Klippt och färgat...

Idag missade vi sopbilen, glömde helt bort att ställa ut soptunnan igår kväll men jag ringde upp sopgubben och det löser sig i morgon eftermiddag, skönt att slippa vänta två veckor med en så gott som knökfull soptunna!
 
Jag kände mig rätt så trött i morse när det var dags att kliva upp och koka gröt, men vad gör man, barnen måste ju få frukost och komma iväg till skolan!
 
Det blev en lugn förmiddag inne, tvättade lite och hängde ute, det var faktiskt närmare +20 grader så när barnen kommit hem från skolan 13.30 och Theo redan vaknat efter sin middagslur så gick vi ut. Men mellan lunch och utgång så hann jag med att klippa Hilma, Melvin, Göran, Towe och Ninni, de två sistnämnda klippte bara luggen. Ninnis ansade jag bara då den blivit lite lång men Towe som hade in på utväxt kapade vi en bit och det var på hennes initiativ, själv tyckte jag hon skulle ha sparat och kört med snodd eller hårspänne, huvudsaken är att hon är nöjd.
Jonna och Meja hann även med sina läxor innan vi gick ut.
 
Det blåste en del nordliga vindar så i skuggan kändes det ganska svalt även om det faktiskt var ganska varmt.
Jag och Jonna satt och virkade lite, barnen lekte på olika håll på tomten men mest i skjulet/kiosken som Göran snickrat ihop till barnen förra veckan.
Theo han var lite överallt, mest ville han vara i garaget med pappan men det var väl inte det lämpligaste då han just nu klättrar och river i allt han kommer åt så Jonna sprang och hämtade honom lite då och då och stundvis så funkade sandlådan också bra att leka i :).
 
Casper kom hem vid 16.30 och det blev dags att laga middag, jag hade lovat Jonna att få hjälpa till och inte för att det egentligen blir smidigare då det är 1000 frågor om allt och inget men hon var i alla fall nöjd och någon gång i framtiden lär man ha nytta av att hon lärt sig ett och annat i köket ;).
Jag lyxade till det och gjorde lite chokladmousse som vi åt till efterrätt, det var rätt uppskattat!

Bilden blev tyvärr suddig men det syns att något var gott 😊

Innan vi kom från middagsbordet hade klockan blivit rätt mycket och barnen var trötta så det blev raka vägen in i badrummet för att ta på pyjamas och borsta tänder, vid 19.00 låg de i sina sängar.
Hilma och Jonna fick vara uppe lite längre så vi lovat att färga håret på Hilma, passade även på att bleka Jonnas toppar som vi egentligen skulle ha gjort innan sommarlovet, bättre sent än aldrig ;P.
Meja passade på att få vara uppe en sund hon också och Casper går ju också och lägger sig lite senare då han faktiskt är en del år äldre än de andra.
 
Vet inte om det är fel på färgen som vi använde på Hilma eller om det är hennes hår, det blev även denna gång ojämnt och lite flammigt trots att jag var väldigt noga men det jämnar nog ut sig efter någon tvätt, var bara lite ojämnt i nyansen.
Jonnas toppar blev ljusa och det blev lite mer halva håret än bara topparna men jaja, hon blev nöjd och jag lärde mig att jag ska tänka lite annorlunda nästa gång jag ska göra "dipped ends". Men huruvida det blev bra eller ej ligger ju i betraktarens ögon ;).
 
I morgon blir det en tur till Svensta för besök hos barnmorskan, är i vecka 32 nu så det är ju faktiskt inte så jätte långt kvar nu!
 
Nu blir det till att borsta gaddar och krypa ner i sängen... natti natt!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus