Björnbär och Ananaspaj

Hittade ett recept på en blogg (cookiesndreams.blogg.se) som lät väldigt intressant. Kopierade inlägget så allt som stod var så bra! Har ätit ananaspaj och den är hur god som helst och detta kan ju bara bli bättre :)


Ananas och björnbär
, har ni ätit den kombinationen förut? Kan inte minnas att jag har gjort det i alla fall.
Grunden till den här pajen ligger i att jag inte riktigt kunde bestämma mig vad jag skulle använda, björnbär eller ananas? Så det fick bli båda en liten chansning som lyckades bra! Den här pajen blir som två pajer i en, jag blandade inte ihop frukterna/bären med varandra utan dom fick samsas om en halva var i pajskalet. Och till min stora glädje så höll dom sams :). Grunden har jag gjort som en ananaspaj, den är lite fräsh och framförallt annorlunda med creme fraich blandningen. Godast blir pajen när den svalnat av och är rumstempurerad, med en kula god vaniljglass, sedan brukar jag förvara den i kylskåpet.



Pajdeg:
150 g smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret, blanda sedan ihop det med resten av ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en springform och ställ kallt i frysen i 30 minuter (pajdegen behöver inte förgräddas). Börja med fyllningen så länge!

Fyllning:
200 g krossad avrunnen ananas
125 g frysta björnbär
2 dl creme fraich
1 dl kvarg 1%
2 ägg
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker

Låt ananasen rinna av så att så lite vätska som möjligt kvarstår, ett tips är att krama ur den med händerna. Blanda ihop creme fraich, kvarg, ägg och socker och häll över hälften av blandningen i en ny skål, rör ner ananasen. Ta fram din pajform och lägg björnbären över ena halvan och din ananas blandning över den andra halvan. Häll över resten av smeten på björnbären. Jag använde ett lock som en skjilevägg för att få en så jämn kant som möjligt. In med pajen i ugnen och grädda i 175 grader i 40 minuter. Låt pajen svalna innan servering.





Kan lova att det är precis lika gott som det ser ut, pajen passar perfekt till fikat eller som efterrätt :).
Vilken halva föredrar du?

Puss puss♥

Kommentarer
Postat av: Jenny

Sv: det är okej sålänge du hänvisar till mig som källa! Vad roligt att du gillade det :)

2012-04-18 @ 16:18:22
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/
Postat av: Sandra, Emelie & Adrian

Gud vad gott det såg ut, farligt gott

2012-04-18 @ 22:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus