Skottat snö!

När vi var i Umeå så snöade det en del, inte så jättemycket men dryga 5 cm nysnö låg på backen i alla fall, men inget som vi tog reda på direkt. Göran får inte anstränga sig eller lyfta tungt första veckan så det var på min lott att skotta.
 
Vi kom hem onsdag kväll och på fredag förmiddag gick jag ut och skottade, då hade det kommit massor med snö, det låg ca 20 cm så gott som orörd snö på hela gårdsplanen och kanten vid vägen var minst 30 cm och ganska hårt och tung.
 
Jag vet ute i ca 1,5 timma och skottade och jag vet helt blöt när jag kom in!
 
Sen ringde jag Ulf som skottar på kvarteren, frågade ifall han hade möjlighet att köra in på gårn och skotta en hög om jag skottade resterande till en sträng i mitten? Det var kanske 6-7 meter som var oskottat men ack så mycket snö så det var jag och skottade ihop strax innan middagen. Ulf lovade att skotta tidigt på lördag morgon.
 
Barnen blev mycket glada på lördagen när vi gick ut! En kompakt och bra snöhög att kunna åka både pulka, madrass och stjärtlapp ner för :).
 
Synd bara att dt nu har töat ordentligt i två dagar så det är massor med vatten och snöhögarna/snökanterna har sjuknit till hälften och snögubben den har rasat ihop.
 
På lördagen då vi gick ut så skottade jag svängen som Göran skottat upp tidigare runt sandlådan så att vi kan göra med bil och släp när vi fyller på med ved som vi också gjorde under tiden vi var ute.
 
Göran som har lite "semester" var ganska sugen på att hjälpa till även om det säkert vars skönt att slippa för en gång skull då det med skottning och ta in ved är lite mer hans område, och hjälper jag gärna till när jag får ;P.
 
 
 
 
 
 
 
 
Rätt stor tomt och mycket att skotta!!! 
Måste säga att jag faktiskt gjorde det bra även om jag hade ont i hela kroppen efter all skottning! Nästa gång ska jag inte lyssna på Göran och vänta som han sa, bättre att göra flera ggr när det är ett tunnare lager istället!
 
En puppa/snopp skulle tydligen monteras på snögubben också ;P
 
 
Stolta barn!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus