Sjukstuga, fotografering och väderväxlingar...

Vi är fortfarande sjuka här hemma och nu är nog alla sjuka snart känns det som. Det började för två helger sen då Ninni började låta hes, på måndagen kom Towe och Hilma hem från Stockholm och då hade Hilma lite ont i halsen. Flickorna var hemma från dagis förra veckan, Towe var då frisk men nu hostar de alla tre, Towe började låta hes igår och idag har hon haft feber och börjat hosta. Lilly har också sakta men säker trillat dit liksom Theo så man kan säga att de 5 yngsta är sjuka. De större brukar ofta klara sig men vi får väl se. Värst är det för Lilly som är slemmig och hostar tills hon kräks pga slemmet som retar i halsen. Iofs är det bra att det kommer upp men hon är ju så liten. ❤️
 
Trots tussiga barn som ändå har varit rätt pigga så åkte vi iväg och fotograferade oss i onsdags, vi hade bokat tid för familjefotografering och tog även porträttkort på barnen då de barnen tar på skola och dagis blir så dåliga tack vare att de använder sig av blue/green screen... De tar kort mot en grön bakgrund, klipper sedan ut själva bilden på barnet så att man sen ska kunna välja bakgrund själv. Det blir jätte dåligt då det inte klipps bra och färgen från bakgrunden lyser genom håret och på vissa ställen är hårdtestar avklippta... Nä fy, sånt vill då inte jag betala för!
 
I alla fall så var det Bara Theo som hade feber denna dag, kvällen innan hade har 39,4 i temp men det var betydligt bättre på onsdag morgon. 
Barnen skötte sig bra och det blev fina bilder.
 
Sen är det ju det här med vädret... Senaste veckan har det snöat rätt mycket, temperaturen och sjunkit för var dag och i onsdags var det -25 grader och igår blev det sakta varmare och idag har det varit plusgrader med takdropp. 
Göran tog med sig barnen ut efter lunch för att ta in ved och jag var inne med Lilly och städade, barnen lekte, gjorde snölykta och en stor snögubbe som föreställde mig, mamman i familjen och den var rätt detaljerad med både tuttar och "muff".
 
 
 
Igår började jag sy på ett babynest till Benny och Hannes bebis, det gjorde jag klart idag.
 
Sydde lite på förmiddagen då Göran var nere på jobbet och fick delegation och det sista gjorde jag klart när det var städat och barnen kommit in efter nästan 2 timmar ute i friska luften.
 
Middagen blev ganska sen, barnen borstade tänderna när de ätit klart och kröp sen upp i soffan och drog på sig täcken och filtar och kikade på bompa i väntan på att "Fångarna på fortet" skulle börja vid 20.00. 
I morse lovade jag barnen fredagsmys men kom sen på att vi ju i princip har slutat med det, det blir aldrig bra om barnen trycker i sig godis eller annat sött innan de ska sova så vi brukar ta det på lördagar när Theo sover lunch. Detta glömde jag bort i morse men när jag berättade vid middagen så vart det inga större protester utan de accepterade läget. 
 
Nu sover de små trollen sen 1 timma tillbaka och imorgon hoppas jag på liiite sovmorgon 😊. Sen vad vi ska hitta på under dagen har jag ännu ingen aning om, det lär ju visa sig...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus