Småstadsliv och lite annat...

I fredags lämnade vi av barnen, tre hos farmor och tre hos mormor och sen åkte vi mot Östersund för lite vuxentid... Uträttade lite ärenden innan vi till slut bestämde oss för att gå på restaurang Victoria för en matbit... Vi hade gott sällskap av Robert och Angelica. Maten tog  lite för långt tid enligt mig och deras citronvatten smakade allt utom citron :(... ja inte helt nöjd, hann inte med någon efterrätt heller innan det var dags att ge oss av mot Gamla Teatern... men vi hann med att köpa med oss lite tilltugg  form av naturgodis i alla fall!

Kom fram till teatern lagom till att de öppnade dörrarna och trots att vi snabbade oss på så fick vi inte tag i några bra platser... inte de platser vi hade tänkt oss i alla fall... men det blev bra tillslut i alla fall.
Vi var alltså på Gamla teatern för att kika på den nya föreställningen med Småstadsliv! Roligt var det, även om jag kanske inte tyckte det var lika roligt som Göran, han skrattade så att tårarna rann!

Innan hemfärden blev det en sväng på det gula M:et för att fylla på magen lite, jag var inte speciellt hungrig men åt i förebyggande syfte ;)

Lämnade av Robert och Angelica i Svensta innan vi fortsatte hemåt. Stannade till hos Svärmor för att hämta Towe, Hilma var också vaken så de fick båda följa med oss hem.

Väl hemma gjorde vi oss klara för sängen på en gång, Hilma somnade så gott som på en gång efter att vi lagt henne i sin säng, Towe däremot ville inte ligga i sin säng... hon fick ligga mellan oss och kika på Jönssonligan.
Jag var förberedd på att hon skulle vara vaken länge, men inte så länge som till 03.17!!! Först då kunde jag lägga henne i sin säng och äntligen försöka få lite sömn innan hon vaknade 06.30!

Inte den mest lyckade kvällen men ändå värt att få komma ut lite!


I Lördags blev det en tripp till staden igen, inte planerad men vi var tvungna att lämna in den stationära datorn då fläkten lät som en skördetröska...
Vi köpte den ju på OnOff men eftersom det inte finns kvar så hänvisar de till Siba, men efter som det i sin tur är så långt för oss dit så fick vi lämna den på Expert som tagit över efter OnOff!

Casper, Jonna och Meja var ju fortfarande kvar hos mamma och på vägen in till stan fick vi lämna av Hilma och Melvin också! Skönt då Hilma är lite jobbig att hålla reda på nu och kan tänka mig att det inte blir lättare om man är inne i en affär med elektronik!?

Jag lämnade även in min symaskin på Sy och Damm, han skulle bara kika igenom den om allt är som det ska med den. Funderar på att sälja men gamla Husqvarna 2000 och köpa mig en ny maskin! Husqvarnan fungerar hur bra som helst men jag känner att jag vill ha något annat, som är lite mindre otympligt och modernare! Han skulle kika på den till veckan och sen ringa om besked.

Innan vi åkte hem stannade vi på Sibylla i Brunflo för lite mat och blöjbyte, synd att de inte kan få fingrarna ur och fixa ett skötbord på det där stället! Är ju ändå ett matställe för bland annat barnfamiljer! För säkerhets skull så bytte jag blöjan i bilen innan vi gick in.

Stannade till i Svensta och hämtade upp alla barnen, egentligen hade mamma tänkt att de tre större skulle få stanna en natt till men eftersom hon hade annat besök samtidigt så kände hon att det skulle bli för mycket så då tänkte hon att det var bättre att säga nej än att det skulle bli jobbigt och tråkigt för alla parter. Det kommer ju fler gånger!

Klockan var 17.30 innan vi var hemma och eftersom både vi och barnen ätit sen lunch skippade vi middagen och gick direkt på kvällsfika. Trots att alla barnen satt som fågelholkar i bilen på vägen hem så var alla trötta och somnade relativt ovaggade i vanlig tid, strax innan 20.00, Casper var uppe lite längre...

Idag Söndag, klockan ställdes ju tillbaka 1 timma i natt och det tänkte jag inte på förrän mitt i natten då klockan var runt 02.00 ganska länge, Towe vaknade ett antal gånger under natten och tre gånger så visade den på 02.?? så jag blev lite brydd tills jag kom på varför ;)

Towe vaknade vid 06.00 tiden och så kom Casper upp och han sa "Jag förstår att det är jobbigt att hon vaknar såhär tidigt, jag tycker själv att det är jobbigt att jag vaknar tidigt!" Sen tog han med sig sin lillasyster och gick ner och jag kunde sova vidare!
Både igår efter att vi kom hem och idag har han varit väldigt hjälpsam vår stora kille, då blir man så himla glad och stolt! Han hjälpte mig att bära ved nere i källaren igår kväll när jag tände upp i pannan också! Assisterade när vi nattade barnen och annat!

Under dagen har vi haft lite besök, först kom Eva med Ola och Moa som hämtade två små kissar, de tog med sig två honor, de två sista. Så nu har vi bara två kissungar kvar, en kille och en tjej, tjejen är tingad sen länge och ska få flytta i morgon :)

Sen kom Monica och med sig hade hon Helena och Ebba. Monika kände sig långhårig och ville att jag skulle göra en insats!

Annars så har det varit en rätt vanlig dag, tvättat 4 a, plockat lite och tagit en sväng med dammsugaren. Barnen har varit lite jobbiga, eller jobbiga kanske är fel ord men de har varit lite rastlösa och högljudda, mest troligt lite trötta... De var ute en sväng efter lunch, friskluft brukar ju göra susen! Hilmas sväng ute blev kortvarig då hon satte sig i den blöta sandlådan och klädde av sig! Hon var verkligen trött och fick gå och lägga sig, lade henne uppe i sin säng, hade inte förväntat mig att hon skulle stanna i sängen men det dröjde inte länge förrän hon sov!
Towe lade jag ut i vagnen strax efteråt, klockan var ca 13.40 och det var i samma veva som Monica & co. kom.

Vid 16.00 tiden hade de åkte hemåt och det var dags att laga middag, fick lite hjälp och sällskap av älsklingen och det är så skönt att slippa stå själv i köket! Uppskattas massor!
Det blev ugnsbakad fisk med potatis, paprika och vitlökssås, något som barnen gillar, gjorde på 800g fisk men nästa gång får det nog bli 1200g för jag och Göran fick knappt någonting av fisken...

Melvin var trots lite sen middag väldigt sugen på kvällsfika så vi lyxade till det med nyponsoppa, glass och mandelbiskvier! Towe fick sig också lite nyponsoppa i en pipmugg... hade inte tänkt att hon skulle få då det innehåller en hel del socker men varken vatten eller smörgåsrån dög då hon såg att vi åt annat så hon fick lite lyx hon också! Det är ju så sällan, men det känns en aning på samvetet i alla fall! Hon är så himla medveten om att hon inte alltid får äta samma som oss och ser hon att vi äter smörgåsar till frukost så ska hon också ha en, så är det bara! Men då brukar jag se till att ha gett henne morgongröten innan vi äter, för så länge hon får i sig sin gröt så kan hon ju få en smörgås att tugga på efteråt!

Barnen somnade rätt ovaggade ikväll också, Casper sover hos Tony och vi sitter här i soffan och slötittar på tv och jag datornördar lite ;)

I morgon är en ny vecka och det är en vecka med lov, det innebär att alla barnen blir hemma alla dagar och jag gissar att det lär bli en hel del lek ute för att vi inte ska gå varandra på nerverna här i vårt inte alls så stor hus!

Puss å hej♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus