Invigning av vindkraftparken och Tivoli!

Idag har det varit stor invigning av vindkraftparken som byggts här i byn, det anordnades med bussar för allmänheten samt att hela Rätans skola var upp och kikade dagen till ära. Både skola och dagis har varit upp och kikat under byggets gång men nu var det helt klart!
Vi stannade dock hemma, hade iofs varit skoj att åka upp men vi var lite osäkra på om vi skulle hinna tillbaka tills barnen skulle hämtas på dagis/förskolan.
 
Som grädden på moset så ordnades det även ett Tivoli bara för oss här i byn (och småbyarna omkring som ändå tillhör Rätan) och ALLT var GRATIS!
 
Det öppnades klockan 18.00 och skulle hålla på till 20.00 ca, alla fick ett varsit plastkort som gav fia åk på alla karuseller samt 2 omgångar var på chokladhjul, pilkastning, bollkastning på burk samt bollkastning på lurviga gubbar, popcorn och sockervadd ingick också!
 
Vi kom dit, Theo satt i vagnen, barnen fick varsitt kort och information och sen var det "POFF"... borta! Ninni och Theo gick med mig och Ninni började med en liten karusell.
Det fanns 4 olika karuseller, anpassade för alla olika åldrar så det var kanon! En av dem var radiobilar, sen en sån med ponnys, bilar, elefant och annat som bara åker runt i lagom fart för de minsta, en som går runt och kan styras upp och ner med hjälp av spakar och så sist en sorts virvelvind i bläckfiskmodell (har ingen aning om vad de heter ;P).
 
Tiden gick lagom fort, vädret var toppen, inte för varmt och inte för kallt och inget regn. Köerna till karusellerna var i princip obefintliga, man fick vänta max ett åk så allt rullade på fint.
 
Under tiden så delades det ut fler kort och därmed fick fler chanser att spela och åta popcorn och sockervadd!
Efter en timma så höjdes vinsten vid chokladhjulet så varje vinst gav högvinst (innan behövde man rätt nummer + en röd lampa, nu behövde man bara rätt nummer!). Jag hade precis ställt mig och skulle spela när de kom och meddelade detta och vet ni!?!?!? JAG VANN!!! Jag vann inte en gång, jag vann två gånger, i rad, på samma nummer!!! Det har aldrig hänt förut, brukar inte ha tur i spel så ofta, men idag kom jag hem med 2 kg Marabou mjölkchoklad samt 2 kg Toblerone!
 
Ninni ville till en början inte åka så mycket karusell trots att jag frågade flera ggr men sen så kom farmor dit och frågade igen och då var det inga problem, vet inte alls hur många ggr på rad hon åkte den karusellen för de yngsta!? Ett litet avbrott för att åka nästa karusell (den som går att styra upp och ner) några ggr med Hilma och sen på den lilla igen.
 
Casper bodde nog i radiobilarna och Jonna och Meja i bläckfisken, Towe, Hilma och Melvin åkte den också några ggr men de höll sig nog mest till de lite lugnare varianterna. Melvin berättade att han varit tvungen att gå och kräkas vid ett träd efter att han åkt bläckfisken och Towe såg ganska blek ut efter sista åket innan vi skulle åka hem.
Göran skjutsade dit oss sen åkte han hem för att klippa klart gräset och sen kom han tillbaka strax efter 20.00 igen och när vi satte oss i bilen var klockan 20.30 och jag skulle tro att karusellerna kördes en stund till efter det också.
 
Tyckte det blev en hur bra kväll som helst, lyckliga och glada barn överallt och det var så skönt att det var på hemmaplan med människor som man känner till och att det ändå var så pass litet att barnen faktiskt kunde får släppa lös och springa och åka bäst de ville. Skulle aldrig släppa dem så på ett större nöjesfält men detta kändes helt ok och alla såg så lyckliga och glada ut, stora som små, gamla som unga, helt fantastiskt! Tror detta blev en STOR SUCCÉ! Barnen frågade direkt när vi kom hem om det skulle bli tivoli här i byn snart igen!?
 
När vi kom hem vara det bara för barnen att göra sig klar för sina sängar och sen slocknade de relativt snabbt som klubbade sälar. Antar att alla kommer att vara lite extra trötta i morgon och att det stora samtalsämnet på både skola och dagis kommer att vara TIVOLI, KARUSELLER och CHOKLAD!
 
Nä nu är det hög tid även för oss att krypa ner i sängen, en ny dag i morgon som ska dras igång tidigt och skolbarnen ska till skolskogen och Casper ska ha lära-känna-dag med nya klassen/klasserna på skolan med lite olika aktiviteter och annat skoj.
 
Puss å god natt !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus