Regn, matlagning, bak, sol och utelek mm...

Igår onsdag var jag riktigt slö och trött på förmiddagen, jag låg på soffan och halvsov mellan 09.00-11.00 när ändå Ninni sov en stund. Jag försökte sova men med en Hilma och en Towe som klättrar, kastar/bygger med lego och kikar på Pippi samtidigt så kan det vara lite svårt ;), vila fick jag i alla fall :).

Efter lunch blev det lite mer fart, det var ingen idé att gå ut då det var regn och rusk väder... Towe sov lunch, Hilma kikade på film och lekte...

Fram emot eftermiddagen när Göran varit på utvecklingssamtal med Jonna, hämtat hem M&M från dagis och varit på Grindes så började jag  laga middagen, lite väl tidigt men eftersom det var chili con carne så gör det ju inget om den får stå och goa till sig lite extra!


Chili con carnen är ganska färgrik


Under tiden jag lagade grytan hade jag sällskap av en glad Ninni, hon lyssnade på musik och filosoferade i babysittern.


Hilma var mindre glad när jag skulle låna telefonen för att fotografera dem ;)
Towe sov fortfarande...

I tisdags kväll startade jag en surdeg som jag haft i frysen och igår bakade jag av den, bondbröd blev det, har aldrig gjort förut, det var första men absolut inte sista gången :). Riktigt stora och fluffiga bröd blev det!




Det var ingen bandy för Göran på kvällen s det blev mys i soffan för hela slanten... men klockan var nog fram emot 21.00 innan vi satte oss i alla fall...
Vi fikade smörgås och så hade ju Göran köpt blåbärsbakelser när han var och handlade så dem mumsade vi på efteråt! Lite lyx mitt i veckan...

Idag torsdag var vi till BVC för läkarkontroll på Ninni, allt gick bra och hon fick mer än väl godkänt!!! Vi var där i god til + att Iris låg lite efter så Hilma och Towe fick leka av sig lite i lekrummet/väntrummet, åka rutschkana var det bästa!

På vägen hem somnade både Towe och Hilma i bilen, Hilma väckte vi men Towe fick sitta kvar och sova, jag lade barnvakten hos henne och så gick vi andra in och åt lunch. Towe vaknade precis när vi ätit klart, hon fick korvstroganoff och ris, vi åt chili con carnen sen gårdagen.

Skolbarn och dagisbarn kom hem, vi klädde på oss och gick ut någon timma innan det var dags att gå in och laga mat.
Jag hängde tvätt, Ninni sov gott i vagnen, det var 16 grader i skuggan och härligt i solen, knappt någon blåst och  helt perfekt väder!
Eftersom isen nu gått av sjön (2 maj) så fick de lov att ta av sig sina mössor och jackor, även fastän jag småfrös lite så vet jag ju att barnen är mycket varmare än jag och jag är väldigt frusen av mig emellanåt.

Det blev Gnocchi med chili, vitlök ovh räkor till middag och allt blev slut!

Vid 18.00 åkte Göran med Casper, Tony och Jonna till Klövsjö på fotbollsträning, Towe skrotade runt och pysslade med sitt och de tre äldre kikade på bompa.
Ninni blev trött och strax efter 18.30 bytte jag blöja och tog på pyjamas och sen somnade hon i sin säng, hon sover fortfarande, ska bli spännande att se om hon sover för natten eller inte :).

Vid 19.00 nattade jag Towe och Hilma, M&M, de åt en smörgås till kvällsfika och sen borstades det tänder innan de ganska snällt lade sig i sina sängar, alla var trötta och somnade inom 10 min.

Casper och Tony har hittat ett par trasiga glasögon som de tagit hit och dessa slåss barnen nästan om att få ha, ikväll hade Melvin dem;


han ser så roligt ut med dem på sne :)


gott med mjölk och smörgås!


Nu ville Hilma också vara med på bild!

Fotbollsträningen har nyss slutat så de är väl på väg hem nu, ska strax förbereda lite kvällsfika så att de kommer i säng innan det blir alltför sent.

Fick nyss ett sms att det bara är Jonna som kommer hem, Casper sover hos Tony och det innebär sovmorgon för oss!!!

I morgon är det fredag och äntligen helg igen... hoppas på fint väder så vi kan vara ute och mysa.

Puss puss♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus