Baka med trasig ugn!?... Fredag den 13:e...

Började dagen med att bli väckt av Hilma strax innan 06.00! Barnen verkar inte förstå att det är lov och att det innebär att man får sova långe ;).

Samtidigt som jag kokade gröt till frukost satte jag en deg, havrelimpor. När jag bakat ut dessa så satte jag en bulldeg också med hjälp av Hilma som ska blanda, pilla, kika, peta osv... man kan inte lämna henne mer än 2 sek. för då har hon hunnit göra någonting av detta...

Jag gräddade limporna och lät barnen baka bullar, jag gjorde en sats deg endast till dem och fyllningen som jag och meja blandade ihop hade en smak blandning av vanilj och choklad.

Barnen fick kavla, kleta, rulla, dela och lägga sina bakverk i formarna själva, jag hjälpte till lite här och var... till och med Towe fick en liten deg och skapade 4 bullar!


först så kavlar man...




sen så smetar man...


gott tycker Towe :)




sen så rullar man... och delar...


innan man placerar bullarna i sina formar...


klar!




Jonnas bullar såg alvt slaktade ut...


Towe också...




sen hjälpte Angelica barnen med att pänsla bullarna!


Havrebröden blev klara, lite degiga i botten tyckte jag men hade inte riktigt tid att fundera mer på det då...

Göran lagade lasagne och vi fick besök av Angelica och Robert! Ninni fick en fin present och barnen överöste dem med kramar!

Jag gräddade bullar och tyckte de va en aning bleka...

Vi åt lasagnen till lunch, lite senare än vanligt men det gjorde inget... det som däremot gjorde något var själva lasagnen som inte riktigt verkade klar... den va blaskig och plattorna var inte riktigt klara...

När vi sen smakade bullarna så förstod vi att något var fel... Göran kikade i ugnen och på botten låg fortfarande pärlsocker från bullarna som ännu inte var smält... hummm

Vi konstaterade att undervärmen i ugnen slutat fungera... det är därför som mina scones inte blivit helt bra heller de senaste dagarna... och det är därför som ugnen tagit längre tid på sig att bli varm... SKIT!

Jag var efter detta konstaterande tvungen att pröva om varmluften ändå fungerade och slängde ihop en sockerkaka. har aldrig gräddat en sockerkaka i varmluft förut men det verkade gå bra!

Men F*N en trasig ugn! Vi använder ju ugnen rätt ofta och jag vill kunna baka bröd! Jaja, vi får väl se hur länge varmluften i ugnen fungerar, timern på den har också muppat sig... den piper inte när tiden gått ut... så det blir väl till att spara lite pengar och kika efter en ny antar jag!?

Om allt detta beror på att det faktiskt är/var fredag den 13:e vet jag inte...

Tog en massa bilder på dagen bak men dessa lägger jag ut i morgon för nu skulle jag ha sovit för länge sen! jag är aptrött!

Får se om limporna går att äta i morgon, bullarna gick i alla fall an även om de var lite smått degiga...

Puss puss♥


Kommentarer
Postat av: Milla

Vad trist :(. Tråkigt med såna utgifter.

Snart får du bjuda på lite Ninni-bilder ;).

Hoppas ni får en fin helg

Kram

2012-04-14 @ 08:58:06
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD

Hej, kappan är strl 9-10 år

2012-04-14 @ 10:25:59
URL: http://madelein.se
Postat av: Pappsen/Moffa

Ja ugnen är man ju lätt beroende av, i alla fall ni som bakar och lagar mat i den väldigt ofta, men allt slits ju ut och den har ju fått gå ganska mycket så det är kanske inte konstigt att den till sist ger upp... Vet inte vad en ny kan kosta eller vad en rep går på men det får ni ju kolla upp för utan den blir det svårt.



Kram på er :)

2012-04-14 @ 12:39:33
URL: http://patetiskabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus