en skrikande känsla!

...barn har ju en tendens att låta mer eller mindre och mina barn, speciellt Hilma och Melvin har haft en period nu då det måste skrikas mest hela tiden! När de leker, blir osams, glada, ledsna osv... det verkar finnas tillfälle för skrik jämt!

Jonna hon skriker och domderar när hon blir frustrerad och arg, Casper han låter mest högt, speciellt när han leker med sina yngsta syskon, det dundrar och låter massor!

Meja är för det mesta ganska tyst men även hon kan komma med sina skrik rakt ut rätt som det är, för det mesta är det bara när de busar och leker men måste det alltid låta så himla högt!? Speciellt när hon ska skratta!

Har nu i någon dag lagt lite extra energi och tålamod på just den grejen för en liten fröken Towe tar gärna efter... Melvin har kommit på sig själv flera gånger direkt när han just skrikit och håller sig för munnen så det är ju ett gott tecken :)
Värst skriks det om Hilma och Melvin blir osams, då står de och skriker rakt ut båda två samtidigt som de sliter och drar i antingen varandra eller samma grej...

När Hilma blir ledsen så skriker hon gärna i högan sky men ofta så räcker det med att man sänker sin egen röst och antingen säger "tyst" eller att hon inte får skrika...

Meja vaknar ju i perioder på nätterna och är ledsen, fortfarande inte helt medvetande och det är väl en sak, men hon bara fortsätter att gnälla, svarar inte riktigt utan bara fortsätter och gnäller... det var ett bra tag sen som hon hade sin värsta period men nu har det varit så i någon vecka igen, dock mycket bättre och ofta så vaknar hon till och lugnar sig samt att hon minns morgonen efter att hon varit vaken.
Anledningen till att hon vaknar är troligen någon form av växtvärk eller att hon ibland drömt något men vid dessa tillfällen vaknar hon så pass att hon kan tala om det och somnar om igen.

Skrik och gnäll... barn måste få både skrika och gnälla men med måtta! Nu kan det ju hända att jag är lite extra känslig också i olika perioder och speciellt nu när jag sover dåligt på nätterna tack vara att jag drömmer så mycket och konstigt...

Jaja, nu har jag fått skriva av mig lite om det... tips, reflektioner och funderingar mottages gärna :)

Puss på er ♥



Kommentarer
Postat av: Milla

Ja jag har ju lite samma bekymmer med Alva. Hon är väldigt högljudd och antingen pratar högt eller skriker. Jag försöker tänka på att tala med henne i en ganska tyst ton, då brukar hon även sänka sin. Påminner henne hela tiden om att inte skrika, men det hjälper föga tyvärr. Är rädd att lillasyster tar efter då hon börjat visa samma tendenser. Har tyvärr inga bra tips ;).



Kram

2012-03-11 @ 23:00:58
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Måste ju nästan vara så att de mindre barnen i syskonskaran kanske känner att de måste konkurera och göra sig hörda och inte vet något annat sätt än att just "Höras"!?

Jag försöker också att hjyssa och prata i lägre ton men å andra sidan så är jag själv ganska bra på att höja rösten när jag själv får nog :S... har många gånger tänkt tanken att skaffa en visselpipa att blåsa i då man snabbt vill fånga allas uppmärksamhet ;)



Kram

2012-03-11 @ 23:24:34
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus