Depp mitt i sommaren :(...

Jag hade verkligen längtat efter sommaren i år, sett fram emot varma dagar med barnen och väntan och välkomnande av bebis.

Vi hade inte tänkt åka på någon semester med tanke på bebis men en liten tripp hade vi tänkt ta för barnens skull till något roligt ställe typ Leksand sommarland.
Även om det bara är en liten tripp så kostar det ju ändå några tusenlappar till bensin, inträde och mat och det hade vi faktiskt sparat undan.

MEN då var det ju någon/några idioter till äckliga människor som tyckte det var skoj att sabotera våra bilar!
Vi hade ju försäkring på bilarna så klart men försäkringar de täcker ju långt ifrån allt.
Självrisk, nya däck, resor för att hämta och lämna bilarna för lack (8 resor sammanlagt för två bilar = 80 mil), av och påläggning av däck osv... Resultat är dryga 10000kr!!!!!! Och det är mer än vi hade sparat undan :(...

Så jo jag känner mig ganska så ledsen, vet inte ens om vi kan skrapa ihop till familjekort på badet här i byn och barnen tjatar och frågar varenda dag!

För det är just det, det är i slutändan barnen som blir drabbade och mitt tålamod på deras tjat där jag ger förklaringar som de inte förstår, vadå inga pengar!? Måste man ha pengar!?

Dessutom blir en deppig mamma ingen bra mamma, en mamma med dåligt tålamod, ingen lust och glädje eller den ork och energi som brukar finnas...
Tvätthögar som växer, extra mycket pga dåligt väder ute vissa dagar men mest för att jag bara stänger dörren och blundar... fast jag vet att det får jag ju ångra sen...

Är trött på kvällarna men går ändå inte o h lägger mig förrän mitt i natten, sitter uppe och bara är, utan tjat från några barn. I vanliga fall så står jag ut med sånt för det är så barn är men nu är det tungt :(...

Vissa nätter som i natt så är jag glad att jag satt uppe, Melvin kom upp och hade kissat i sängen, Hilma gick i sömnen, Jonna hade ont, Towe vaknade flera ggr och Ninni en gång. Slutade med att Towe sov med oss och när jag väl kom i säng närmare 02.00 så tyckte 7 kattungar att de skulle hoppa omkring och leka på oss i vår säng i en dryg timma innan de kom till ro och sen fick vi sova...

Halsflussen känns inte lika mycket idag som tur är men då blev det i stället sen frukost pga att jag/vi låg kvar i sängen ända till 10.30!!! Sov absolut inte och barnen lekte och var nöjda, inget gnäll om frukost men lik förbaskat så har jag dåligt samvete över det, mår dåligt och känner mig ännu sämre och slöare!

Efter frukost/lunch gick vi ut, barnen leker men är uttråkade, jag tvättar och tvättmaskinen tar extra lång tid på sig idag känns det som!

Värmen är med oss idag och solen lika så, ljumma vindar och perfekt väder för en utflykt med gott fika, bad och lyckliga barn... Men Göran skjutsar svärmor som är utan bil till Svensta och jo, vi är hemma och tvättat!

Har sån lust att baka, städa, fixa och dona, gå ner till sjön med barnen och en massa annat men orken finns liksom inte och inte tålamodet heller... det är helt enkelt inte som det brukar.

Nog om det, ska inte klaga mer, jag har ju ändå min fina familj och en massa kärlek <3 men det är jobbigt att ändå känna sig ledsen...

Att det får finnas såna idioter till människor som gör sånt här och dessutom kommer undan med det! BLÄÄÄ!!!

Hoppas alla fina där ute har/får en bra dag <3


Kommentarer
Postat av: Emma

Det var sjukt dåligt gjort och helt vidrigt beteende av de/den som förstörde bilarna!
MEN jag kan ändå inte förstå varför och av vilken anledning man sätter så långa barn till jorden?! Världen är redan enormt överbefolkad och miljön blir inte bättre av alla blöjor och sopor vi kastar. Ni har 8 barn (och ni är väl inte färdiga än...?) och har man inte enormt bra löner så förstår jag inte hur man bara skaffar fler och fler... Vill ni inte kunna ge dom upplevelser och ibland något extra? Så som resor, fotbollsläger, ridlektioner, hockeyutrustning, restaurangbesök, badhusbesök eller liknande. Eller tid..? Uppmärksamhet och att bli sedda? Känner ni verkligen att ni hinner med era barn och ge dom de de behöver i form av att lyssna och prata ifred utan att 6 andra barn bråkar/ska ha mat/blöjbyten/visa något/? Får de det privatliv och lugn och ro de vill ha då hela huset jämt är fullproppat ned folk? Jag har alltid sett på familjeliv på så sett att man ska kunna klara av allt även om nån av föräldrarna dör eller blir handikappat eller skiljer sig. Man ska kunna ta hand om sina barn och sitt hem och sitt jobb även om man blir själv. Skulle du kunna det? 8 barn, hus, djur, bilar på en frisörlön? Jag bara undrar... Som jag förstått det verkar en del "imponerade" av att ni "klarar det", men som jag ser det så sitter ni bra nog i skiten om mår skulle hända. VARFÖR så många barn??

Svar: Hej Emma!Ja varför väljer man att skaffa många barn!? Varför väljer man att resa till utlandet 1-2 ggr/år? Varför väljer man att bara skaffa 1 eller 2 barn? Frågorna kan bli många!
Vi har många barn och vi älskar det! Jag har själv aldrig varit utomlands t.ex. och jag känner inget sug efter det heller...
Vi hittar på saker med våra barn, badhus, bio, restaurang, barnens hus, har med dem när vi storhandlar ibland är kanske inte på semester varje år men ibland, de två äldsta spelar fotboll, mycket mer utbud än det finns inte här i byn än fotboll men det räcker för nu.
De har fyrhjulingar som de åker på och kör, alla har en varsin cykel osv... Det går ingen nöd på barnen och de får uppleva och har mer möjligheter än vad jag själv hade när jag växte upp och vi var 3 syskon.
Egentid hinns med då och då också även om det inte är ofta, men det är ju inte alltid och hela tiden som alla är i ett och samma rum, eller att alla följer med någon stans utan vi bukar dela upp det. Och är barnen helt själva med någon av oss så blir de lätt rastlösa och ingen av dem har sagt att de inte vill ha fler syskon, snarare tvärt om att de ber om fler (så klart vi som bestämmer).
Sen så tror jag såhär och det har många också sagt att de inte alls är så stökigt, rörigt, högljutt, bråkigt osv här hemma som de hade en föreställning om utan mer förvånade över hur mycket de bryr sig om och tar hand om varandra, leker bra tillsammans osv... sen bråkar de ju så klart också men inte så mycket som alla som inte varit här verkar tro!
Nu hoppas vi ju så klart att ingen råkar ut för någon olycka, dör eller blir handikappad men sånt har v pratat om och vi skulle inte gå under om det inträffade.
Som svar på din fråga så ja, jag skulle klara av att ta hand om alla barn och hushåll om jag blev själv/änka, jag skulle mest troligt inte behöva jobba då vi har extra försäkringar ifall att detta skulle hända.
Jo vi får höra då och då att människor är imponerade och det tar jag som en komplimang och visst kan det vara tufft ibland men det kan det vara att ha 2 barn också.
Sen när det gäller ekonomin så är det inte kanske dem bästa och mest välbetalda men vi klarar oss.
Hur många barn har du själv och vad prioriterar du i livet och varför?
Vi har valt detta liv och vi gillar det och trivs, barnen mår bra och får/har det de behöver, saker kan ändras i framtiden och då får man ta itu med det då, går inte att förutse men vi gör vårt bästa och hittills har det funkat kanon!
Kimsan

2013-07-12 @ 14:43:49
Postat av: madelein - sexbarnsmamma

Det är så jäkla ledsamt! Hoppas verkligen att de åker dit och får betala skadestånd. Kram!

2013-07-12 @ 19:19:33
URL: http://madelein.se
Postat av: Doris

Emma, kunde inte skrivit bättre själv...men jag tror tyvärr inte att hon tar åt sig..

2013-07-13 @ 10:47:06
Postat av: Pappsen

Emma,

Jag vet inte vart jag ska börja men känner att jag vill svara på din kommentar… din frågeställning går helt och hållet

ut på det ekonomiska, och överbefolkningen i världen, och jag tror jag börjar där, Rätan och södra Jämtland är s.k.

utflyttningsbyggd, det är för att säga det dramatiskt en ”döende byggd” så det här med att befolka världen, lämna sopor

efter sig o.s.v. är ju ett relativt litet problem…

Där kan vi glida över i den andra aspekten, ekonomi! På vilket sätt skulle det vara bättre för världen om dom varit

rika och satt lika många barn till världen? Frågan är väl hellre vad vill jag ge mina barn? Vill jag ge barnen en massa

kapitalism eller vill jag att dom ska skapa sin egen värld av fantasi och tänka själv… Som jag ser det så handlar det

kanske hellre om att, som du säger ”orka med” alla barnen, men då vänder jag på frågan och säger som så, är det inte

värt mycket mer att lära syskonen att ta ansvar för varandra, hjälpa till i hushållet och lära sig att livet inte bara

är lek, det tar dom alls ingen skada av, och självklart ska barnen ha tid med sina föräldrar också men det handlar om

logistik och planering men också just att dom sysselsätter och tar hand om varandra… så som det varit i alla tider

innan, datorer, mobiler och Ipads så varför skulle inte det fungera idag??

Klart att barn ska få vara barn och det får dom, eftersom jag är morfar åt hela högen känner jag ju familjen väl.. Kim

har sedan hon var liten alltid velat ha en STOR familj och är beredd att ta smällarna det, visst kan väl även jag tycka

att det är många barn men det är deras val att ha en stor familj, frustrationen över att någon meningslöst sabbar

bilarna som dom är beroende av är väl inte så svår att förstå? Att dom sedan lagt undan pengar för att kunna göra det

lilla extra med ungarna kan väl vem som helst förstå… och speciellt med tanke på att Kim snålar genom att baka i stort

allt bröd dom äter, mycket lite är färdiglagat eller halvfabrikat, dom lagar alltså all mat från grunden… nä dom

stoppar inte korven själv men jag skulle inte blir förvånad om så skulle vara och då med detta i åtanke så skulle även

jag bli frustrerad!

Om jag får ta mig själv och vår lilla familj som ett litet exempel även här så kan jag säga att vi flyttade hit upp

till Sveg för grabbens skull, då jag i alla fall blev utan jobb, vi bodde då i Stockholmsförort och jag fick ett

erbjudande om ett jobb i Sveg, jag tog det och Sambon som i alla fall var arbetslös men mammaledig åkte med… Kontentan

av det hela är att här tjänar jag MASSOR mindre än där nere MEN grabben får en mycket bättre miljö, allt här uppe

handlar inte om prylar, han får använda sin fantasi och gör så… här finns en massa att göra som inte kostar massor,

det är inte flashigt och fint, vi har det rentav fattigt men vi är fan så mycket lyckligare än vi skulle varit i Bro,

där kostar ALLT pengar… och det är lite det jag vill ha sagt, man kan ge sina barn ett både bra och drägligt liv utan

att ha en förmögenhet och tro mig, det blir bra människor av dom också!

2013-07-13 @ 14:49:25
URL: http://patetiskabloggen.blogg.se
Postat av: Hege

Skjønner utrolig godt at du blir deppa under slike forhold. Hvor mye koster ett familiekort på badet?

Svar: Det kostar 800kr med ett familjekort men de har bara öppet till och med vecka 33 så jag vet inte om det egentligen är någon idè... hade velat ha råd att åka till Leksand sommarland över en dag men det kostar ca 3000 kr med biljetter, mat och resa :/
Kimsan

2013-07-13 @ 22:28:31
Postat av: trebarnsmamma

Man får väl tycka vad man vill om att föda många barn...som ni valt att göra men jag tycker inte att det är ok att på det viset kritisera dig Kim i din personliga blogg. Världsproblem om överbefolkning och liknande kan man diskutera på öppna forum. Nu ska du bara samla styrka inför den kommande förlossningen. Låt inte skitprat tynga dig! Låt tvätten ligga någon dag eller varför inte låta pappan sköta det nu när du behöver vila ;-)

Svar: Tack! ja det är klart att man får tycka vad man vill och jag är ju inte den enda med många barn! Pappan hjälper till mycket och han fick den äran att lägga all ren tvätt på plats idag, typ 3 fulla tvättkorgar ;)
Kimsan

2013-07-13 @ 23:19:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus