Utan stödhjul!!!

I slutet av förra sommaren så cyklade Hilma i full fart på sin cykel med stödhjul som knappt nuddade marken. Vi testade någon gång utan och det gick några meter har jag för mig men nerverna satte stopp och säsongen var slut och cyklarna ställdes bort. 

I år så gick det bättre 😄. Vi tog fram cyklarna i förrgår och igår plockades stödhjulen bort, Hilma själv som ville och vips! "Släpp då mamma, jag kan fälv (själv)", lät det när vi testade på gräset första gången.

Att starta själv var lite svårare men hon kämpade på och jag hjälpte henne då och då. 
Idag bad hon om att sätta tillbaka stödhjulen, mest pga att starterna är lite jobbiga tror jag men inte en chans sa vi, du kommer aldrig att få sätta tillbaka dem nu när du kan och är så duktig! 😄. 
Hon insåg att det bara var att fortsätta traggla och hon blir duktigare hela tiden, i slutet av dagen var det inga problem alls, hon hade toll och med lärt sig att svänga runt utan att behöva stanna. Mycket stolt tjej!

Vad beträffar Melvin så har han aldrig varit riktigt intresserad av cykeln, förra året testade vi både med och utan stödhjul men när det inte var lätt som en plätt på en gång så gav han upp. 

I år så har det börjat lite annorlunda, han har åkt runt här på sin cykel han också som de andra och när Hilma kunde cykla utan stödhjul så ville han snabbt ta bort sina också 😜. 

Det som är med Melvin är att han är feg och väldigt försiktig, det har han alltid varit. Han villa absolut inte cykla på infarten utan bara på gräset, han sneglade bak hela tiden för att kolla så jag inte släppte taget om stången. 

Första gången han testade så släppte och och det gick bra men han såg i skuggan att jag inte höll i och då blev han osäker, du testade han på uppfarten, efter det ska det bara vara på gräset. 

I och med att han är osäker så vinglar han ganska mycket och håller inte styrkan mellan armarna, styret och kroppen.

Igår innan vi skulle gå in så insåg han att han faktiskt kan och han går med på att jag släpper om vi är på gräset, då börjar vi på en speciell punkt där det lutar neråt, jag håller i tills han startat och sen trampar han på i ca 10 meter tills han når stuprännan och där svänger han och stannar 😉. Sakta men säkert, det släpper nog så småningom, med lite pepp och beröm, Intresset verkar ju finnas i år i alla fall 😄. 

Sitter och vilar sig lite ❤️. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus