Bruten arm...

I torsdags när Jonna kom hem från skolan hade hon med sig två av sina kompisar Ida och Jasmine, de är syskon och nya på skolan. De och Jonna fann varandra direkt :).

I alla fall så åkte jag och hämtade barnen på dagis och mötte dem på vägen från taxin och jag talade om att Göran var hemma.
De hade varit in med väskorna och sen gått ut och lekt igen.

När jag svänger in på gården möts jag av flickorna vara. Jonna är ledsen, hon har ramlat ner från taket på lillstugan, den som barnen har som lekstuga...
I alla fall så hat hon ont i handen och gråter, men det märks att hon vet om att det hon gjort var fel, de får ju absolut inte vara på taket!!!
Hon hade tydligen hoppat därifrån några gånget också innan hon ramlade ner... Som tur var så hade Ida och Jasmine inte prövat!

Jag bad Jonna gå in så skulle jag komma och kika på handen..
Det såg inget märkvärdigt ut och hon hade inte förtvivlat ont och kunde föra på den så vi bedömde en stukning men bad henne ta det lugnt med den så vi fick se om den svällde eller något...

Några timmar senare var det typiskt nog dags för hennes sista fotbollsmatch för säsongen...
Vi år middag och hon hade inte lika ont och det gjorde bara ont ibland...
Vi lindade handen och åkte på fotboll, man spelar ju inte med händerna ;) tänkte vi och Jonna ville spela.

Vi kom dit Jonna, Ida, Jasmine, Ninni och Jag, det var uppvärmning och så småningom började matchen och Jonna spelade.
Rätt som det var blev hon fälld och det hade gjort ont i armen så då ville hon inte spela mera men vi stannade och kikade klart på matchen som de för övrigt vann med 7-0!!!

Sent på kvällen vaknade hon och hade värk i armen, jag gav henne Alvedon för att se om det skulle gå över och det gjorde det för hon somnade om och sov hela natten.

Under kvällen och samma dag det hände så hade vi koll på handen då och då, den var lite varm några cm ovanför handleden där hon hade ont på en punkt men inget annat...

Morgonen efter (igår fredag) så kikade vi igen och det gick att urskilja en ev liten, liten svullnad och hon var lite, lite blå...
Det som jag hade funderat på och tyckt var konstigt var att det inte var själva handleden hon hade ont i utan en bit ovanför och bara på er punkt. Det gjorde ont om man tröck lite lätt ovanpå...

Vi bestämde oss för att ringa HC för säkerhets skull och fick tid 13.30 med information om ev resa vidare till Östersund då de inte hade tillgång till röntgen denna dag...

Vi packade in oss i bilen efter lunch och åkte, Göran var in med Jonna på HC och vi fick åka vidare till ÖSD, det var viktigt att kolla upp noga så att det inte hade blivit skada på tillväxtzonen (typ).

Vi skulle direkt till röntgen och vi alla gick in. Det fanns ett fint lekrum som intogs och allt flöt på smidigt och bra. Efter en stund blev vi placerade på akuten för att invänta läkare...

Klockan var väl nu ca 15.30 och barnen intog nästa lekrum på akuten :).
De lekte snällt en bra stund men sen var de både rastlösa och började bli hungriga så då spårade det ur lite smått... Jag tog med mig alla barn, utom Jonna så klart, ut till bilen.

Fick ganska snar besked om att Tina kommit hem, de hade varit i Hackås under dagen.
Jag bad Göran fråga om de trodde väntan skulle bli lång, han fick till svar att det strax var hennes tur men att hon skulle få gips så då tar det väl lite längre tid... De hade alltså inte träffat läkare ännu... Men om hon skulle få gips så måste det ju vara allvarligare än vi först trodde i alla fall!?

Vi åkte till Tina och var där strax efter 17.00, barnen stojade på som tusan, märktes att de hade massor av överskottsenergi i kroppen! Var tillslut tvungen att berätt för barnen om den sura gubben som bor ovanför Tina, Hahaha, det blev lugnare och Melvin konstaterade att han inte gillade den där sura gubben :D.

Vi fick lite mat och hann spendera 3 timmar där innan vi fick åka och hämta Jonna och pappan på akuten. De var nu rätt hungriga så det blev att åka direkt till MAX innan vi åkte hem till Casper som kommit hem från Helags under eftermiddagen. Han hade ätit middag med farmor :).

Så ja, hon hade visst brutit armen vår lilla donna, den var helt enkelt av!!! Jag tycker att hon borde ha haft mycket ondare och att det skulle ha svullnat ordentligt men tji va fel vi hade!

Behöver jag ens säga hur dåligt samvete jag hat som tyckte hon kunde spela fotboll ändå!?!?!?

Hon har som lite lätt otur vår älskade Jonna! Hon har varit med om både det ena och det andra under sina 8 år och mer lär det väl bli!?

Höger arm (så klart!!!) är nu gipsad, eller i en plastikens som de lindat, allt förnyas, och detta ska hon ha i 3 veckor!
Kommentarer
Postat av: meh.blo.gg

Åh vad jobbigt, duktig tjej ändå. Min fd gubbe gjorde samma sak . Hans son ramlade av en gunga och bröt armen men sonen gnällde ingenting så det uypptäcktes först dagen efter.

2012-09-15 @ 20:23:54
URL: http://meh.blo.gg/
Postat av: Lena

Hejsan! En liten nyfiken fråga.....när kommer nummer 8?

Svar: Ja du, det har inte blivit något ännu så vi får väl se när ;)
Kimsan

2012-09-17 @ 11:12:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus