Kolasnittar och Ciabatta...

Casper sov hos Tony natten som var så i morse var det bara Jonna som behövde kliva upp för att göra sig klar för skolan. Jag klev upp 06.40 och väckte henne, tyvärr gnekar våningssängen så mycket så Towe som låg under vakande också, Ninni kom till oss tidigare på morgonen och sov kvar i vår säng.
 
Jonna gick till skolan, regnet stod som spön i backen så Casper var hem och hämtade regnjackan, de skulle ha cykelutflykt med skolan idag. Jag och Towe satt i soffan med varsin surfplatta och väntade på att de andra skulle börja vakna...
 
Klockan var närmare 08.30 när Theo vaknade och strax därpå vaknade Ninni, sist men inte minst kom Meja också upp, Hilma och Melvin behövde vi inte bry oss om att vänta på då de ju sov hos farmor.
 
Jag ringde BVC och kollade upp det här med att Ninni slog sig i pannan i fredags och sköterskan Annika var precis påväg hit till byn för ett hembesök och kunde komma förbi här hos oss efter det och kika på Ninni, det var kanon! Allt såg bra ut, vi hade tejpat bra och vi ska låta tejpen sitta så länge som möjligt, tills den lossnar av sig själv. Skönt att ha det registrerat ifall det blir ett fult ärr i framtiden.
 
Vi åt frukost och plockade undan, barnen myste ner sig i soffan, Annika (bvc) var här en kortis och jag bakade lite kolasnittar till kakbuffén som hålls efter skolavslutningen torsdag kväll.


Satte även igång en deg när jag ändå var i farten, det blev Ciabatta som vi sen skulle ha till tortellinisalladen som vi åt till middag. De blev inte alls vackra, men sällsynta och goda, man ska ju inte röra degen mer än nödvändigt så jag skar bitar och lade på plåten för en jäsomgång till innan gräddning.

 
Barnen kom hem från skolan, Jonna cyklade ner på affären för att köpa mer ingefära så jag kunde baka en dubbel omgång till med kolasnittar, lika bra att baka rejält så det räcker till en kaka var åtminstone.
 
Kakorna blev klara, så småningom brödet likaså, Göran hade skurit grönsaker och kassler till salladen så det var bara att koka tortellinin och smaksätta creme fraiche med vitlök och sen röra ihop allt.
 
Vi åt och sen varvade barnen ner framför bompa och eftersom de aldrig hann äta sitt lördagsgodis som de för en gångs skull fått handla själva, någon gång under helgen så fick det bli just framför bompa idag, på så vis slipper jag frågor/tjat om det resten av veckan ;D.
 
Nu är barnen nattade men alla sover inte ännu.
Några av de första dygnen efter att katterna fått ungar så var det någon katt som kissade ner både Jonna och Mejas säng (två olika nätter), jag har sanerat madrasserna och vädrat dem samt haft dörren till deras rum stängt hela tiden efter dess och Jonna och Meja har fått sova nere hos de andra barnen. 
Var meningen att de bara skulle sova nere någon natt men sen så fick jag veta att Helena (tremänning) skulle på IKEA så då bad jag henne köpa 3 st madrasskydd. Vi har redan såna i Towes och Hilmas säng, som dra-på-lakan fast täckta med plastad frotté, och eftersom vi ska till stan i morgon så kan jag hämta dem då och tyckte att det inte var någon idé att bädda i ordning sängarna förrän vi har skydden... Lika bra att ha i alla barnens sängar så därför blev det ett till Melvin säng också.
 
Ja det blev rörigt det där men dit jag ville komma var att det är lite stökigare med nattningen nu när det Jonna och meja sover nere och alltså måste dela säng med någon av de andra, och det är faktiskt de två större som förstör lite för de andra, speciellt Jonna när de inte lägger sig och verkligen försöker komma till ro... suck... men i morgon ska ordningen vara återställd igen! Men då lär det väl ska gnällas lite om att de inte vill sova själva i sina sängar!?...
Ibland funderar jag på om man ska bygga en stor säng längs med ena väggen av rummet, en enda bred säng, 4 meter bred eller så och så får alla sova där... men det lär väl inte bli så mycket bättre antar jag...
Jag ska ju egentligen inte klaga då de faktiskt oftast är duktiga på att lägga sig och somna om kvällarna, som sagt brukar det bara vara Jonna och Meja som håller på och pratar, skrattar och har sig uppe på deras rum...
Det som är värst är att Jonna till en början drog med Meja som i sin tur inte sa emot trots hon visste att det var fel, hon vet bättre och det vet Jonna också men de triggar varandra och det slutar med att man är osams mest varenda kväll, vilket i sin tur inte känns så bra men vad ska man göra!? Regler och gränser är ett måste!
 
Nog om det... i morgon kommer Tina hit och vi åker mot stan.
Vi ska lämna in stora bilen, göra ultraljud, jag ska springa på H&M och köpa 2 par tights (mina mammatights som jag haft i flera år har jag lagat och lagat men nu går det inte längre), åka förbi Helena och hämta madrasskydden och så ska vi in en snabbis på Dollarstore innan vi skyndar hem till barnen igen.
 
Nu ska jag ringa Tina, se till att barnen somnar och sen sjunka ner i soffan och ev kika på finalen av "Hela kändis Sverige bakar", finalen var igår men den missade vi då vi istället kikade på två av avsnitten vi missat...

Ninni fick tofsar också...

Men de åkte ganska snabbt igen...

Hon skulle fixa håret på Towe istället ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus