Ny tvättmaskin!

Vi var till stan och köpte ny tvättmaskin i torsdags, kopplade in den och testkörde tom på snabbprogram (15 min) och igår (måndag) tvättade jag första maskinen :).

Jag blev sikträdd när den skulle centrifugera eller snarare tömma på vatten och kortventrifugera mellan sköljningarna, maskinen hoppade omkring i badrummet och jag kunde knappt hålla fast den!!!

Jag tänkte att visst var den tyst när den tvättade men ska den låta såhär vid centrifugering bara för att den kör 1600 varv i stället för 1400!?
Jag fick sitta på den och spjärna emot toaletten och väggen vid centrifugeringen och det kändes obehagligt att den skakade så mycket men tänkte att den måste ju bli klar.

När Göran kommit hem och jag visat honom så ringde jag Elgiganten där vi köpt den och han sa direkt att "då har du glömt att ta bort transportbultarna!".
Det sitter alltså tre st ganska stora gummipluttar fastsatta med bultar på baksidan av maskinen som ska skydda trumman vid transport och detta stod det ingenting om någon stans i varken beskrivningen eller installationsanvisningen!!! Dessutom satt det praktiska slang/kabel klämmor på två av dessa och pluttarna var svarta (är tydligen röda på vissa maskiner) så det fanns inget som antydde till att dessa skulle bort!

Tydligen är det (förklarligt) INTE BRA att köra maskinen utan att ta bort dessa men han jag pratade med trodde inte att det skulle vara någon fara att jag haft sönder den...

Tänk om jag gjort som så att jag startat maskinen som skulle ta 2 timmar och så hade jag gått ut, typ tagit en promenad under tiden... då hade vi varken haft någon toalettstol eller fönster kvar!!!

Tur det gick bra men väldigt dåligt att de inte informerar om detta i butiken eller att det står en stor varningstext att man inte får glömma ta bort dem!
Såna fanns inte då vi köpte förra maskinen för snart 10 år sen och det är ju inte så ofta att man köper ny tvättmaskin...

Tror jag sk ringa Elektrolux och skäll liten på dem!?!?

Körde i alla fall en till maskin igår och den gick så tyst och fint, centrifugeringen hördes knappt ;P så nu är vi nöjda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus