Lite normal uppdatering!

Förra söndagen, den 1 Juli, då meja fyllde år så hade vi ju ett litet kalas. Jag var uppe sent och bakade massor dagen innan och sen upp tidigt nästa morgon för att baka lite till.
Vi firade både Meja och Melvin samma dag, Melvin fick själv välja. Meja var den som låg kvar i sängen längst så vi överraskade henne med sång och paket på sängen! Melvin fick också sina då :)
 
Meja fick: Glittriga klackskor (som var för små men Susanne bytte dem då hon var ill stan samma dag!), ett kitt med pärlor, 3 diadem och 4 små nagellack.
 
Melvin fick: camouflage tygskor, en polishjälm, ett tält (som vi glömde bort, han fick det dagen efter) och en rosa "slajm".
 
Kalaset skulle börja runt 12.00 tiden, Tina och mamma kom lite innan, sen kom Theresa och hennes tre ungar, Robert och Angelica anlände också så småningom och sist men inte minst kikade Susanne, Patrik och Tony förbi.
Vi hade egentligen inte gjort så att vi bjöd hit några, kan ju vara skönt på sätt och vis om inte alla kommer på samma gång, inget illa menat alls. barnen hade inte bjudit några kompisar heller... Jo Maria kikade förbi också förresten :)
 
Jag hade ju i alla fall bakat en hel del och det blev massor över men det gör inget, hellre för mycket än för lite!
Vi pratade och hade trevligt, barnen lekte både ute och inne, en bra dag blev det helt enkelt!
 
När det var dags för Theresa och barnen att åka hem tog de med sig Jonna, Meja och Hilma och lämnade Hailey! Bra byte va ;)
 
Tina och mamma åkte också hem så småningom och Angelica och Robert blev kvar på middag, de stannade till klockan var strax efter 22.00 om jag inte minns helt fel!?
Trevligt hade vi! Ett tag satt alla 4 i soffan med varsin telefon i näven och var sociala ;P, det var när barnen somnat...
 
 
Nästa dag kom Theresa tillbaka och lämnade igen mina tre trollungar och hon fick tillbaka sin. Hon var här några timmar och hon ville gärna ha skötbordet som vi hade till Jonna men sen vi satte tvättmaskinen i badrummet så har vi inte använt det...
 
Jonna, Nikita och Nathalie hade smitit iväg på en promenad utan att informera lagom till de skulle åka hem... suck, men de kom tillbaka ganska snart men bannade blev de alla tre!
 
 
Några dagar passerade vedmaskinen funkar inte och vi kunde inte göra klar veden...
 
 
Melvin fyllde år den 5 juli, Tina och Märtis kom hit och hälsade på, de stannade hela långa dagen! Det var fint väder, Göran smet till Robert och vi gjorde första besöket för i år på badet här i Rätan.
Det var varmt och soligt, Tina bjöd på glass (med mina pengar *fniss*) och vi hade det värdigt mysigt!
 
Fick höra av en trevlig människa att hon förstod att Tina var min syster och att mina barn var så lik henne att det lika gärna hade kunnat vara hon som var mamma till dem alla :). Det tyckte både jag och Tina var lite skoj!
Tänk va gener kan göra!
 
Vi promenerade så småningom hem, lagade middag, svängde ihop en tårta, fikade och myste lite till innan det var dags för Tina och Märtis att åka hem till Torvalla igen.
 
 
Dagen därpå var vi till Svensta och shoppade bil, stötte på Tina en snabbis hos mamma där vi för övrigt käkade middag. Kvällen blev sen så det var bara att stoppa barnen i säng när vi kom hem.
 
 
Torsdagen (dagen efter) var vi i Klövsjö hos familjen Olsson(Theresa) hela långa dagen! barnen badade, vi blev bjudna på middag, barnen lekte med lera och vi hade det bara mysigt!
Jag levererade skötbordet som ska bli ommålat och timmarna bara sprang iväg!
 
Mamma fyllde år också och Jonna ringde från bilen och gratulerade henne från oss!
 
 
Fredag åkte vi till Svensta igen! Det var inte tänkt så egentligen men vi hade inget annat för oss... Tina och Märtis var där för att fira mamma, det visste jag om sen innan så jag ringde först och frågade ifall det var okej att vi också kom!?
 
Jag och alla barnen var hos mamma hela långa dagen. Tina skulle baka till Märtas dop och jag hjälpte till "lite" ;P
 
Jag lagade middag och bakade, barnen lekte och hjälpte till, Tina lika så emellan hon tig hand om Märtis. Ninni sov från 15.30 till 21.30 då vi åkte hem...
 
Vi bakade tårta och gjorde marängsviss. Magnus som var ock fiskade på förmiddagen kom också förbi.
Det blev en väldigt bra dag med 8 snälla barn och 5 vuxna (Mysan kom också dit) i en 3:a!!!
Barnen hann också med att bada sista timmen innan vi åkte, alla förutom Casper och Ninni.
 
Lördag och Söndag gjorde vi nog inget speciellt förutom att slappa och bara ta det lugnt...

 
Idag måndag tänkte jag att vi skulle äta frukost i ganska normal tid... vaknade vid 08.00 tiden men vi låg kvar i sängen länge, busade med barnen och spelade lite på mobbarna och bara myste. Klockan tickade och rätt som det var blev det frunch idag igen!
 
Efter varma mackor och juice hämtade Göran hans gammelmoster vid bussen, hon skulle vara hos oss en stund tills Susanne slutade jobba. Jag bjöd på kaffe och smörgås var lite social och bakade :).
 
Barnen har sysselsatt sig bra hela dagen, meja och Melvin har spelat Pippi på den gamla bärbara i köket, Jonna och Hilma har spelat på barnens data uppe, Casper har varit med Tony och gjort lite av varje, Towe har varit med lite här och var och Ninni hon har varit världens snällaste! Sovit 3-4 ggr och varit pigg, glad, nöjd och vaken i babysittern när jag bakat :), hon är nöjd över att bara få vara med, precis som sina syskon fast ännu mer.
 
Resultatet av bakningen blev; 2 grova filmjölks-limpor, 40 GI-frallor (med massa frön och grejer) och 4 havrelimpor.
 
Till middag blev det blodpudding och sen tog Göran med sig de 5 äldsta till badet för ett dopp. När de kom hem blev det kvällsfika och sen lite dans och lek innan det var sängdags.
 
Jag och Göran har nu ikväll skrivit matlista och handlingslista för i morgon drar vi till stan och fyller på lite i matförrådet. Ninni och meja ska följa med oss och resterande blir hos farmor :).
 
Görans gammalmoster Gun ska också åka med, men hon ska stanna i stan.
 
(Tog inga bilder från kalaset som vi hade, däremot från dagen då Melvin fyllde år och vi badade men de orkar jag inte lägga upp nu så de kommer senare i detta inlägg)
 
Puss å natti natt ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus