Ninni 1 år!!!

Idag den 20 Mars 2013 så är det 1 år sen vår fina lilla älskade Ninni fick se dagens ljus för första gången <3.

1 år har gått så fort! Mycket har hon lärt sig, hon är väldigt social och härmar ljud ofta, kan ganska många ord och är så gott som jämt glad!
Några av orden är; titta, pappa, mamma, oj, hej, aj, där, bu, brum (ljud), tittut... kommer inte på några fler nu men några till är det nog vill jag minnas.

Två tänder har hon hunnit få och det är nog inte länge kvar tills det spricker fram några i överkäken också... Gå har hon inte lärt sig än, nöjd ändå. Hon går gärna utefter väggar och möbler, övar med sin lära-gå-vagn som hon fick för en dryg vecka sen, lite som en förskottspresent.

Pappan följde med skolbarnen till fjällen för att åla utför med skolan idag så efter dagislämning var det bara mamman, Towe och Ninni hemma.
Ninni sov ca 30 min i bilen men med tanke på att hon vaknade vid 05.00 i morse och inte somnade om utan bara tuttade (torrtuttade för det finns inget kvar, bara någon droppe) så var det ju inte så konstigt...

Vi pysslade på lite här hemma, rensade rejält på bänkar och spis i köket, bakade en morotskaka, dammsög soffan och dammade av alla golv och sen var det dags för lunch.

Redan innan 13.00 var de hemma från fjället (Vemdalen) igen, det blåste för mycket för att det skulle vara roligt att åka mer och vädret blev bara sämre... Casper har ju så mätte för att förfrysa sina kinder också.

Jag lade ut Ninni för att sova i vagnen vid 13.30, 14.00 åkte Göran och hämtade dagisbarnen strax efteråt kom finaste Theresa med tre av sina barn och hälsade på! Man kan säga att Melvin sken som en sol när han såg att Hailey var här när han kom hem!!!

Barnen lekte och jag och Theresa satt i köket och pratade om både det ena och det andra, filade så småningom lite morotskaka innan jag klippte hennes hår och Ninni hon sov :).
Vi ska träffas snart igen för som tack för att jag klippte så ska Theresa fixa mina naglar :D lyxigt värre! Nog för att mina egna naglar växer som ogräs men de är inte alltid så hållbara...

Timmarna gick, jag växte Ninni vid 17.00 tiden så hon också fick säga hej till alla innan det var dags för besöket att bege sig hemåt.

Det blev hög tid att laga middag, pulvermos, fiskpinnar och grönsaker! Absolut inte någon middag att skryta med, snabb och enkel och barnen blev mätta och glada! Ibland får man vara lite slö ;).

Egentligen var det tänkt att det skulle firas med marängsviss efter middagen men eftersom den blev så sen och det närmade sig läggdags så skjuter vi på den tills i morgon.
Ninni kan ju behöva lite tröstfika och få fira lite extra efter sprutan i morgon. Hon ska nämligen på 1 års kontroll och vaccination i morgon vid 11.30.

Nu är det kväll, alla barnen sover och pappan är på bandy. Ninni ligger och låter i sömnen, hon har sovit lite oroligt 3 kvällar/nätter nu och jag tror det är tänderna i överkäken som spökar... ikväll fick hon lite Alvedon efter vällingen för att bedöva/lindra lite så vi får väl se om det hjälper!?

Ninni tackar mycket för alla fina gratulationer hon fått idag och mamman för de hon fått pga att hon haft namnsdag just denna dag :).

Avslutar med att bjuda på några Ninnibilder som tagits under dagen; Glad Ninni efter lunch, Ninni som tycker att frostingen till morotskakan är JÄTTE GOD! Och Ninni som ätit middag med halva ansiktet men är lika glad ändå :D

Puss å hej!


Kommentarer
Postat av: Philippa

Hon är såååå söt,gullunge :-)

2013-03-20 @ 23:19:38
Postat av: olivia lundgren

Hej Dina barn är så roliga/söta!
varför tar du hål i deras öron när dom är såååå små?


Jag undrar om du kan ha en frågestund på din blogg och så kan man fråga lite allt möjligt :)

Svar: Hej och tack!Jo många som undrar om håltagningen i öronen och i det korta så vill de till 99,9% ha hål när de blir större och om man då tar hålen när de är små (runt 6-7 månader har vi gjort) så hinner de läka ordentligt och i fred och man undviker infektioner... Fick själv infekterade hål i öronen vid 6 års ålder tak vare att det var svårt att låta bli och man ville visa alla...

En frågestund skulle jag kunna ordna :)
Kimsan

2013-03-21 @ 09:28:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus