigt liten portion till Melvin för att det ska underlätta, han är den som får minst på sin tallrik och det täcker inte ens botten...

Han har varit jätte duktig förut så det är bara något han har fått för sig så jag hoppas att det går över snart!?

Men det som gör mig så ledsen är att det redan från starten på dagen, i det här fallet frukosten, ska behöva var en massa tjat! Det blir jobbigt för alla och nej jag tänker inte ställa mig och ge dem något annat till frukost utan här är det havregrynsgröt på vardagarna så får det smörgås och oboy på helgerna och det ser de verkligen fram emot!

Sen blir det ju inte bättre av att han med sin redan gnälliga röst och ton sitter och just gnäller...

Det som fick mig att bli arg denna morgon var att jag redan sagt till honom att han skulle få vara själv i köket om han inte var klar före oss. Så jag ställde upp tripp trapp stolarna på kökssoffan för att inte Towe ska klättra på dem om hon kom in i köket och sen gick jag med Meja, Hilma och Towe in i badrummet, vi skulle borsta tänderna och klä på oss. Towe var redan klar och kröp iväg, in i köket så klart där hon började klättra på Melvin tripp trapp stol som han satt på och han var ju så "dum" så att han flyttade på sig åt sidan så hon kunde komma upp!
Jag  tog ner Towe när han ropade och sa åt honom att han inte får släppa upp henne... gick bara en liten stund så hör jag hur hon far i golvet och blir ledsen och ja han hade flyttat på sig igen och satt bara och gnällde att hon klättrar ändå!

Han är en liten mesprupp vår Melvin och när han inte ens kan stå emot Towe så blir jag brydd!

Klockan är nu 08.30 och om 15 minuter ska vi åka till dagis och gissa vad!? Melvin sitter fortfarande med sin gröt...

Nu har jag klagat lite... så nu ska jag försöka få i honom gröten så att vi kan fara!

Hur gör nu med frukost till era barn?


Kommentarer
Postat av: Milla

Hej Kim. Känner igen det där med sega barn vid matbordet, inget kul. Jag äter själv gärna gröt till frukost och skulle gärna se att hela familjen skulle göra det ibland. Men min man gillar inte gröt och kommer han undan så måste ju andra göra det också ;). Vi brukar faktiskt ställa fram både yogurt, bröd och flingor på diskbänken och sen tar de själva sin frukost allteftersom de kommer ner, bara de små som får hjälp. Vill inte tvinga, de måste smaka, men tycker de inte om så behöver de inte. När jag skriver gröt så menar jag havregrynsgröt, i morse åt vi alla mannagrynsgröt och det gillar de. Jag anser att frukosten är ett mkt viktigt mål och jag vill även att de ska njuta av frukosten så inte varje dag börjar med gnäll. Men det är inte lätt.

Kram

2011-11-23 @ 10:12:00
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Vi hade en period då vi åt fil och flingor/musli varje dag men gröt är bättre och det är egentligen bara Jonna och Melvin som klagar, Jonna för att hon inte gillar att äta direkt när hon kliver upp tror jag mest och Melvin har ätit gröt som ingen ting förut :) Så jag prövar ett tag till!



För oss är det lite en ekonomisk fråga, lite mindre god men ändå nyttig frukost vardagar och lyxigare och godare som de verkligen uppskattar på helger!



De ska ju vara glada att de slipper gröt till kvällsfika ;)



Däremot gillar de mannagryn och risgrynsgröt så de får de ibland också men ganska sällan...



Kram



ps. dessutom så åt han gröten på 3 minuter då jag satte honom i mitt knä och matade ;) så det var nog inte så farligt :)

2011-11-23 @ 10:39:44
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: millan

Jacob äter välling när han vaknar, sedan runt 9-tiden blir det smörgås eller fil/yoggi Jag försöker att variera lite. Inte alltid han äter vid 9-tiden, eftersom vällingen mättar.



Alla gör vi olika.



Och nog är Meyer trollen duktiga på att äta, även om det kan "gnällas" ibland. Men det är nog mest för att de ska "gnällas"



Jag har ju något att "vänta" på när det gäller Jacob. Han kommer nog oxå att "gnälla" över frukost/maten när han blir äldre.



Kram på er :)

2011-11-23 @ 11:24:12
URL: http://millaochmini.blogg.se/
Postat av: Hege

Jeg er sikkert sinnsykt utålmodig, men om de ikke spiser det de får servert, er det værsegod og gå fra bordet. Og ikke noe annen mat servert før neste måltid :) :)

Har ikke ork med tull, spesielt ikke om morgenen.

Etterhvert er det nok med en advarsel, så eter de opp om de er sultne :)

2011-11-23 @ 14:57:11
Postat av: Sandra

Jag frågar vad barnen vill ha men inte äter de upp för att de får välja.

Alvin tar väldigt god tid på sig (en riktig sölkorv) och blir ofta sittandes själv.

Ska nog ta och införa havregrynsgröt igen så att de orkar leka hela förmiddagen och inte blir hungriga innan lunch.

Gröt är nog bäst, men samma här, sylten försvinner först, och hur gott blir det sen? Haha.

2011-11-24 @ 13:10:29
URL: http://perfectbynature.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus