En helg med kräkor och feber...

Ja det blev fler...

Hilma hostade massor natten till fredag och på förmiddagen gav jag henne hostmedicin som hon tyckte var hemskt äcklig! Så äcklig att hon kräktes på en gång, massor av slem som samlats under natten och ja, så kan det bli när man är sjuk och hostar så vi tänkte inte mer på det...

Fram emot eftermiddagen gjorde vi oss och barnen klara, packade och lämnade Casper, Melvin och Towe hos farmor och åkte mot Svensta för att lämna av Jonna, Meja och Hilma.
Jag var in på Dollar för att köpa lite fredagsmys till flickorna och när jag kommer ut har Meja kräkts! Det mesta hamnade som tur var i en påse så det var lätt att städa!

Kändes ju lite snopet och tråkigt... vi som skulle åka till stan och äta gott och gå på bio! Tur att jag har en så snäll mamma som tog emot flickorna i alla fall!!!♥

Vi var ju fortfarande inte säkra på om det var magsjuka eller om Meja bara var åksjuk!? Men efter ca 1 timma ringde mamma och Jonna hade också kräkts!

Strax efter 20.00 så meddelade svärmor att även Melvin kräkts! Ja, magsjuka verkade det vara!

I alla fall så åkte Robert med oss från Svensta, Angelica var redan i stan. Vi hämtade upp Angelica och åkte ut på Frösön för att äta lite mat, hade fått höra att Hoggars var bra om man ville äta kött!

Vi åt en tre rätters middag som var helt ok, ganska mätta och nöjda åkte vi därifrån och inte helt panka heller ;)

Parkerade bilen på stan och gick för att välja film och köpa biljetter, "En gång i Phuket" blev det, sen gick vi ner till "Hemmakväll"för att fördriva lite tid och köpa godis.
Godiset visade sig vara lite onödigt då vi också köpte popcorn och dricka på bion... tog en stor meny med stor popcorn och 2 stora drickor... trodde dock inte att det skulle vara typ 3 liter popcorn och sammanlagt 1,5 liter dricka!!! Godiset rörde vi inte...

Nöjda var vi med filmen och vi skjutsade hem Angelica till sin bror igen, hon hade praktik och skulle bli kvar över natten.

Det brukar ju bli en kort visit på Donken innan vi åker hem men denna gång fick det bli Max då det var två hela busslaster som invaderat det stora gula M:et!!!

Vi hade ingen brådska hem eftersom inga barn skulle sova hemma, det har typ aldrig hänt förut känns det som! Och vi var i alla fall hemma strax efter 02.00 och vi som egentligen var ganska trötta kände oss pigga och satte oss för att kika på (reprisen)  av kvällens Big Brother!

Lade oss sent men fick sova ostört ända tills 08.15 då Casper kom hem, iofs så hade jag  anat att han skulle komma hem vid den tiden :) jag känner min son!
Strax innan 09.00 kom Susanne med Melvin och Towe, de lämnade av dem innan de började sin färd mot Sundsvall och bland annat Himlabadet.

Vi andra tog det lugnt, tvättade lite och jag latade mig i sängen innan vi packade ihop oss och åkte till Svensta igen för att hämta hem flickorna.

Natten för mamma hade kanske inte varit jätte lugn... någon till kräka och  sen hade Meja vaknat och velat ha vatten några gånger och Hilma hade vaknat och gnällt några gånger... hon fick med andra ordkänna på småbarnslivet igen ;) men tyckte nog det var lite skojigt, hon var absolut inte less oh sur i alla fall utan skrattade åt det hela!

Vi blev i alla fall kvar hos mamma hela dagen och kvällen! Jag och barnen var där medan Göran åkte hem till Robert och spenderade lite tid med honom som ändå var ensam, men först fixade han och bytte tv åt mamma!

Hilma var inte riktigt sitt vanliga jag, hon hade fortfarande feber för typ 5:e dagen i rad... hon har varit rätt pigg alla dagar förutom idag då energin verkade ta slut... Hon somnade i och "sacko säck" mitt på golvet i vardagsrummet och sov i 2 timmar innan jag väckte henne! Hon var inte alls berörd av att de andra barnen sprang omkring och lekte runt omkring henne...

Hon hade inte bajsat sen i onsdags, då det inte heller kom så mycket och hade både under fredagen och lördagen sagt vid flertal tillfällen att hon velat bajsa men det hade inte kommit något... ringde 1177 som skickade en sköterska som kollade upp henne!
Rosslig och slemmig i bröstet, slö och inte på topp konstaterades och hon fick  lite microlax för magen och när hon fått bajsa blev hon pigg nästan på en gång! Hon hade under dagen bara ätit i stort sett en banan men nu klämde hon i  sig några glas mjölk och två smörgåsar när vi fikade kvällsfika hos mamma innan vi vid 21.00 tiden åkte hemöver.

Hem och nattade barnen innan vi sjönk ner en stund i soffan för att inse att vi var tröttare än vi trott och vi gick och lade oss :)

Idag söndag har varit en slappdag riktigt! Barnen har kikat på film och lekt, vi har betalat räkningar och slöat, spelat lite spel, tvättat en maskin, satt in massa kort i album och sen lagade älsklingen maten! Köttfärsås och spaghetti blev det!

Eftersom middagen blev sen fick det bli efterrätt/kvällsfika direkt efter middagen... Casper hade tidigare under dagen bakat kladdiga chokladmuffins som vi åt och till det gjorde jag en smoothie på vaniljyoghurt mixat med hallon och blåbär!

Trötta barn nattades 19.30, och sen har vi slappat i soffan... kikat på The Voice Sverige som vi missade i fredags och efter det kikade vi på Big Brother direktsändning/söndagsfinal eller vad det kallas...

Just nu är det repris av melodifestivalen sen i lördags, Göran har somnat på soffan och jag  verkar ha fastnat här i mitt skrivande ;)

I morgon är det måndag och skola... ja egentligen skola men Casper har haft ont i magen nu ikväll och varit tvungen att gå på toa flera gånger så alla får vara hemma i morgon också för säkerhets skull! Vill inte skicka iväg dem om man inte är säker på att de är friska och eftersom Jonna kräktes sista gången sent i fredags kväll så skadar inte en extra dag hemma.

Det är många i byn som åkt på magsjukan och  det kan ju vara bra att försöka få stopp på den!

Nä detta blev ett väldigt långt inlägg och kanske ganska detaljrikt och ointressant för vissa (kan jag tänka mig!?) men så blir det ibland när jag är i farten och jag skriver ju mest för min egen skull!

Puss puss på er där ute och hoppas att ni haft en trevlig helg!










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus