Lucia, Storm och snart JUL!

Hej å hå, tiden den går och snart är det jul!
 
Jag har inte riktigt haft motivation att sätta mig och skriva, det har ju både varit lucia och besök av stormen Ivar, som resulterade i allt från 18 timmar till 5 dygns (kanske längre) strömavbrott... vi blev skonade med endast 18 timmar! 
Att leva utan rinnande vatten och el kan jag föreställa mig är ganska mysigt under förutsättning att man kanske vet om det innan, kan planera lite innan samt har en vedspis el kamin för värmen och matlagningens skull :).
 
Här firade vi lucia den 12/12, först på förskolan, vi skulle vara där 06.45 på morgonen och vi var i tid :). Alla barnen var jätteduktiga och sjöng jätte bra.
Sen bar det av mot kyrkis med ett kort stopp hemma för att byta ut bilen mot barnvagnen.
 
Mer luciafirande blev det på kvällen då skolbarnen sjöng i kyrkan, det är så fint med både luciafirande och skolavslutningar i kyrkan tycker jag.
Efter tåget kvar klart i kyrkan förflyttade vi oss till församlingshemmet där det bjöds på tomtegröt och skinkstut, underhållning av elever som spelade instrument och sist men inte minst av barnkören som sjöng tre sånger.
 
Det var fint dukat med allt man behövde på borden, mysigt med tända ljus och tur var väl det för plötsligt släcktes det ner och många inklusive vi trodde att det var pga att öka mysstämningen men det var ju strömavbrott! Stormen Ivar från Norge hördes utanför fönstren och det blev extra mysigt om än lite nervöst för det tog i riktigt ordentligt!
 
Jag var själv och hade med mig alla barnen utom Towe + Tony och jag måste ju säga att det gick över förväntan! Ninni lyckades söla ut julmust över halva sig och några blev lite rastlösa men det gick bra. Strax innan 20.00 var det slut och Casper och Tony hjälpte mig att få på barnen alla kläder och sen gick vi köksvägen ut till bilen då den stod parkerad utanför.
 
Vi tog oss in i bilen utan att flyga iväg och vi tog oss hem och in utan att halka på all is utanför, det hade ju töat och frusit på om vart annat så hela uppfarten var som en skridskobana.
Inne var det hög mysfaktor med alla ljus som Göran tänt överallt!
 
Barnen fick vara uppe en stund innan vi bäddade ner dem, Jonna och Meja delade sängar med Hilma och Melvin, Towe var med farmor och Patrik och åkte lastbil.
Stormen ven utanför fönstren, vi fikade lite och spelade spel innan vi kröp ner i sängen.
Jag vaknade flera ggr under natten och det är rätt ovant att vakna till ett totalt mörker!
 
När barnen började vakna tände vi lite ljus igen och  för värmens skull så eldade vi i kaminen och efter knappa 18 timar kom strömmen tillbaka precis tills det var dags att laga lunch, klockan var då 12.30 och jag hade precis tänkt värma en kastrull med vatten på kaminen.
 
Detta var alltså torsdag och fredag.
Helgen gick och det blev några korta strömavbrott till, denna gång pga att de behöver bryta strömmen för att försöka fixa till de som fortfarande var utan. Vissa har varit utan el ända tills igår och det finns säkert någon/några som fortfarande är utan.
 
Efter stormens framfart finns det massor av jobb i skogarna, Ivar skövlade undan rätt mycket skog! Vi klarade oss bra och miste bara toppen på vår lilla tall bredvid huset, det är ingen vanlig tall men minns just nu inte vad det är för sort...
 
I söndags hade vi Tina och Märta på besök, Tina fick håret fixat med både klipp och sling, det var nog mer än ett år sen sist, kanske två till och med!?
 
Melvin och Hilma var på dagis i torsdags, första gången på tre veckor, det har varit lite förkylt och Meja hade någon släng av dålig mage... Nu är Melvin hostig och rosslig igen och Hilma lite snorig så de får vara hemma nu resten av veckan och återkommer efter jullovet. Ninni har också börjat hosta lite sått, men kan ju alltid håll tummarna för att det inte blir värre och vi får vara friska denna jul!
 
Nä nu ska jag kila till köket och laga middag.
Har förresten baka tre omgångar med saffransskorpor idag, kör Leilas variant och med pistagenötter i stället för mandel och det är ju hur goda som helst!
 
Om inte jag lyckas komma till och skriva mer innan jul så önskar jag redan nu;
En riktigt God Jul
och
Ett Gott Nytt År!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus