Frågestund - Svar!

Har alla dina barn samma färg på ögonen? Vilken färg har du och Göran? 

Är någon mer än Towe och Ninni Rödhåriga? 

Om jag kommer upp till Rätan med Hubbe i sommar, är det okej? :D 

Åsså en massa kramar!
 
Alla barnen har inte samma ögonfärg, Jonna är den enda som har bruna ögon efter Göran och resten har blåmelerede, vissa skarpare och ljusare än andra, Hilma har lite mer åt det gröna hållet som jag.
 
Hilma är den som har mest rött i sitt hår, även hennes bryn och fransar har samma färg. Ev att Ninni också blir lite åt det hållet men hennes fransar och bryn är mörkare som de andras (mer eller mindre), resterande har väl kanske något stäk som syns och skiner igenom i solljus.
 
Det är helt ok Nena att du tar med dig Hubbe och hälsar på i sommar :D
 
Minst lika många kramar tillbaka!
 
 
Hej! 
varför har alla dina barn hål i öronen när dom är så små? 
Varför skaffar du så många barn? 
Hur gammal var du när du fick ditt första barn (casper)? 
Skulle inte ni vara med på familjen annourlunda detta år? 
 
Hur vi tänkte när vi tog hål i örat på Casper när han var 7 månader minns jag inte riktigt... men sen har det blivit att vi tagit på dem alla när de varit i samma ålder.
Fördelen med att ta hål när de är så små är att det får läka ordentligt och i fred, om man tar på ett barn som är ca 6-7 år är det lätt till att man pillar t.ex. för att visa sina nya hål/örhängen som man är så stolt över och då blir det lätt infekterat. Jag råkade ut för det själv nämligen när jag var 6 år och fick plocka ur mina örhängen.
Vissa påstår att det är fel och att de själva ska få avgöra om de vill ha hål eller ej och visst är det så men 99,9% av dem vill ha hål när de blir större och man kan ju alltid ta ur dem och välja att inte bära örhängen.
 
Varför jag/vi har skaffat så många barn!? Ja du, det har blivit så, det känndes och känns fortfarande bara rätt och tydligen så sa jag alltid som liten att jag ville ha många barn när jag blev stor :).
 
När jag födde vårt första barn Casper så var jag 17 år och hade precis avslutat mitt första år på gymnasiet med inriktning frisör i Örnsköldsvik. 
Vi flyttade till en lägenhet i Östersund direkt och hann bo in oss några veckor innan han kom. Jag var mammaledig ett år innan han skolades in på dagis och jag fortsatte min utbildning, fast i Östersund denna gång och två veckor innan studenten så föddes Jonna och då hade vi bara 1 månad innan flyttat hit till Räatn och detta hus.
 
När det gäller familjen annorlunda så  var vi med ända till sista uttagningen, kanske vi får en ny chans nästa år!? Det lät som att de ville ha oss kvar som sökande i alla fall.
 
 
Hur kommer det sig att du väljer att namnge din son till Rolf som du uttrycker var en svag människa, och sedan Teddy som du tycker var en underbar människa. Tycker inte att det känns som en kränkning att teddy(din "farfar") inte är värd bättre än att accisoreras med en hemsk människa.
 
Rolf Teddy Meyer är ett förslag på namn som vi har, det är inget som säger att det blir just det men om så är fallet så vill jag bara klargöra att;
Jag skrev aldrig att Rolf var en svag människa, heller inte en hemsk människa, jag kände honom inte och jag har inte hört något negativt om honom förutom att han inte "fanns där" och vad det berodde på egentligen har jag ingen som helst aning om.
Sen är det ju så att även min pappa heter Rolf i andranamn och han har i sin tur heller inga egna erfarenheter om att han skulle ha varit hemsk eller svag, faktum är att han inte heller kände honom och det mesta han "vet" om honom är det som hans mor i sin tur har berättat och om det är bra eller dåligt har jag ingen aning om!?
Varför han "höll sig undan" vet jag inte, kanske han också var en snäll och underbar människa!? Släktbandet finns där i alla fall :).
 
Min pappa reagerade ganska starkt på denna kommentar och skrev ett eget svar till den som ställde frågan (anonym), den finns att läsa bland kommentarerna under inlägget frågestund men tänker nu välja att lägga in det här nedan också för den som är intresserad.
Han skriver;
 
Svar till anonym.... Nu är det ju så att även jag som är Kims pappa heter Rolf som mellannamn, vem som nu valde att ge mig det vet jag inte, men troligen var bägge föräldrar överens om det! 

Rolf(biologisk farfar till mina barn) som beskrivs som en "svag människa" var kanske det, ingen av oss kände honom då han valde att inte finnas i våra liv på ett sätt som gjorde att han "förtjänade" den rollen, vilka orsaker som fanns för detta vet varken vi eller nån annan vad jag vet! Hur man än vänder det hela så är det upp till Kim och Göran vem eller vilka dom väljer att hedra via namnen, Teddy var en bra människa och vem vet, kanske även Rolf var det, kanske allt negativt runt honom blev för mycket och att han av den anledningen valde den väg han gjorde...Det mesta jag vet om Rolf är hörsägen och den kontakt jag själv och även mina barn hade med honom var ganska ytlig men han har på inget sätt varit elak eller dum mot nån av oss, bara väldigt frånvarande!! 

Angående Teddy så har även han varit frånvarande i mångt och mycket, och frågan där är ju om det är barnbarnen som som ska ansvara för kontakten eller om dom vuxna ska göra det? En sak är helt säker och det är att varken jag eller barnens mor har på inget sätt hindrat kontakt med nån av de två, varken Teddy(som jag för övrigt räknar som barnens farfar) eller Rolf... För övrigt finns det ingen mer än vi som vet hur kontakten varit med Rolf... Han bosatte sig ju sista åren han levde uppe i Jämtland, faktiskt bara någon mil från där vi bodde, kan ju vara nått att fundera på när jag nu faktiskt är ganska säker på var frågan kommer ifrån! 

Nu överlåter jag ju till Kim att svara på sina egna frågor och huruvida hon godkänner denna kommentaren är hennes val och även svaret till en "anonym" ;o)
 
 
Blev inte så många frågor ställda i denna frågestund men jag kan ju ha fler vid intresse :). Annars är det bara att fråga på så kan jag svara på dem en och en i separata inlägg som jag lägger under kategori "Frågor och svar".
Ha en fortsatt trevlig kväll/natt och sov sött alla ni där ute :)
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus