Vardagen är igång på riktigt igen!

Vardagen har verkligen kommit igång nu, veckorna rullar på snabbt och man hinner knappt med att hålla ordning på dagarna känns det som. Helgerna känns som de går lite långsammare men det är nog bara för att de flesta av barnen är hemma både måndag och fredag så det blir som extra helgdagar, tisdag-torsdag är det bara Ninni och Theo hemma.
 
Hittills på helgerna så har vi både försökt ta det lugnt men sen har det ju varit Älg helga (två helger sen) och nu i helgen är det dop för barnens kusin Emmie så det blir inte bara till att sitta hemma och det är ju skönt.
 
Är det fint väder så försöker vi vara ute på eftermiddagarna, det är så härligt nu på hösten när det fortfarande är så varmt att man inte behöver klä på sig för mycket, solen skiner och värmer, färgerna är så fina och ja det är härligt helt enkelt!
På förmiddagarna är vi mest inne, tar det lite lugnt, myser med lite film, fixar med tvätt, förberedelser och disk, speciellt tisdag-torsdag så är det skönt för Ninni att bara slappa när nästan alla syskon är borta på skola och dagis. Theo han lallar på, leker lite, myser lite, kollar läget och utforskar.
 
Casper har ju börjat i Svenstavik nu och han trivs superbra! han har även hittat en kille som han blivit jättebra kompis med och det syns verkligen hur bra han mår och längtar till att gå till skolan!
 
Jonna har börjat 4:an och hon trivs också, lite slarvig och försöker komma ifrån läxor men hon är nog inte den enda ;P.
 
Meja går nu i 1:an och tycker skolan är jätteskoj, hon har börjat få läsläxa och det är mer skola på riktigt i år än förra året.
 
Melvin har nu börjat lillettan (förskoleklass) och han trivs också jätte bra, inga problem att äta upp gröten på morgonen för att göra sig klar och hinna till bussen, det är ju stort att börja skolan!
 
Hilma fortsätter på dagis, hon har ett år kvar men i år har hon ju sällskap av Towe, de två är i nuläget de anda tjejerna på hela förskolan (av barnen).
 
Towe har som sagt börjat dagis nu och det behövdes ingen inskolning alls, bara att åka dit och lämna henne första dagen och sen har det gått fint men hon håller sig gärna till Hilma och leker med henne. Idag fick hon dock vara där några timmar själv då Hilma hade tid hos läkaren och det hade gått jättebra!
 
(Hilma ramlade från ramen på studsmattan i söndags då hon hängde knäveck och såklart på ett av ställena där benen går ihop vid marken så hon slog ryggen. Det var ganska självklart att hon var öm de första dagarna men hon klagar fortfarande så då tänkte vi det var lika bra att kolla upp. Det verkar som att hon sträckt musklerna brevid ryggraden på vänster sida samt i bröstkorgen, ingen fara men det kan vara ömt ett tag till.)
 
Ninni är som vanligt vår lilla duracellkanin som har mycket för sig och snabbt ska det gå! Hon har faktiskt lugnat ner sig lite när det gäller hennes små hyss, hon tänker efter mer och frågar istället för att bara göra nu och det är skönt men man kan inte slappna av ändå, måste alltid hålla koll på vart hon är och vad hon gör. Hon vill alltid vara med när man gör något och det duger inte att bara titta utan hon ska hjälpa till också och det är ju egentligen bra men det kan bli liiite för mycket ibland när man kanske är lite stressad ;P
 
Theo han utvecklas hela tiden och det går snabbt! Han går hela tiden nu, kryper inte alls vad jag sett de senaste dagarna, han härmar ord och man märker tydligt hur han mer och mer verkligen kommunicerar med oss och det är så härligt! Han filosoferar, kikar runt, pillar lite här och där, testar lite gränser men lyssnar oftast när man säger NEJ och AJAJ, även om han lägger till världens smile mest varje gång ;).
 
Så var det jag, mamman, hon växer och blir bara större och större, magen känns verkligen stor nu, nästan så jag faktiskt tänker ibland att de kanske har räknat fel!? Har ju ändå två månader kvar... men så är det nog inte, allt är i sin ordning och det kommer bli ännu tyngre...
 
Pappan är inte längre pappaledig utan nu är han återigen arbetssökande och vi håller tummarna att det händer någonting snart, vi måste ju komma vidare på något sätt känner jag och det känner nog han också men det är ju inte alltid så jävla enkelt... snart är det val också, apropå...
 
Valet sker på söndag och det lär väl bara vara att rösta, se glad ut och hoppas på det bästa ;D.
 
För övrigt så känner jag mig lite som en "shopoholic", har senaste veckorna köpt en massa saker men även sålt lika mycket så jag ligger +-0 och det är ju kanon när man kan göra affärer utan att det i slutändan måste kosta massor! Har bland annat bytt suffletter till donkeyn, köpt en väska till den också som matchar tyget på fotsackarna, bytt en sjal mot en ergobaby, bytt en annan sjal mot en annan, köpt en dyna för pengarna som jag hade tjänat på affärerna, sålt ett topset, fyndat chassiskydd, ska byta regnskydd och ev. köpa en ram extra till donkeyn så jag kan ha båda sittdelarna och en liggdel igång samtidigt utan att behöva krångla.
Har även virkat på fler ugglor, det är ju jätteskoj :)
 
Just nu är helt enkelt en period som jag mår rätt bra och känner att livet är roligt! Har varit några veckor, kanske någon månad nu som saker och ting mest känts jobbigt och tråkigt, jag har varit trött och irriterad... nu är jag iofs också trött men det känns ändå mycket roligare att kliva upp på morgonen trots att det är tidigt.
 
Nu är klockan ganska mycket och jag ska försöka komma i säng före 00.00. Älsklingen sa åt mig och sätta mig här och skriva lite då det var ett tag sen jag gjorde det och han tyckte det var dags och som oftast så somnar han av mitt knapprande <3.
 
I morgon är det torsdag, Göran åker till Svenstavik på möte, jag får besök och snart är det återigen helg och då är det som sagt dop! Ska bli skoj <3
 
Nu borsta tänderna och kissa (som jag säkerligen kommer behöva göra minst 5 ggr till innan det är morgon igen ;P).
 
Puss å god natt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus