Nationaldagen...

 
Jag kan inte påstå att jag någonsin firat nationaldagen på något speciellt sätt, är inte uppvuxen med det så det är väl därför det blivit så!?
Har heller ingen aning om det varit någont speciellt firande här i byn som vi missat!? Lite sent att ta reda på nu i efterhand också ;P
Hörde dock att det bjudits på tårta borti byn men om det var pga nationaldagen också eller att en tant fyllde 80 år vet jag inte, vet inte om hon fyllde idag heller men den som ville fick i alla fall komma.
Det hade iofs varit skoj då det hela höll till på en gammal loppis där det brukar serveras fika men fick höra det av svärmor när vi kom för att äta middag och då var det ju för sent... bättre lycka en annan gång :)
 
I alla fall så vaknade barnen runt 07.00 och Jonna var snäll och tog Theo som fick sitta med ock mysa i soffan så vi kunde ligga och dra oss ca 1 timma, har ju sovrummet bredvid vardagsrummet så vi hör ju barnen hela tiden.
 
Sen klev jag upp, Ninni hade morgonkissat i blöjan och tagit av sig den och behövde hjälp med en ny, kände mig rätt pigg och glad så vi fortsatte in i köket och började frukoststöket. Först av allt kokade vi gröt till Theo och under tiden han åt så kokades det ägg och sen dukade vi fram till en riktigt smörgåsfest fast utan mjukbröd och det var ingen som klagade!
 
Det var rätt mycket smulor och kladd på golvet i köket så jag dammsög och gjorde i ordning skurvatten, slutade med att jag någon timma senare hade tagit alla golv + badrum, skönt att ha det städat och rent! 
 
Göran såg till att alla barn borstade tänder och klädde på sig och sen blev det efter Ninnis önskemål Pippi Långstrump i soffan en stund.
 
Fördelen med att alltid (så gott som) ha var sak på sin plats och leksaker ihopplockade innan läggdags är att man inte behöver börja med att plocka innan man kan komma till skott med att damma och moppa golven :D.
Innan jag var klar så hade övriga familjen gått ut, det var +20 grader, sydliga varma vindar och sol med några moln här och var, väder som man inte alls ska klaga på!
Jonna var snäll och sövde ner Theo i vagnen och Ninni sövde jag när städningen var klar.
 
Under tiden som Ninni sov, barnen lekte och Casper hjälpte pappan att skruva bil så bakade jag en marängtårta, testade ett nytt recept som delvis blev bra... marängen blev kanon men botten innehöll på tok för mycket smör/margarin, hälften hade gott och väl räckt!
 
Ninni fick sova en dryg timma innan jag väckte henne, Theo sov längre, närmare 2,5 timmar.
 
Vid 16.00 var vi bortbjudna på middag hos svärmor, Theo åkte sjal på ryggen dit.
Meja som hade följt med farmor en sväng till Svenstavik efter frukosten hade bestämt att barnen skulle äta korv med bröd och vu vuxna samt Casper och Tony fick rostbiff, potatissallad och en riktigt god grönsallad. Till efterrätt blev det lite glass, tårtan som jag gjort (men ej monterat och garnerat) får snällt vänta tills i morgon.
 
Strax innan 19.00 tackade vi för oss och började gå hemåt, dock ändrade vi planen och tog en sväng förbi Gittan (min moster) som kommit upp till sitt sommarhus natten till idag. Vi hade tänkt hälsa på tidigare men vi såg att de var i full färd med att klippa gräs och fixa så då ville vi inte störa...
När vi kom skulle de just dricka lite te och fika och barnen var inte sena att bjuda in sig själva ;P... vi blev kvar i drygt 2 timmar innan vi tackade för oss och knatade hem för att natta trötta barn.
 
Göran och Casper var kvar hemma, Melvin hade gått hem en stund innan och blivit rädd för en skalbagge som enligt honom var giftig och jagade honom varpå han började springa och snubblade så klart och skrapade upp båda sina knän... Göran hade nästan nyss plåstrat om honom och när vi kom hem fick han plåstra om Ninni också.
Ninni ramlade och slog ett jack i pannan när vi var hos Gittan, inte djupt men såpass att skinnet sprack och då tyckte vi det var lika bra att tejpa, inte allvarligt nog för att behöva åka in på akuten och sy... ska dock prata med HC på måndag och be om att få visa upp så att det blir registrerat inför ev ärr i framtiden...
 
Barnen var som sagt trötta och somnade snabbt.
Jag har tagit en välbehövlig dusch, klockan tickar iväg och det är snart midnatt... Känner mig lite smått hungrig så jag får se om det kanske blir till att stoppa någon i magen innan det är dags att sova? Så får vi hoppas på att barnen i alla fall tar lite sovmorgon i morgon :).
 
Vad har ni andra gjort idag? Firar ni nationaldagen på någon speciellt sätt?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus