Vart tar tiden vägen!?...

Jag tycker att tiden går så otroligt fort nu så man minns knappt vad man gjorde igår... men jag antar att det är för att det händer ganska mycket nu...
 
2;a advent har också passerat och i morgon är det redan 3:e advent!
 
Förra helgen hade vi inga "måsten" vad jag minns... Robert och Angelica med barn kom hit och hälsade på på lördagen och de stannade över natten, fungerade jättebra då Casper ändå inte var hemma så de kunde ta hans rum. Casper sov hos farmor den helgen då han var hundvakt. Han var hem någon gång då och då, sa hej och åt lite mat.
Göran jobbade till 12.30 både lördag och söndag, på söndagen klev jag upp samtidigt som honom då Lilly ändå vaknade och vid 07.00 satte jag igåg att göra en stor saffransdeg, många lussebullar blev det :). 
 
 
Bakade två mjuka pepparkakor med lingon också när jag ändå var i farten.
 
I måndags började vi inskolning på dagis/förskolan för Theo, jag och han var dit och hälsade på 1 timma och det enda som gällde för honom var traktorerna och lastbilarna som han radade upp brevid varandra på den stor mattan.
 
Tisdag var dagisbarnen lediga då det var planeringsdag för fröknarna och därmed stängt. Vi passade på att åka och hälsa på familjen Nilsson den dagen, skolbarnen gick till farmor efter skolan och vi kom hem lagom tills det var dags att laga middag.
 
Onsdag var det dagis igen och fortsättning på inskolningen av Theo, idag träffade han två nya fröknar, han var skeptisk i ca 30 sek tills han såg att Towe sprang fram och kramade dem, då sprank han också fram och hängde sig i benet på den ena och sen var leken med traktorerna i full gång igen.
Han byggde även lite lego och sen gick han vidare till köket där han skulle skära frukt och grönsaker. Allt detta inom ca 15-20 minuter och han pratade på med fröknarna som om han gjort det 100 ggr förut.
Jag frågade om jag skulle vara kvar men det fick jag göra som jag ville/kände och jag frågade Theo och han tyckte absolut att jag kunde åka hem och komma tillbaka och hämta honom senare.
Denna dag blev vi bjudna på middag hos svärmor, natchosgratäng stod på menyn och till efterrätt kokoskladdkaka som Jonna bakat, hon gick dit direkt efter skolan.
Senare på kvällen när vi nattat alla barnen ställde jag mig och strök lucialinnen och tomtekläder.
 
Torsdag var det kyrkis men först luciafirande för dagisbarnen, strax innan 07.00 skulle vi befinna oss på plats ombytta och klara. Detta år var det ingen grötfrukost då de hade få personal men lite fika efteråt fick vi, men detta innebar att vi fick kliva upp lite extra tidigt så skolbarnen fick äta frukost, de ville väldigt gärna följa med och se sina småsyskon. Dagisbarnen fick frukost lite senare.
 
 
 
 
När jag kom hem igen var klockan strax efter 08.00, Göran var hemma med Lilly och casper som inte följde till dagis hade åkt med bussen till skolan. Vi skulle som sagt till kyrkis senare men eftersom det var nästan 2 timmar kvar tills dess så mös vi ner oss i sängen alla tre och kikade på tv en stund.
 
Efter kyrkis slappade vi lite hemma innan vi lagade lite tidigare middag, skolbarnen skulle samlas i kyrkan vid 17.00 tiden för att öva det sista innan luciaupptraädandet, jag Towe och Ninni åkte dit till strax innan 18.00 och efter allt var klart i kyrkan så fikade vi gröt och skinkstut i församlingshemmet.
 
Ninni i kyrkan ❤️
Igår fredag var vi mest hemma och tog det lugnt på förmiddagen, när barnen kom hem från skolan körde Casper och Göran in ved, Hilma hjälpte också till (frivilligt) de andra ville ta det lugnt och kika på film inne.
Jag tog med mig Lilly och Meja och åkte en snabbis till Svenstavik för att köpa lite garn samt hämta ett bort och 4 stolar hos Tina. 
Något fredagsmys denna dag blev det inte då alla barnen var så trötta.
Jonna, meja och Melvin satt uppe lite längre och kikade på tv när de mindre såg en film.
 
Idag lördag så blev det inte riktigt någon lugn morgon trots att jag försökte ta allt i lugn takt, smågnabb lite här och var och stim och stoj...
Efter frukost plockades det undan i köket, några plockade leksaker och jag fick hjälp av Meja att ta hand om lite tvätt under tiden som Casper, Jonna och Göran började göra klart för ommöblering.
Jonna och Meja har ju delat rum en tid nu men de har tröttnat på varandra så Meja ville flytta ner och eftersom Melvin bara sover inne hos Casper så fick han också flytta ner.
Det var egentligen inte så mycket som skulle flyttas om men ändå spenderade vi några timmar till att ändra om och fixa i lekrummet/sovrummet här nere, ställde bland annat in bordet och stolarna där inne som jag hämtade hos Tina igår. Sorterade och organiserade så nu är alla nöjda och glada.
 
Under tiden som vi stökade på så fortsatte det stimmiga och stojiga, smågnabbet som skavde i öronen lite lagom, det var Melvin och Towe som var på krigsstigen idag men så är ju vissa dagar, det är inte alls roligt för någon men det är bara att gilla läget och göra det bästa av det hela.
När vi var klara med det mesta gick Jonna till kompis och de andra barnen sysselsatte sig med lite av varje innan det var dags att laga middag och efteratt vi ätit så började även denna dag att lida mot sitt slut.
Lördagsmyset som vi hade tänk ta idag blir förflyttat ännu en dag, ingen ide att ta sånt när vi fixat med annat och barnen inte varit på något vidare humör, kanske det blir tillfälle i morgon!?
 
I morgon är det dags för de sista luciauppträdanden för barnen, Jonna, Meja, Melvin och Hilma ska uppträda med barnkören på Östgärde (älderboendet) och Casper ska på konfaträff och gudstjänst i Bergs kyrka där de ska framföra en pjäs med ett litet luciatåg (som jag förstått det).
Vad som annars kommer att ske denna dag vet jag inte nu mer än att det ska förberedas inför en ny skolvecka.
 

Kommentarer
Postat av: Lotta med fyra..

Vilken glad nyhet!! Stort grattis till kommande lillebror! Jag ser upp till er som lever för familjen! Ni gör det såå bra!! Kram!

Svar: Tack så mycket! Ja vi gör vårt bästa 😊
Kimsan

2015-12-15 @ 01:37:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus