BVC med Meja och Towe!

I torsdags den 9 augusti var vi ju på BVC med dessa små troll, både Meja och Towe skulle vägas, mätas och vaccineras samt göra 5 års respektive 18 månaders kontroll.
 
Vi skulle också hämta Casper efter sina dagar med Tina, natten till denna dag sov de i Svenstavik hos momma så Jonna, Melvin och Hilma släppte vi av där innan självaste BVC besöket!
 
Meja började; först fick hon rita en teckning, hon ritade en massa blommor och  lite annat samt skrev sitt namn. Sen fick hon rita av 3 figurer på ett papper och klippa ut en cirkel, stå och hoppa på ett ben fick hon också göra och klarade alla moment galant!
Sen var det dags att väga och mäta, vågen visade på 22 kg och längden 115,5 cm. Det är en ökning på 2,2 kg och 8 cm på 1 år.
Sen var det dags för doktorn att lyssna och känna, allt såg bra ut och hon fick klart godkänt :).
 
Towe stod på tur och hon hade redan börjat, redan när Meja precis klivit av vågen började Towe klä av sig för att göra lika, hon hade både hunnit väga och mäta sig innan doktorn lyssnat klart på Meja :).
Vågen visade 11,7 kg och längden stannade på 82 cm, det är en kning på 1,5 kg och 7 cm på 6 månader.
När mäta och väga var klart gick hon raka vägen till doktorn, ställde sig framför honom och lyfte på armarna så att han kunde komma åt och lyssna! Annica tappade hakan, på 18 månaders kontrollerna brukar man allt som oftast få barnen att bli lyssnad på ens om de sitter i föräldrarnas knä... och med tanke på att vår lilla Towe oftast är ganska blyg och försiktig så var hon kanonduktig!!! Hon fick så mycket beröm att man knappt visste vart man skulle ta vägen :).
 
När det var dags för sprutorna så fick Meja börja, hon blev lite överrumplad tror jag, hon visste ju att det skulle sticka till och göra ont men det är svårt att tänka sig hur det ska kännas... men det gick bra, hon gnällde till lite och fick en liten tår i ögat men sen var det bra, ja efter att hon fått stå och tjura lite för sig själv ;P.
Towe blev ledsen, men bara en kort stund, när sticket var klart och plåstret på så sken hon som en sol och visade stolt upp sin arm :).
 
Meja blev lite röd och svullen på armen två dagar efter sprutan men på Towe har vi inte märkt någonting. Nu längtar Melvin och Hilma också efter att de ska få ta sprutor :)  tänkt de är ju för roliga!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus