Lugn lördag och full rulle söndag!

I lördags gjorde vi inte så mycket alls... tvättade undan en del kläder vet jag men annars tog vi det nog bara lugnt.

Däremot i söndags blev det fullt ös hela dagen! Göran åkte iväg vid 10.00 tiden, han och Patrik åkte iväg till Ljusdal för att hämta en bil som en jobbarkompis kompis till pappa (eller hur det var!?) ville bli av med, en BMW 323 vit och fin!

Jag hade inga planer för dagen, pratade med mamma en sväng på förmiddagen och efter det med svärmor som undrade i fall vi skulle ta en sväng till Ytterhogdal!? Det var en kvinna som sålde ut det mesta av sitt bohag pga. flytt till Irland och hon hade bland annat ett stort köksbord med 6 stolar som Susanne ville kika på.

Jag hoppade i duschen och gjorde mig klar, barnen var redan så gott som klara så när Susanne kom förbi så var det bara mig vi väntade på ;).
Tony och Casper fick ju inte plats i bilen så de fick vara hemma och lika glada var de för det!

Tina ringde precis när vi skulle ut i bilen, Jonna svarade och hälsade att jag skulle ringa Tina när vi satt i bilen, hon hade bara en fråga om receptet på en marängtårta hon fått av mig förut. Men vi pratade lite om annat också när vi ändå hade varandra på tråden :).

Väl framme i Hogdal så hämtade vi upp Görans mormor och så sen iväg till denna garage utförsäljning, men typsikt nog så var ingen hemma när vi kom...
Vi åkte på Ica och köpte bananer till barnen under tiden vi väntade på att de skulle komma hem igen... kvinnan och hennes dotter var också på affären.

Hon hade inte så mycket kvar i garaget men jag hittade ändå (även fastän jag inte skulle ha något...) en fleecejacka för 5 kr, en pyjamas till Ninni för 1 kr, ett par fina raggsockar för 5 kr samt en overall till casper för 30 kr (inför nästa vinter). Utöver detta så fick jag massor med andra barnkläder och ett boule-spel, Jonna fick också lite grejer.

Bordet som Susanne kikade på var jättefint men det var några från Sveg som också skulle kika på det så vi får väl se vem som blir den lycklige ägaren...

Innan vi åkte hemöver igen så var vi in på Ica igen för att köpa lite kalla köttbullar, festis och fler bananer till barnen att stoppa i sina hungriga magar...
Sen släppte vi av Görans mormor och åkte hem igen.

Klockan var ganska mycket när vi kom hem, närmare 15.30 i alla fall och det var ju ganska sent med tanke på att jag skulle hinna baka en paj och laga middag till våra middagsgäster!
Jag sms:ade Angelica innan vi åkte från Hogdal, hon och Robert kom strax efter att jag slängt ihop pajen och stoppat in den i ugnen :). Det blev en sån paj som jag gjorde ett inlägg om häromdagen fast jag fyllde den med frysta frukter och bär som fanns att köpa i frysdisken... det blev väldigt gott!

Göran hade också hunnit vara hem och vänt, han och Patrik lastade av bilen, Casper och Melvin var snabba ut för att kika, och sen åkte de ganska direkt till Svensta för att lämna igen trailern det hyrt, Melvin som inte fick vara med och leka med Jonna och Meja fick följa med!

Klockan tickade på, gästerna anlände som sagt, barnen sysselsatte dem direkt och jag kunde fortsätta med middagen :). Alla höll till i köket så det var rätt livat rätt som det var men ändå trevligt och mysigt tycker jag.

Kvällen blev trevlig med god mat och trevligt sällskap, lite prat och mys med Angelica och barnen medan grabbarna gick ut en sväng för att kika på bilen innan det så småningom var dags att natta barn.

När barnen somnat och disken var undan plockad mös vi ner oss i soffan, kikade på Big brother Live och åt paj med glass!

Kände mig ganska trött (som vanligt) när kvällen var slut och det var skönt att gå och lägga sig för att sen idag vakna 06.15 (innan klockan), byta blöja och amma innan det var dags att koka gröt och början en ny dag och en ny vecka :)

Idag måndag har vi gjort en mjukstart på veckan... eftersom barnen fortfarande är lite snoriga (mest Hilma och Towe) så kan det kännas skönt, kika på film och leka lite lugnt.
Efter en rätt så tidig lunch bäddade jag ner Towe i vagnen, ammade Ninni och satte Hilma och Melvin i ett bad innan vi tog tag i att göra en matlista för 6 veckor och efter den en rätt så lång handlingslista, i morgon ska det nämligen storhandlas!

När Hilma och Melvin badat klart så ville Meja bada, hon ville bada själv men fick efter en stund sällskap av Hilma som tydligen ville bada mer (fast hon inte fick)... ;)

Barnen kom hem från skolan och vi avslutade handlingslistan...

Jag satte mig för att göra läsläxan med Jonna men hon vägrade, hon har varit på dåligt humör de senaste dagarna och jag tror det beror på att hon är trött och orkar egentligen inte med sig själv riktigt... hon vill så mycket och tycker allt är orättvist även fastän hon vet att det egentligen inte är så... hon vill för mycket och har full speed jämt! Men hon är nog i den här "between" åldern och är därmed  En Tweenie som det kallas nuförtiden, inte lätte för varken henne eller oss som föräldrar... men det är ju en fas som ska gås igenom och det går ju över (förhoppningsvis!? hihi).

Nu sover barnen sen någon timma, tvätten har Göran vikt, jag har eldat och gjort Ninni klar för natten, mätt och nöjd verkar hon vara också så nu ska jag gå och fixa lite fika.

Puss puss♥

Kommentarer
Postat av: Milla

Det är så roligt att få ta del av ert liv :). Hoppas ni får en bra vecka och att förkylningen ger med sig. Här är vi helt friska, törs knappt säga det för då smäller det väl till igen ;). Mail kommer inom kort.

Kram Milla

2012-04-24 @ 08:10:46
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Milla

Hej igen

Kom att tänka på en sak. Du verkar så duktig på att planera och variera maten. Kan du tänka dig att dela med dig av er matsedel? Jag skulle verkligen behöva få lite hjälp på traven just nu. Har fastnat i samma maträtter just nu.

Kram

2012-04-24 @ 08:13:40
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Jo visst kan jag dela med mig av den, mailar över den senare och om något låter intressant så kan du få receptet :)



Kram

2012-04-24 @ 19:03:52
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus